1403-01-221403-02-01bool(false) رسانه پیش‌شرط توسعه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  113107 تاریخ انتشار:  1399-08-16 - 07:00 تعداد بازدید:  357
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

همدان‌پيام قدم در راه غول‌هاي رسانه‌اي گذاشته است
رسانه پیش‌شرط توسعه

تحلیل

 شانزده سال است که همدان‌پيام تلاش مي‌کند تا در استان رسانه‌اي تأثيرگذار باشد. نتيجه اين تلاش تا جايي پيش‌رفته که در مواردي در تصميمات کشوري هم اثر گذاشته و با انتشار اخبار و پيگيري‌ها در مواردي خاص موجب شده تا سران کشوري براي اصلاح وضعيت موجود تصميمات جديد بگيرند.
  تأثير مستقيم بر کاهش قيمت رب‌هاي قوطي يکي از همين موارد است؛ در سال 97 که گزارشي درباره بالا بودن قيمت آن چاپ شد همان گزارش را شبکه سراسري منتشر کرد و وزير صنعت مجبور به اظهارنظر و تصميم‌‌‌گيري جديد براي قيمت‌گذاري جديد شد. تا جايي که پس از يک ماه قيمت رب تا 7 هزار تومان کاهش يافت و از 23 هزار به 16 هزار تومان رسيد. در پي آن، گزارش‌هايي به چاپ رسيد که مردم را قانع مي‌کرد درصورت پايين نيامدن قيمت رب خودشان در منزل رب سالم تهيه کنند. پس از آن بود که خيل عظيمي از مردم در سراسر کشور و به‌ویژه در همدان به سمت پخت‌ رب براي مصرف شخصي رو آوردند. يا وقتي همدان‌پيام از فيش حقوقي و حقوق‌هاي نجومي در همدان پرده برداشت پس از چند ماه خبرنگاران و حتي دست‌اندرکاران دست‌به‌کار شده و موجي از انتشار فيش‌هاي نجومي در کشور به راه افتاد و به توجه مسئولان بالادست به اين موضوع منجر شد. اين مسأله آنقدر گسترده شد که بسياري از خبرنگارن، رسانه‌ها و حتي مسئولان به چالش کشيده شدند. کميسيون چاپ موضوع ديگري بود که همدان‌پيام بارها آن را در گزارش‌ها و مصاحبه‌هاي خود به مسئولان پيشنهاد داد تا اينکه مورد توجه نمايندگان مجلس قرار گرفت و اکنون موضوع روي ميز مجلس است و مورد بررسي قرار مي‌گيرد. پس از آن مسئولان چاپ در کشور نيز پيگير تصويب اين کميسيون شدند.
  در يک دهه گذشته اين روزنامه براي باز کردن فضاي انتقاد در استان تمام تلاش خود را کرده است. راه‌هاي مختلفي را در پيش گرفت تا به اين مهم دست بيابد و مسير را براي رسانه‌هاي ديگر هم تسهيل کند. از آنجا که همدان‌پيام روزنامه خصوصي است؛ بنابراين راه سختي را براي درآمدزايي و پرداخت هزينه‌هاي خود داشت اما آن را پشت‌سر گذاشت و پا فراتر از آن نهاد و در مرحله نخست ثابت کرد که يک رسانه هم مي‌تواند به درآمدزايي مطلوب برسد و حتي يک مجموعه رسانه‌اي تشکيل داد که در صادرات و ارزآوري به کشور سهيم شد. طبق‌ گزارشي که پيش از اين در ويژه‌نامه روز خبرنگار منتشر شد، نشان مي‌دهد که اين روزنامه در درآمدزايي بين رسانه‌هاي استان حرف نخست را مي‌زند. با نگاهي به تعداد ايجاد اشتغال و گردش مالي آن مي‌توان متوجه شد که اين رسانه با اينکه خصوصي است و به هيچ منبع دولتي وصل نيست اما سعي کرده از الگوهاي رسانه‌هاي بزرگ دنيا در کشورهاي توسعه‌يافته پيروي کند و منابع درآمدي جديدی براي حال حاضر و آينده خود ايجاد کند. راه‌اندازي چاپخانه‌اي مدرن در سطح کشور مصداق اين صحبت است. غول‌هاي رسانه‌اي دنيا نيز فقط به روزنامه، خبرگزاري و يا يک شبکه تلويزيوني اکتفا نکرده‌اند و با مجموعه‌اي از رسانه‌ها از جمله هزاران شبکه تلويزيوني، روزنامه، چاپخانه، چاپ کتاب و انواع اقلام چاپي، راه‌اندازي شهربازي و هزاران شبکه خبري و سرگرمي ديجيتالي سعي در ايجاد گردش مالي ميليارد دلاري کرده‌اند. اغلب آنها در يکي‌دو دهه نخست کار، يک رسانه کوچک بودند اما پس از آن به گسترش و توسعه خود دست‌به‌کار شدند و پس از حدود يک قرن به اين توسعه دست‌يافته‌اند. همدان‌پيام نيز با راه‌اندازي هفته‌نامه در 16 سال پيش و تبديل آن به روزنامه و افزايش صفحات، سپس ايجاد تعدد در محصول رسانه‌اي خود و تبديل به 9 محصول رسانه‌اي، ساخت چاپخانه و چاپ و توليد انواع اقلام رسانه‌اي از جمله کتاب، دفتر و ليبل‌هاي تبليغاتي و صادرات آنها به کشورهاي ديگر سعي در ارزآوري، به‌روز کردن و توسعه خود دارد.
