جشنواره گردو بدون گردو برگزار شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  52060 تاریخ انتشار:  1393-07-28 - 05:45 تعداد بازدید:  2254
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پس از گذشت يك‌ماه از گردوتكاني
جشنواره گردو بدون گردو برگزار شد

تحلیل

■ راهكارها و توصيه‌هايي براي مقابله با سرما‌زدگی
 تويسركان- فاطمه كوليوند-خبرنگار همدان پیام: مدتي پيش فرماندار تويسركان در پاسخ به اين سؤال كه آيا امسال جشنواره گردو براي باغداران تويسركاني برگزار مي‌شود يا خير؟ گفت؛ دل خوش سيري چند!
اين موضوع، حكايت از دل پر درد باغدار تويسركاني دارد كه توليد محصولش در هر هكتار نسبت به سال‌هاي قبل، نصف شد.
در هر حال سومين جشنواره گردو پس از کش‌وقوس‌های بسیار و پس از گذشت یک ماه از زمان گردوتکانی در این شهرستان در تالار مهرگان تویسرکان آن‌هم بدون "گردو" برگزار شد.
در اين جشنواره راه‌كارها و توصيه‌هايي براي مقابله با سرما‌زدگی هم مطرح شد و اينكه کلاس‌های آموزشی به صورت پایلوت در تویسرکان به منظور ارائه راهکارهای مقابله با سرمازدگی و آفات برگزار مي‌شود.
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در این مراسم از وسعت 19 هزار هکتاری باغ ها گردو در استان همدان گفت كه از این میزان 5 هزار هکتار به شهرستان تویسرکان اختصاص دارد.
محمد‌علی طهماسبی، مبلغ ورودی از این محصول در چرخه تجارت جهان را 5/1 میلیارد دلار عنوان کرد و اينكه ارزش یک کیلو گردوی مبادله شده، هشت دلار است.
وی از کشاورزان خواست تا با توجه به توصیه‌های کارشناسان کشاورزی، برای تقویت کیفیت و افزایش کمیت محصول گردو درختان گام بردارند.
از آنجايي كه سرما بلاي طلاي سبز ايران شده بود، معاون وزیر به راه‌های مقابله با سرما‌زدگی درختان گردو اشاره کرد و گفت: هنگام کاشت درختان گردو باید از پایه و رقم مقاوم و مناسب استفاده شود تا در فصل سرما درخت در برابر سرمازدگی مقاوم باشد.
طهماسبي استفاده از کشت بافت را به دلیل نداشتن آلودگی به کشاورزان توصیه كرد و اينكه استفاده از نهال پیوندی و بذری علاوه بر پرورش گردوی یکدست از سرمازدگی هم کم خواهد کرد. تغذیه متعادل هم یکی از راه‌های اصلی در مقابله با سرمازدگی و آفات درخت گردو است. همچنين فسفر و پتاس از مواد مغذی و اثرگذار در مقاوم کردن درخت از سرمازدگی است.
 کلاس‌های آموزشی در تویسرکان براي سرما و آفت
طهماسبی از ایجاد کلاس‌های آموزشی به صورت پایلوت در تویسرکان به منظور ارائه راهکارهای مقابله با سرمازدگی و آفات خبر داد و علاوه بر اينكه سرشاخه‌زنی و سم‌پاشی به موقع برای برداشت محصول مطلوب از درخت گردو را به کشاورزان توصیه کرد و گفت: اگر این امور به‌ موقع انجام نشود نباید انتظار محصول مرغوب و فراوان را از باغ‌های گردو داشته باشیم.
وي بر استفاده از تسهیلات به منظور استفاده از سیستم آبیاری کم‌فشار تأکید کرد و گفت: اجرای این امر در اراضی کشاورزی ضمن جلوگیری از هدررفت آب بر بازدهی محصولات نیز تأثیر قابل‌توجهی خواهد داشت.
 محدودیتي براي تأمين نیازها نداریم
هیچ محدودیتی در خرید ادوات و تأمين نیازهای کشاورزی نداریم؛ پس کشاورزان از این فرصت ایجاد شده برای خریداری ماشین‌آلات استفاده کنند؛ زیرا تسهیلات اعطایی بهره بسیار کمی دارد.
 درد آب به پاي كشاورز نوشته مي‌شود
قائم مقام وزیر در امور مجلس هم از مشكل آب گفت و اينكه امروز اين بحث را همه مطرح می‌کنند؛ اما متأسفانه مشکلات این حوزه به پای کشاورز و کشاورزی نوشته می‌شود.
