۲ دیدگاه درباره آینده سکه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  114237 تاریخ انتشار:  1399-09-20 - 11:22 تعداد بازدید:  559
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

۲ دیدگاه درباره آینده سکه

نویسنده : جمال رزاقی

تحلیل


 پس از ماه‌ها التهاب و نوسان افزایشی قیمت انواع دارایی‌ها، به‌ویژه دلار و سکه، در روزهای پس از انتخابات آمریکا ثبات نسبی بازارها حاکم شده است. بازار سهام نیز پس از چندماه ریزش، بدون تأثیرپذیری از اخبار سیاسی درحال طی کردن رشد ملایم خود است.
 با توجه به برون‌زا بودن این ثبات نسبی و وجود ریسک‌های متعدد اقتصادی و غیراقتصادی نمی‌توان به‌درستی چشم‌انداز اقتصادی کشور را ترسیم کرد.
دلار و سکه که هفته منتهی به 7 آذرماه را با نوسان به پایان رساندند، در هفته گذشته (منتهی به 14 آذرماه) و تا روز سه‌شنبه روندی تقریبا افزایشی را طی کرده و در آخرین روز کاری وارد فاز نزولی شدند.
 دلار و سکه تا روز سه‌شنبه گذشته به ترتیب رشد ۴/۴ و ۲/۸ درصدی را به ثبت رساندند و در روز چهارشنبه با اندکی کاهش به‌ترتیب به 25 هزار و 500 رسید و 11 میلیون و 850 هزار تومان رسیدند. علت عمده افت قیمت دلار و سکه در هفته‌های پیشین اعلام نتایج انتخابات آمریکا و احتمال مذاکره درباره برجام و رفع تحریم‌ها بوده که در نتیجه آن معامله‌گران در موقعیت فروش قرار گرفتند. ناگفته نماند که کاهش حواله درهم به کمتر از 7 هزار تومان بر این روند کاهشی بی‌تأثیر نبوده است.
همچنین تعطیلی‌های ناشی از قرنطینه بر معاملات بازار اثرگذار بوده و احتمال افزایش قیمت‌ها پس از بازگشایی‌ها وجود دارد. به‌علاوه کاهش بهای جهانی اونس طلا نیز در افت قیمت سکه مؤثر بوده که با کشف واکسن کرونا، احتمال ادامه کاهش قیمت جهانی طلا افزایش یافته است.
در هفته منتهی به 14 آذر ترور دانشمند هسته‌ای کشور تنش‌های ایران با اسرائیل و آمریکا و برخی کشورهای خاورمیانه را تشدید کرد. این شرایط احتمال مذاکرات ایران و آمریکا درباره برجام و رفع تحریم‌ها را در هاله‌ای از ابهام فرو برد.
 به‌علاوه تصویب کلیات طرح کاهش تعهدات هسته‌ای ایران در قالب طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها در مجلس و اعلام مقامات آمریکایی در رابطه با وجود مشکلات عدیده برای بازگشت به برجام به صعودی شدن قیمت‌ها در هفته گذشته منجر شد.
دو دیدگاه درباره آینده بازار ارز و سکه وجود دارد. برخی تحلیلگران با نگاهی خوش‌بینانه نوسان قیمت‌ها در محدوده کنونی را محتمل می‌دانند زیرا با روی کار آمدن بایدن و افزایش درآمدهای ارزی، کاهش قیمت دلار و به‌تبع آن سکه را پیش‌بینی می‌کنند.
از سوی دیگر عده‌ای بر این عقیده هستند که جو روانی مثبت ایجاد شده موقتی بوده و با توجه به رشد نقدینگی و انتظارات تورمی، احتمال رشد قیمت این ۲ دارایی در هفته‌های آتی دور از دسترس نیست.
آنچه مسلم است تا زمانی که بایدن به‌طور رسمی در کاخ سفید مستقر نشود و ۲ کشور به‌طور رسمی رویکرد خود را درباره مذاکره بیان نکنند، نمی‌توان در مورد ثبات قیمت‌ها اطمینان پیدا کرد.
بازار سهام پس از هفته‌ها ریزش، در هفته‌های اخیر روند افزایشی ملایمی در پیش گرفته است. باوجود تأثیرپذیری بازار دلار و سکه از تحولات سیاسی، بازار سهام به این رویدادها واکنشی نشان نداد و شاخص سهام با رشد ۶/۷ درصدی از یک میلیون و 470 هزار واحد عبور کرد. ادامه روند افزایشی بهای کالاهای اساسی در بازارهای جهانی محرکی برای رشد سهام کالا محور در بازار بورس کشور بوده است. خوش‌بینی نسبت به بازگشت آمریکا به برجام و لغو تحریم‌ها و در نتیجه بهبود سمت عرضه اقتصاد و کاهش بازدهی بازارهای موازی به جذابیت دوباره بازار سهام و کاهش هیجانات منجر شده است.
اگرچه کشف واکسن کرونا و اعلام آغاز واکسیناسیون از سوی انگلستان برخی کشورهای دیگر امید به بهبود اقتصاد جهانی و افزایش تقاضا را بیشتر کرده است اما عوامل دیگری از جمله نگرانی از افزایش تولید نفت لیبی و نامشخص بودن تصمیم اوپک‌پلاس برای تعویق انداختن افزایش تولید، همچنان چشم‌انداز بازار جهانی نفت و قیمت طلای سیاه را با نااطمینانی مواجه کرده است.
در هرصورت قیمت نفت خام آمریکا و برنت در روز پنجشنبه به ترتیب بیش از 45 و 48 دلار رسید.
 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com