همدان‌پيام با چنين اقداماتي نشان داده که يک رسانه‌اي در حد هفته‌نامه هم مي‌تواند در کمتر از 2 دهه به توسعه و درآمدزايي چشمگيري برسد و فضاي مطبوعاتي را در شهر و استان تغيير بدهد.
  همدان‌پيام بي‌توجه به زاويه برخي مديران يا دستگاه‌ها به اين روزنامه به‌دليل انتشار مطالب انتقادي است، اما اگر اقدام مثبتي توسط همان دستگاه انجام شود، سعي مي‌کند تا جايي که مي‌تواند پیش از بقيه رسانه‌هاي استان و به بهترين نحو آن را منتشر کند. از جمله آن مي‌توان به انتشار بيش از ده هزار خبر، گزارش، تحليل، يادداشت و عکس در روزنامه، ويژه‌نامه‌ها و فضاي مجازي در اختيار خود اشاره کرد که در 6 ماه درباره کرونا منتشر شده است. هرچند که در برخي موارد برخي مسئولان سعي در پنهان کردن برخي اخبار داشته‌اند اما پيشتازي در اطلاع‌رسانی و ارائه تحليل، موجب شد تا فضاي همدان در انتشار اخبار کرونايي تغيير کند و مسئولان راحت‌تر درباره آن با رسانه‌ها صحبت کنند.
  علاوه‌بر آن راه‌اندازي چاپخانه توسط روزنامه همدان‌پيام سبب تمرکز ساير استان‌ها به همدان در حوزه چاپ و رسانه شده است. تا جايي‌که بيش از 200 رسانه نوشتاري از استان‌هاي مرکز و غرب کشور در چاپخانه پيام‌رسانه به‌چاپ مي‌رسند.
توسعه همدان‌پيام از هفته‌نامه به روزنامه و ايجاد 9 محصول رسانه‌اي ديگر با عناوين روزنامه بازار (نيازمندي‌ها)، هفته‌نامه سراسري اميد، ماهنامه پيام مادستان، هفته‌نامه تحليلي- آموزشي پيام آدينه، هفته‌نامه کودک و نوجوان شاپرک، سايت خبري همدان‌پيام، کانال تلگرامي همدان‌پيام، اينستاگرام همدان‌پيام، چاپخانه پيام‌رسانه، چاپ کتاب، توليد دفتر، چاپ ليبل و انواع اقلام چاپي از جمله اقداماتي است که انجام شده و درصدد توسعه هرچه بيشتر است.
چاپ بیش از 3 هزار و 850 شماره روزنامه در طول عمر اين رسانه و انتشار ميانگين روزي 3 يادداشت، 8 گزارش، 2 تحليل و بيش از 60 خبر کوتاه و بلند در روزنامه و بيش از 60 عنوان خبر، تحليل، گزارش و يادداشت در رسانه‌هاي ديجيتالي از فعاليت‌ها هر روز همدان‌پيام بوده که توسط 80 نفر پرسنل روزنامه و 76 نفر پرسنل چاپخانه منتشر مي‌شود.
  همه اين عملکردها در نهايت امتيازي شد تا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي رتبه همدان‌پيام را از رتبه 4 به 3 ارتقا دهد. رتبه‌هاي يک تا 3 فقط مختص روزنامه‌هاي کشوري و 4 تا 6 براي روزنامه‌هاي محلی است. با اين ارتقا رتبه همدان‌پيام در سال 98 هم‌رديف روزنامه‌هاي کشوري قرار گرفت.
  اين اقدامات شايد توانسته در تغيير نگاه مديران استان و حتي کشور تأثير داشته باشد اما مهمتر آنکه پشتوانه‌اي محکم براي باز کردن فضاي نقد در استان شده است. در محيط توسعه‌يافته رسانه‌ها است که فضاي نقد باز مي‌شود. وقتي رسانه‌اي شجاعت نقد را پيدا مي‌کند رسانه‌هاي ديگر هم مي‌توانند از موقعيت پيش‌آمده به‌راحتي استفاده کرده و درنهايت با انتقاد از عملکرد مديران و مسئولان و اقدامات انجام‌شده، به توسعه استان خود کمک شاياني بکنند.
اين همدان‌پيام است که امروز به‌دليل وجود مشکلات، مدير و مجموعه‌اي را نقد مي‌کند و سپس اقدامات مثبت او را هم منتشر مي‌کند تا تنها روش نقد و يا تعريف و تمجيد را به‌کار نبرده باشد. اين يعني اقدامات مثبت و منفي از چشم او دور نمي‌ماند. هرچند که ممکن است انتقاداتي به اين روش اطلاع‌رساني بشود اما تمام رسانه‌هاي موفق در دنيا در محيطي امن نقد و انتقاد، تعريف و تمجيد و ارائه گزارش‌هاي درست از فعاليت‌ها را منتشر مي‌کنند و اين يکي از اصول حرفه‌اي‌ها است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com