گفته می‌شود که آب مصرفی کشاورزی، 90 میلیارد مکعب است، اما طبق گزارش مرکز پژوهش مجلس، اين مقدار 50 تا 60 میلیارد مکعب اعلام شده است. البته از آنجايي كه کشور ما خشک و نیمه خشک است، باید برنامه‌ریزی کنیم و با همین منابع به نحو مطلوب نیازها را تأمین و مشکلات را برطرف کنیم.
 باغبانی در سال 94؛ کار اصولي وزارت و مجلس
خليل آقايي به حرکت در مدار آبیاری قطره‌ای و کم فشار توسط جهاد کشاورزی تأکید كرد و اينكه سال 94 در برنامه ششم بحث باغبانی یکی از اصول کار وزارت جهاد کشاورزی و مجلس شورای اسلامی خواهد بود.
وي با اشاره به تخصیص خط اعتباری 750 میلیارد تومانی برای تأمین ادوات بخش کشاورزی، از توزیع 10 هزار تراکتور و 500 هزار کمباین و ادوات دیگر در سطح کشور خبر داد.
آقايي با توجه به اينكه در شش ماه گذشته 800 میلیارد تومان برای تغییر ادوات مجدداً تخصیص داده شد، مجموع اعتبارات تخصیص داده شده در بخش کشاورزی در مدت یک سال گذشته، هزار و 550 میلیارد تومان عنوان کرد.
وی از تفكيك معاونت باغبانی از زراعت در وزارت جهاد کشاورزی خبر داد.
 هدف، معرفي طلاي سبز ايران است
نماینده مردم تویسرکان در ادامه حضور مسئولان کشوری و استانی در شهرستان تویسرکان را به منظور رفع و اصلاح مشکلات باغ های گردو، آبرسانی و کمبود آب در این شهرستان خواند و گفت: امید است با اجرای به موقع مصوباتی که مسئولان امر در راستای رفع مشکلات این شهرستان به‌ويژه مشکل حاد کم‌آبی داشتند، سال آینده شاهد رفع این معظل باشیم.
محمدمهدی مفتح، معرفی ظرفیت‌های کشاورزی، باغداری و گردشگری و صنایع تبدیلی وابسته به گردو و شناساندن این شهرستان به عنوان پایتخت طلاي سبز ايران را از اهداف برگزاری جشن گردو در تویسرکان اعلام كرد.
وی همچنين جشن گردو را به عنوان یک حرکت تأثیرگذار در اقتصاد شهرستان و ارتقای کمیت و کیفیت گردوی تویسرکان دانست.
مفتح از مزایای گردو و درخت گردو گفت و اينكه می‌توان با ایجاد صنایع تبدیلی مرتبط با گردو معضل بیکاری در تویسرکان را تا حدود بسیاری کاهش داد.
 سرما، تولید گردو را کاهش داد
فرماندار تویسرکان نيز گفت: سرمازدگی و هجوم آفت به باغ‌های گردو، تولید گردوی تویسرکان را نسبت به سال گذشته به میزان 40 درصد کاهش داده است.
سید مهرداد موسوی از مشکل بحران آب گفت و اينكه تویسرکان با دو بحران آب و مهاجرت مواجه است و با توجه به اينكه منابع آب زیرزمینی ما به شدت کاهش یافته، این یک تهدید بالقوه برای آینده این شهرستان است.
وي خواستار تغییر الگوی کشت در تویسرکان شد و یکی از راه‌های تأثیرگذار در این بحران را تغییر و ایجاد برنامه‌های راهبردی در بهره‌وری درست از آب برشمرد.
موسوي دلیل مهاجرت مردم تویسرکان را نبود زمینه مناسب برای فعالیت و نبود رونق کشاورزی دانست.
 جشن گردو، آيين تويسركاني‌ها
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان هم جشن گردو را بخشی از آیین شهرستان تویسرکان برشمرد و گفت: گردو یکی از محصولات استراتژیک تویسرکان است که درآمد بخش عمده‌ای از مردم این شهرستان از این راه تأمین می‌شود.
ریحان سروش‌مقدم، هنر مبل و منبت در شهرستان تویسرکان را هم به عنوان یک هنر دیرپا و یک اصالت، فرهنگ و هویتی که با زندگی مردم تویسرکان گره خورده است، دانست و گفت: 18 درصد شاغلان استان در کارگاه‌های صنایع‌دستی تویسرکان مشغول به کارند.
به گفته وي، سه هزار و 757 کارگاه‌ها مبل و منبت و صنایع‌دستی در تویسرکان فعال است که از این تعداد 3 هزار کارگاه فقط به مبل و منبت اختصاص دارد؛ به گونه‌اي كه فعالیت کارگاه‌های مبل و منبت در روستا، زمینه مناسبي براي مهاجرت از شهر به روستا‌هاست.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com