1403-01-221403-02-01bool(false) تدارک مساجد برای استقبال از ماه رمضان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  59779 تاریخ انتشار:  1394-03-25 - 05:45 تعداد بازدید:  2817
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

معاون سازمان تبلیغات از آمادگی 95 درصدی مساجد خبر می‌دهد
تدارک مساجد برای استقبال از ماه رمضان

تحلیل

فقط 3 روز دیگر تا آمدن ماه مبارک رمضان باقی مانده تا نوای ربنا فضای شهر را پرکند. هر ساله در هفته‌های باقی مانده به این ماه متصدیان مساجد و مردم مومن به غبارروبی و عطرافشانی مساجد شهر می‌پردازند تا آماده میهمانی در ماه خدا شوند. ماهی که فقط یک شبش از هزار سال برتر آمده و معجزه بزرگ پیغمبر آخر زمان در آن نازل شده است. غبارروبی امسال با شعار «‌آینده جوانانمان را از مسجد بسازیم» آغاز شده که با هدف جذب هرچه بیشتر نسل جدید به مساجد تعیین شده است.
امسال هم به روال سابق قرار است مساجد استان میزبان هزار و 600 مُبلغ دینی باشند تا رفت‌وآمدها به مساجد رونق بگیرد و منبرها گرم‌تر شود.
 در همین راستا معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی اداره کل تبلیغات اسلامی همدان از فعال بودن 95 درصد از مساجد استان در ماه رمضان خبر داده است.
حجت‌الاسلام علی‌مراد کیانی در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامه‌های فرهنگی سازمان تبلیغات در ماه رمضان، اظهار کرد: ایجاد فضای تعاملی با همکاری دستگاه‌های مردمی و تشکل‌های دینی از جمله اهداف این سازمان است.
وی با اهمیت به تشکیل جبهه فرهنگی در استان، خاطرنشان کرد: در همین راستا حرکت‌های بسیاری با رویکرد تبلیغی عملیاتی شده است.
معاون فرهنگی، پژوهشی و اموزشی تبلیغات اسلامی همدان اعزام مبلغ به مکان‌های اوقات فراغت، تصویب شورای فرهنگی محلات و برنامه لیالی قدر را از برنامه‌های این سازمان در ماه رمضان دانست.
وی گفت: فعالیت در فضای مجازی و حضور روحانی مستقر در راستای تقویت فکری از برنامه‌های در حال پیگیری است.
کیانی افزود: اجرای برنامه روحانی مستقر در مساجد بر اساس برنامه 5 ساله به منظور فعال‌سازی مساجد از مهمترین اهداف است تا بتوانیم در طول این مدت 50 درصد از مساجد را با حضور روحانی فعال کنیم.
وی با اشاره به وجود هزار و 790 مسجد در سطح استان، عنوان کرد: 531 امام جماعت در این مساجد به اجرای برنامه‌های دینی و فرهنگی می‌پردازند.
معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی اداره کل تبلیغات اسلامی همدان با اشاره به آغاز اجرای برنامه بهره‌مندی از ظرفیت مبلغان در سال 79، گفت: با وجود 433 امام جماعت در سال 92 باید سالانه 88 نفر به این تعداد اضافه شوند تا به اهداف مورد نظر برسیم.
کیانی در پاسخ به اظهارات یکی از رسانه‌ها که 35 درصد از مساجد استان فعال هستند و مابقی غیر فعال‌اند، عنوان کرد: تعداد مساجد احیا شده بیش از ائمه جماعات است و در طول سال مساجد تعطیل نیستند.
معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی اداره کل تبلیغات اسلامی همدان از فعال بودن 95 درصد از مساجد استان در ماه رمضان و محرم خبر داد و گفت: در ماه رمضان بیش از ‌هزار و 600 مبلغ و در ماه محرم 750 مبلغ فعال خواهند بود.
 مساجد نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای نسل امروز باشد
