1403-01-271403-02-06bool(false) طلوع ماه قرمز همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

Today : Thu, April 25, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  96743 تاریخ انتشار:  1398-05-03 - 09:35 تعداد بازدید:  370
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

طلوع ماه قرمز

تحلیل


 اگر چین بر علم چیره شود ،آیاجهان باید نگران باشد؟
حدود صد سال قبل موجی از اعتراضات دانشجویی شهر های بزرگ چین را فرا گرفت.ناامید از برگشت از یک قرن افول،رهبران جنبش 4 می ، میخواستند از شر کنفسیوس گرایی خلاص شده وبه پویایی غربی وارد شوند.آنها استدلال می کردند ساختن چین مدرن با استخدام "آقای علم" و"آقای دموکراسی" محقق می شود .
امروز کشوری که دانشجویان 4می کمک کردند شکل بگیرد ، با تعقیب عظمت ملی سرزمین چین به‌وسیله ارسال یک سفینه فضایی بر قسمت دور ماه در سوم ژانویه که برای نخستین بار توسط این کشور انجام می شود و نشانه ای ازجاه طلبی بلندپروازانه ی آن میباشد، بسیاربیشتر ازگذشته مورد توجه است
اما رهبران امروز این ایده را که "آقای علم" در خدمت"آقای دموکراسی "است را رد میکنند .درمقابل ،رئیس جمهور جین پینگ ، بر روی توان این کشور در بدست گرفتن افسار تحقیقات در خط مقدم تاکید می کند حتی اگرحزب کمونیست به سیاستها ضربه ای محکم بزند.بسیاری درغرب از این بیم دارند که در رشد رقابت بین چین و آمریکا او موفق شود.
آقای رئیس جمهور در تصمیم خود هیچ تردیدی ندارد .علم مدرن به پول ، نهادها و میزان توان فکری بستگی دارد. همچنان که تحقیقات ما نشان می دهد دولت چین درحال جابجاکردن رتبه بندی های دستاوردهای علمی است تاحدی به این دلیل که دولتش می تواند این هر سه را کنار هم قرار دهد.این دولت میلیاردها دلار بر روی ماشین‌ها یی به منظور کشف مواد تیره و نوترو‌ن‌ ها و همچنین افزایش موسساتی که برروی هرچیزی از ژنومیک ،ارتباطات کوانتومی گرفته تا انرژیهای تجدید پذیر و مواد پیشرفته تحقیق می کنند ، هزینه کرده است.
در یک تجزیه وتحلیل که به وسیله ی الزویرکه یک ناشر علمی است و همچنین یک ناشر ژاپنی به نام نیکی بر روی 2/17میلیون مقاله درسال های 18-2013 صورت گرفت مشخص شد در 23 رشته از 30 رشته مورد توجه مانند باطریهای سدیم یون و فعال سازی نورون ها از چین بیشتر از هر کشور دیگر مقاله ارسال شده است کیفیت مقالات در آمریکا بالا نگه داشته شده است اما چین با تولید11% از کل مقاله های اثرگذار تولید شده در سال های بین 16-2014 در حال ربودن گوی سبقت از این کشور است .
 دانشمندان چینی تحت فشار هستند تا به موفقیتهایی دست یابند و به مطالب قبلی پایان دهند.سال قبل هی جیانکوی یک شخصیت حرفه ای از شن ژن ،جنین یک رویان را بدون توجه کافی به مراقبت های پس از حمل  اصلاح کرد و آنها ممکن است این کار را برای هرکودکی تا زمانیکه به موفقیت برسند ادامه دهند.بر روی محققان هوش مصنوعی در چین برنامه ریزی شده است تا الگوریتمشان را بر روی داده هایی که از شهروندان چینی بدست آمده است با خطاهای بسیار کوچکی رشد دهند.درسال 2007 چین یک سلاح فضایی را بر روی یکی از ماهواره های هواشناسی اش در حال چرخیدن به دور مدارهایی با آوارهای فضایی کشنده ، امتحان کرد . سرقت معنوی بسیار شایع است.دورنمای روشن یک استیلای قانون شکن و با تکنولوژی بالا به سیاستمداران غربی هشدار میدهد،نه صرفا به این دلیل که تسلیحات خودرا توسعه خواهد داد.حکومت مردان قدرت طلب یک سبقه تاریخی در استفاده از علوم در ظلم کردن به مردمشان دارند .چین هم اکنون از تکنیک های هوش مصنوعی همچون تشخیص چهره استفاده می کند تا مردمش را در زمان نیاز تحت نظر بگیرید.جهان بیرون ممکن است بطور بسیار وحشتناکی با یک چین درحال رشد در توسعه ی ژنتیک ،هوش مصنوعی خودکار و مهندسی ژئوماتیک مواجه شود.این ترسها بسیار به جا هستند.یک قدرت علمی جمع شده در دست یک دیکتاتوری تک حزبی براستی بسیار خطرناک است. اماتاثیرات نفوذ علمی درحال رشد چین به یک نقطه ختم نمیشود.برای آغاز ،علوم چینی بسیار فراتر ازسلاح ها و فشارهاست. ازباطریهای بهتر و درمانهای جدید برای درمان بیماریها گرفته تا در ارتباط با اکتشافات بنیادی برای مثال مواد تیره،جهان بسیار ناچار است از تلاش های چین استفاده کند.بعلاوه واضح نیست که آیا آقای جین پینگ  در یک مسیر درست قرار دارد یاخیر ؟اگر واقعا قرار است تحقیق چینی میدانداری کند آنگاه علوم از راههایی که او انتظارش را ندارد چین را تغییر خواهد داد.
آقای جین پینگ از علم وتکنولوژی به عنوان یک پروژه ملی صحبت می کند.به هر حال در بسیاری از تحقیقات ، ملی گرایی یک امتیاز به حساب می اید.خبرگی ، ایده های خوب و خلاقیت به مرزهای ملی محدود نمیشود . ممکن است در غرب برخی احساس کنند بوسیله پیشرفت های چین در علوم تهدید میشوندبنابراین  این کشور سعی میکند محققانش را دور از دسترس قرار دهد.
* منبع :مجله اکونومیست ژانویه 2019 شماره 9125 صفحه 69
ترجمه : مهدی خان بابائی نوا


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com