از تقویت مدارس دولتی تا مردمی کردن نظام تعلیم‌وتربیت همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  119326 تاریخ انتشار:  1400-06-01 - 09:37 تعداد بازدید:  474
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

از تقویت مدارس دولتی تا مردمی کردن نظام تعلیم‌وتربیت

تحلیل


 برنامه وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش اعلام شده و وی در گفت‌وگوهای متعدد رویکرد خود را تشریح کرده است که می‌تواند در بوته نقد قرار بگیرد.
بسیاری از منتقدان معرفی باغگلی به عنوان وزیر پیشنهادی پیش از اعلام برنامه‌های وی نقدهایشان را در فضای مجازی آغاز کردند. این نقدها از بیان نسبت خانوادگی ایشان با رئیس‌جمهور تا جوان بودن باغگلی و نداشتن سمت اجرایی در بدنه آموزش‌وپرورش را در بر می‌گرفت.
باغگلی تا به حال با اکثر خبرگزاری‌ها گفت‌وگوهایی داشته و نشستی با مدیران‌کل استانی آموزش‌وپرورش را در کنار محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش‌وپرورش برگزار کرده است.
وی تا به حال بر محورهای زیر در گفت‌وگوهایش تأکید کرده است:
۱-برخورد‬ جدی با تعارض منافع
۲-‏ اجرای‬ هدفمند و عملیاتی سند تحول بنیادین به صورت پلکانی
۳- مخالفت با خصوصی‌سازی در آموزش‌وپرورش
۴-تقویت ‬مدارس دولتی و اعلام بسته تبعیض مثبت برای مناطق محروم
۵-بازگشت ‬به اصل رایگان بودن آموزش
۶-‏ مردمی‬ کردن آموزش‌وپرورش بر پایه نظارت مردم بر سیستم آموزشی و خدمات مدارس
۷-پیگیری طرح رتبه‌بندی فرهنگیان
۸- آوردن دیگر دستگاه‌های دولتی و اجرایی برای کم کردن بار اجرایی از روی دوش آموزش‌وپرورش
۹-تشکیل‬ شورای عالی آموزش‌وپرورش با حضور رئیس‌جمهور
۱۰- استفاده از بدنه آموزش‌وپرورش و توانمندان حوزه تعلیم‌وتربیت برای مدیریت‌های کلان و خرد در آموزش‌وپرورش
۱۱-‏ توجه ‬به بعدهای پرورشی و تربیتی
۱۲-تأکید ‬بر عملیاتی کردن آموزش‌های مهارتی در بستر مناسب
هر چند در این چند روز شاید بیشتر وقت وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش به رد ادعاهایی علیه وی در فضای مجازی و رسانه‌ها گذشت از جمله در گفت‌وگویی در پاسخ به این پرسش که آیا شائبه نسبت خانوادگی با رئیس‌جمهور صحت دارد یا خیر، گفت: بنده هیچ نسبتی جز برادر دینی با آقای رئیسی ندارم و حتی دانشجوی خانم علم‌الهدی هم نبوده و نخستین دیدارم با ایشان در یک همایش بود، همچنین پایان‌نامه‌ام هم با خانم علم‌الهدی نبوده است.
این مسأله تا آنجا پیش رفت که کسانی که چنین ادعایی را مطرح کردند خود از حرفشان عبور کردند و آن را پس گرفتند.
جدیدترین توئیت وی نیز در پرسش به برخی از نقدها شکل گرفت: پایه‌ریزی تربیت آموزش بسیاری از دختران و پسران ایرانی توسط بانوان آموزگار در دوره ابتدایی صورت گرفته است. شأن معلمان زن برتر از آن است که خرج درگیری‌های سیاسی شود. دروغ دیوارکشی را این بار برای زنان معلم کلید زده‌اند. آفرینش به معلم درود می‌فرستند؛ به آموزگاران زن، بیشتر.
 سند تحول بنیادین با حضور باغگلی اجرایی می‌شود؟