امسال روی جلب و حضور جوانان در مساجد حساب ویژه‌ای باز شده است. به طوری که شعار امسال «‌آینده جوانان را از مسجد بسازیم» عنوان نهاده‌اند.
به گفته رئیس ستاد دهه تکریم و غبارروبی مساجد شیوه نامه‌ای در یک مجلد برای بهره برداری ائمه جماعات و فعالان مساجد تنظیم شده که به آنها ارائه می‌شود که تلاش دارد به تبیین اهداف، رویکردها و سیاست‌ها و بالاخره تدابیر حمایتی و تشویقی بپردازد. هرچند که حجت‌الاسلام حمید آقایی در چگونگی جذب جوانان امروز به مسجد سخنی نگفت اما به انتقادات وارده بر ضعف ایفای نقش مساجد اشاره داشت و گفت:‌ باید درباره نقدها و انتقادها و یا پیشرفت‌ها و رونق‌هایی که درباره مسجد وجود دارد، فکر کنیم تا ما را در آینده بیش از پیش در بهبود ظرفیت‌های مساجد کمک کند.
اشاره او به نقدهایی است که از سوی دلسوزان و آگاهان مذهبی به تحلیل نقش مسجد در جامعه مطرح می‌شود. طبق توصیه‌های اسلامی مسجد فقط جایگاهی برای عبادت نیست و کانونی برای رد و بدل اخبار و جست‌وجو احوال جامعه و مؤمنان است. در رویداد انقلاب اسلامی ایران در سال 57 هم مساجد یکی از بزرگترین کانون‌های بسیج انقلابیون و ترویج افکار انقلابی مذهبی بود. اما در سالهای اخیر مساجد به دلایلی از نقش تربیتی خود بازمانده اند تا جایی که اوج فعالیت‌های مساجد فقط به ایام مذهبی ماه‌های محرم و رمضان مختصر شده که آن هم به میل طبیعی جوانان بوده است. معاون فرهنگی پژوهشی و آموزشی اداره کل تبلیغات اسلامی استان همدان دلیل کم استقبالی جوانان امروز از مساجد را جویا شدیم. حجت‌الاسلام علی مراد کیانی می‌گوید که پرداخته نشدن ریشه‌ای به مسائل جوانان اصلی‌ترین دلیل است چراکه جوان ما باید کار داشته باشد تا ازدواج کند اینها ریشه مسائل و مشکلات جوان امروز است.
وی حل این دست مشکلات جوانان را خارج از عهده مساجد می‌داند و اضافه می‌کند: اگر صرف پاسخگویی به مسائل شرعی و فقهی باشد که عالمان و مبلغان آن را انجام می‌دهند اما برای رفع مشکل بیکاری و ازدواج کاری از دست مُبلغان و مسجد بر نمی‌آید اینها باید در تصمیم‌گیری‌های کلان رسیدگی شوند.
کیانی با قبول این که نسل جوان امروز با گذشته تفاوت فراوانی دارد، می‌گوید: ما با یک نسل متفاوت سایبری و اینترنتی مواجه هستیم که مبلغان هنگام اعزام نسبت به چگونگی تعامل با این نسل توجیه و به اصطلاح به‌روز می‌شوند اما باید برای این جوانان به طور ریشه‌ای کار شود؛ چراکه اگر رسیدگی نشود سرخورده می‌شوند و انحرافات پیش می‌آید.
معاون سازمان تبلیغات استان در پاسخ به سؤال که آیا تاکنون تأثیر عملکرد مبلغان مساجد استان سنجیده شده یا خیر؟، می‌گوید:‌ کار این مبلغان تبلیغ دین و پاسخگویی به رجوعات شرعی مردم است و هیچگاه هم کار اینها پالایش نشده که تا چه اندازه تأثیرگذار بوده است.
از او می‌پرسیم چرا مسجد و مسجدی‌های امروز به مانند دیروز پای کار حل مسائل جامعه و جوانان نیستند. او اینگونه پاسخ می‌دهد که: من معتقدم مؤمنان و مساجد وظایف خود را انجام می‌دهند اما جمعیت امروز خیلی بیشتر از دیروز شده و مسجد نمی‌تواند پاسخگوی این خیل جمعیت باشد. ضمن اینکه برخی از سرمایه داران استان که کاری هم از دستشان برمی‌آید وارد فضاهای دیگری شده و برخی امورات خیر را به ظاهر برای فرار از مالیات انجام می‌دهند و بدهی میلیاردی به مالیات دارند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com