کودکان به مهدکودک بروند یا نه؟ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

Today : Thu, April 25, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  62938 تاریخ انتشار:  1394-06-21 - 05:45 تعداد بازدید:  479
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کودکان به مهدکودک بروند یا نه؟

تحلیل

مسئولان سازمان بهزیستی معتقدند همدانی‌ها تمایل چندانی به ثبت‌نام فرزندان خود در مهدکودک ندارند و همین باعث شده مهدکودک‌ها از رونق بیفتند و حتی خیلی از آنها به تعطیلی کشیده شوند.
به گزارش ایسنا ، البته 342 مهدکودکی که در استان فعال هستند نمی‌توانند پاسخگوی 100 هزار کودکی باشند که در سن مهدکودک یعنی 3 تا 6 سال قرار دارند اما امتناع از فرستادن بچه‌ها به مهدکودک مانع از راه‌اندازی مهدکودک‌های جدید می‌شود.
به علاوه بر طبق اصل 44 قانون اساسی گذراندن مقطع پیش‌دبستانی و مهدکودک اجباری نیست بنابراین دولت هزینه‌ای را بابت آموزش این مقاطع پرداخت نمی‌کند و این قسمت به بخش خصوصی واگذار شده است. بنابراین بهزیستی نمی‌تواند در این بخش دخالتی داشته باشد و با هزینه خود اقدام به تأسیس مهدهای جدید کند.
 ضرورت ورود کودک به مهدکودک و پیش‌دبستانی
«زهره بختیاری»، کارشناس مسئول مهدکودک‌های سازمان بهزیستی استان معتقد است: رشد ابعاد مختلفی چون جسمی، شناختی، عاطفی‌روانی و اجتماعی دارد و محیط‌هایی مانند مهدکودک باعث رشد اجتماعی کودک می‌شود اما خانواده‌ها بیشتر بر بعد شناختی فرزند تأکید دارند و از جنبه‌های دیگر غافل می‌شوند در حالی‌که با توجه به کوچک‌شدن بعد خانوار و محدودشدن خانواده‌ها به یک یا حداکثر دو فرزند آن هم با فاصله سنی زیاد رشد اجتماعی کودک بودن در محیط‌هایی مانند مهدکودک را می‌طلبد.
«معصومه تمسکی»، رئیس کانون مهدهای کودک سازمان بهزیستی استان نیز می‌گوید: مقطع آمادگی (پیش‌دبستانی) دوره سروری و سالاری کودکان است و گذراندن این دوره حس خوبی به آنها می‌دهد. ضمن این‌که سازمان بهزیستی با آموزش‌های مناسب از جمله آموزش مهارت‌های مختلف این کودکان را برای ورود به دبستان آماده می‌کند. کودک در این سن نیازی به یادگرفتن اعداد ندارد. او نیاز به آموختن اعتماد به نفس، مسئولیت‌پذیری، استقلال و قدرت حل مسأله دارد که در مراکز سازمان بهزیستی روی این موارد کار می‌شود.
با این وجود «رسول کردنوقابی»، بازرس سابق سازمان نظام روان‌شناسی استان قبلا اعلام کرده بود مهدکودک‌های استان مشکلات زیادی دارند که گاه از چشم سازمان بهزیستی پنهان می‌ماند و همین باعث می‌شود مهدکودک بیشتر از اینکه به رشد اجتماعی کودکان کمک کند خود ضربه روانی بزرگی می‌شود که قابل جبران نیست.
کردنوقابی بر نظارت بیشتر بر نحوه عملکرد مهدکودک‌ها تأکید کرده و حتی معتقد بود ستاره‌دارکردن مهدکودک‌ها می‌تواند به کاهش این مشکلات کمک زیادی بکند. امری که تاکنون محقق نشده است.
 لزوم نظارت بیشتر بر مهدکودک‌ها
با توجه به مطالبی که گفته شد لزوم نظارت بیشتر بر فعالیت مهدکودک‌ها و همچنین بررسی جدی‌تر صلاحیت مربیان این مراکز ضروری به نظر می‌رسد.
کارشناس مسئول مهدکودک‌های سازمان بهزیستی استان می‌گوید: من نمی‌گویم نظارت ما جامع و کامل است اما وظیفه نظارتی خود را انجام می‌دهیم. برای مثال در انتخاب مربیان، مهدها موظف به استخدام مربی با تحصیلات حداقل لیسانس هستند اما خیلی از مربیان قدیمی با تحصیلات دیپلم به کار خود ادامه می‌دهند اما موظف به گذراندن دوره‌های تکمیلی هستند. مدیران مهدها موظف هستند مربیان انتخابی خود را برای گذراندن دوره‌های تخصصی به مراکز آموزشی معتبر معرفی کنند. درباره تعیین صلاحیت اخلاقی هم سال‌های قبل مجبور بودیم از اماکن تأییدیه بگیریم که در سال‌های اخیر این قانون لغو شده است اما اگر مورد مهمی پیش بیاید حراست سازمان بهزیستی آن را پیگیری می‌کند و مدیر باید پاسخگو باشد. و در پایان استفاده از مربیانی که دارای مدرک تحصیلی در رشته روان‌شناسی و زیرشاخه‌های آن هستند هم می‌تواند از بار مشکلات کم کند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
علی - 1394-06-22
امسال نظارت های بسیار شدیدی روی مهدها انجام می شود (در مشهد) از معاینه توسط پزشک اعصاب و روان تا اعتیاد و .... این خوب است و مایه امیدواری معمولا دلیل کاهش ثبت نام در مهدها سلب اعتماد والدین کودکان است باید اعتماد آنها جلب شود.
علی - 1394-06-22
بله دیگر آقای نوقابی روانشناسی خوانده اند و توصیه می کنند مربیان رشته روانشناسی و زیرشاخه های آن به کار گرفته شوند. آقا جان پس رشته های مرتبط تر از آن مثل گرایش های مختلف علوم تربیتی و ... چه؟ لطفا منصف باشید.
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com