باغگلی معتقد است در طول ۴ سال نمی‌توان تمام سند تحول را اجرایی کرد و حتی بیان کرده است در برخی موارد سند تحول بنیادین نیاز به بازنگری دارد(بازنگری که در زمان خود رخ نداده است در حالی که در سند تحول این بازنگری نیز پیش‌بینی شده است) وی در مصاحبه با مهر نیز تأکید کرد که: برای اجرایی شدن سند تحول بنیادین، 4 محور اصلی یعنی«مدیریت و راهبری»، «معیشت و منزلت معلمان»، «کیفیت آموزشی» و «عدالت آموزشی» را تعیین کرده‌ام چون هیچکس نمی‌تواند ادعا کند در ۴ سال کل سند تحول را می‌تواند اجرایی کند.
 رقیبان مدارس غیردولتی باید مدارس دولتی باشند
اما اگر وی به عدالت آموزشی معتقد است آیا آن را در دادن یارانه آموزشی که احتمالاً به حذف و تعطیلی مدارس می‌انجامد، می‌بیند.
وی در گفت‌وگو با مهر، موارد قابل تأملی را توضیح داد و گفت: من گفت‌وگویی با یک برنامه تلویزیونی در گذشته داشتم و از منظر یک کارشناس وقتی تحلیلی درباره شرایط موجود بود و پیش‌بینی اینکه قدرت مدرسه کاهش پیدا می‌کند و پرسیدند پیشنهاد چیست؟ آنجا اساساً بحث درباره بعد ملی نبود و ناظر به موارد دیگری بود. در هر حال آنجا از منظر یک کارشناس نکته‌ای را مطرح کردم که قابل گفت‌وگو بود ولی در مقام اجرایی اگر بر آن مسدله و اجرایی شدنش و به درستی اجرایی شدنش باور داشتم در همان زمان در مدارس امام رضا(ع) که مسئولیتش را داشتم آن را اجرایی می‌کردم.
باغگلی در گفت‌وگوهای دیگری بارها این مسأله را مطرح کرد که به صراحت موافق آموزش پته‌ای، خصوصی‌سازی و حتی رشد و گسترش مدارس غیردولتی نیست. از نظر او بهبود کیفیت مدارس دولتی که بخشی از آن با رتبه‌بندی معلمان و بخشی با نظارت مردم و البته حمایت آموزش‌وپرورش از مدارس دولتی محقق می‌شود، اصل است و باید به سمتی حرکت کرد که رقیبان اصلی مدارس غیردولتی مدارس دولتی باشند.
 مشکل اصلی کنکور، مافیای کنکور نیست!
وی در این ایام درخصوص مافیای کنکور هم حرف زده است. معتقد است مافیای کنکور مسأله اصلی نیست چالش اصلی این است که باید سنجش آموزش‌وپرورش درست شود تا به صورت طبیعی کنکور و اهمیت آن کنار برود.
 تنها ورودی به دنیای معلمی باید از راه دانشگاه فرهنگیان باشد!
باغگلی همچنین تأکید دارد تنها ورودی معلمان به نظام آموزشی باید دانشگاه فرهنگیان باشد. معتقد است می‌توان دانشجومعلمان را از سال دوم با کم کردن تعداد واحدهای آموزشی شأن و طولانی کردن دوره ۴ ساله تحصیل به ۶ سال همزمان با تدریس وارد چرخه آموزش کرد تا بار کمبود معلم جبران شود و در عین حال اگر کسی خواست معلم شود با گذراندن دوره‌ای در این دانشگاه پس از آزمون و سپس گرفتن صلاحیت معلمی جذب حرفه معلمی شود.
وی در توئیتی دیگر نوشته است: حمایت شخص رئیس‌جمهور از آموزش‌وپرورش، مطالبه طولانی‌مدت خانواده و تربیت است. آیت‌ا... رئیسی به من اطمینان دادند که این پشتیبانی وجود خواهد داشت و قول دادند که از 4 میلیون مسکن وعده داده شده به مردم، بخش مشخصی به فرهنگیان اختصاص داده می‌شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com