تعدیل نیرو در کمین کسب و کارهای مجازی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  127360 تاریخ انتشار:  1401-07-28 - 16:49 تعداد بازدید:  309
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تعدیل نیرو در کمین کسب و کارهای مجازی

تحلیل


 در مراسم اخیر جیتکس در دبی آقای آقامیری، معاون وزیر ارتباطات از کشورهای خارجی برای سرمایه‌گذاری در بخش فناوری کشور دعوت کردند و این دعوت در حالی صورت گرفت که در حال حاضر بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی به شدت متضرر شده‌اند.

هنوز آمار رسمی از شدت ضرری که این کسب و کارها متحمل شده‌اند منتشر نشده‌است اما طبق اطلاعاتی که بنده دارم با گذشت کمتر از یک ماه از فیلترینگ چندین شرکت بزرگ در حوزه فناوری به تعدیل نیرو روی آورده‌اند.

این کسب و کارهای مجازی به تازگی از بحران کرونا گذر کرده‌ بودند و حال با بحران قطعی مواجه شده‌اند؛ در وهله اول حوزه دیجیتال مارکتینگ از محدودیت‌های اعمال شده بر اینترنت ضربه می‌خورد اما به این معنا نیست که تنها دیجیتال مارکتینگ از این محدودیت‌ها ضربه می‌خورد بلکه کسب و کارهای آفلاین نیز از این قطعی‌ها ضربه خواهند خورد.

گمان می‌شود که بازار سنتی کماکان حرف اول را می‌زند اما این بازار نیز به طور کامل با بازار آنلاین درگیر است و طبق آمارهایی که گرفته شده است بازار سنتی نیز از این محدودیت‌های اعمال شده بر اینترنت متضرر شده‌است.

گفتنی است که برنامه دولت الکترونیک آسیب چندانی از این قطعی‌ها نخواهد دید اما عدم اعتمادی که در کاربر به وجود می‌آید و فقدان اقبال در کاربران به این برنامه آسیب خواهد زد؛ این اعتماد از دست رفته مانند آبی است که ریخته شده و بازگرداندن آن بسیار کار دشواری است. همان‌طور که در حال حاضر کاربران از پیام رسان‌های بومی استفاده نمی‌کنند بلکه با فیلترینگ اینستاگرام آمار بازدید از تلگرام افزایش نیز یافته است و این اتفاق از اعتماد از دست رفته کاربران حکایت دارد.
نباید فراموش کرد که توسعه دولت الکترونیک به یک سری نیروی حرفه‌ای احتیاج دارد که با اتفاقاتی که در حال حاضر در حال رخ دادن است صد در صد منجر به مهاجرت بیشتر نیروهای حرفه‌ای خواهد شد و ممکن است کشور با کمبود نیروی متخصص مواجه شود.

دهکده جهانی اینترنت به دهکده بومی بدل خواهد شد
اصولا ماهیت شبکه اجتماعی به این شکل است که من می توانم در یک روستا دور افتاده در ایران با یک فرد در یک روستا دور افتاده در سوئیس ارتباط بگیریم و این ارتباط بدون هیچ محدودیتی برقرار خواهد شد.

ولی در حال حاضر با جایگزین کردن بستر بومی ماهیت شبکه‌های احتماعی زیر سوال خواهد رفت و ما نمی‌توانیم از کسب و کارهای خارجی انتظار داشته باشیم که در پلتفرم بومی ما ثبت نام کنند و از طرف دیگر من می‌خواهم فرد شاخصی را در جهان در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنم و کارهای آن را پیگیری کنم و طبیعتا این افراد در بستر اینترنت بومی ما جای نمی‌گیرند و محتوای خود را در بسترهای جهانی اینترنت منتشر می‌کنند.

این محدودیت‌های اعمال شده باعث می‌شود که دهکده جهانی اینترنت به دهکده بومی بدل شود، دهکده‌ای که تنها می‌توانیم در آن با یکدیگر ارتباط برقرار برقرار کنیم و حتی افرادی که خانواده‌ای در خارج از کشور دارند نیز نمی‌توانند با آنها ارتباط برقرار کنند.


 آرش پارساپور
کارشناس فضای مجازی


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com