وزارت ارشاد هنرمندان را ویژه ببیند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  62150 تاریخ انتشار:  1394-06-03 - 05:45 تعداد بازدید:  3526
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

وزارت ارشاد هنرمندان را ویژه ببیند

تحلیل

  با روي كار آمدن دولت تدبير و اميد، نياز به تغيير در كنار حوزه‌هاي ديگر در عرصه فرهنگ و هنر نيز در دستور كار دولت جديد قرار گرفت.
 چه آنكه در دوران گذشته، هنرمندان و فعالان فرهنگي نقدهاي بسياري به اوضاع داشتند و همين موجب مي‌شد بسياري از آنها همپاي ديگر قشرهاي مردم براي روي كار آمدن دولت تدبير و اميد تلاش كنند.
با آغاز كار دولت جديد و انتخاب علي جنتي به عنوان وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي انتظارات براي تغيير هم آغاز شد.
 در همه دولت‌هاي پس از جنگ، وزارت ارشاد از پر چالش‌ترين وزارتخانه‌ها بود و همين ويژگي اهميت آن را چند برابر كرده است.
مخاطبان اين وزارتخانه همواره قشرهایی از جامعه هستند كه يا دل در گروي فرهنگ مملكت دارند و براي آن به هر شكل كار مي‌كنند يا اينكه به هنر علاقمندند و از قدرت آن در زمانه سختي و دشواري براي صيقل روح خود استفاده مي‌كنند.
 در چنين وضعيتي، انتخاب علي جنتي كار وی را يكي از دشوارترين پست‌هاي دولت قرار داد. علي جنتي فرزند آيت‌ا... جنتي اگرچه به تبار اصولگرايان معتدل نزديك بود اما افكار فرهنگي او كمي به سمت جناح ديگر متمايل بود.
حال در آستانه سفر هيأت دولت به همدان مي‌توان نگاهي كلي به وضعيت وزارت ارشاد در استان انداخت و يكبار ديگر آن را مرور كرد.
جشنواره‌هاي همداني
چند سال پیش وقتي جشنواره فيلم كودك و نوجوان از همدان گرفته شد بسياري از مخاطبان هنر، مديران فرهنگ و ارشاد استان را مقصر مي‌دانستند.
 از نظر آنها اگر جشنواره بهتر برگزار مي‌شد هيچ‌گاه از همدان خارج نمي‌شد. آغاز جشنواره تئاتر كودك و نوجوان در استان اما شرايط را در وضعيت بهتري قرار داد و دوباره اعتمادها به فرهنگ استان را بالا برد.
 اين شرايط تا آنجا پيش رفت كه امسال وزارت فرهنگ و ارشاد با 2 قسمت كردن جشنواره فيلم كودك و نوجوان، باز هم به همدان اعتماد كرد و بخش نوجوان آن را به همدان سپرد.
 اين اتفاق وظيفه استان همدان را دوچندان كرده است؛ زيرا از يك طرف امسال بايد 2 جشنواره مهم كشوري در استان برگزار شود و از طرف ديگر حضور ميهمان جديد، جشنواره قبلي را تحت تأثير قرار ندهد.
 اما حقيقت آن است كه برگزاري 2 جشنواره كار آساني نيست و نياز به مشاركت و كمك همه دارد.  در اين راستا حمايت‌ها و كمك‌هاي مجموعه وزارت ارشاد همواره يكي از خواسته‌هاي اصلي مسئولان فرهنگ همدان بوده است.
 شكي نيست همراهي وزارت با اداره فرهنگ استان و متوليان برگزاري جشنواره، مشكلات آن را كمتر مي‌كند و بر كيفيت آن مي‌افزايد.
كنسرت‌هاي فصلي
موسيقي در همدان اگرچه تاريخي كهن دارد و در سراسر استان اساتيد برجسته و علاقمندان برجسته وجود دارند اما با نگاهي كلي به وضعيت اين رشته هنري در استان متوجه مي‌شويم مشكلات بيشتر از آن هستند كه بتوان به راحتي از كنار آنها عبور كرد.
 از يك طرف كلاس‌هاي آموزشي موسيقي در همدان با مشكلات فراوان دست به گريبانند و از طرف ديگر، علاقمندان نيز دسترسي سختي به آنها دارند.
اينها دردسرهايي هستند كه مخاطبان خاص موسيقي در استان با آنها مواجه مي‌شوند. مخاطب عام اما، با كنسرت‌هايي كه در همدان برگزار مي‌شود بيشتر درگيرند.
 در اين وضعيت اما، شرايط برگزاري كنسرت‌هاي موسيقي در همدان همچنان چندان خوب نيست. در يك سال گذشته چندين كنسرت در همدان برگزار شده اما مخاطبان در بسياري موارد رضايت كامل از اين اتفاق ندارند.
از يك طرف وضعيت سالن‌ها و نحوه برگزاري چندان مناسب نيست و مخاطب احساس مي‌كند كمتر از آن هزينه‌اي كه براي تهيه بليت مي‌پردازد، اوضاع برگزاري مناسب است.  از طرف ديگر نگاهي به اسامي هنرمنداني كه به همدان دعوت مي‌شوند نشان مي‌دهد مي‌توان بهتر و باسليقه‌تر عمل كرد.
در اين عرصه هم كمك وزارت ارشاد چاره‌ساز خواهد بود. بايد مشخص شود نحوه دعوت از هنرمندان و انتخاب آنها بر اساس كدام چارچوب است و آيا افرادي خارج از مجموعه به دنبال منافع خود هستند يا خير.
 تئاتر ناراضي از تبعيض
سال گذشته جلسه‌اي بين هنرمندان تئاتر همدان با امير خجسته نماينده مردم همدان در مجلس شوراي اسلامي برگزار شد.
 در اين جلسه اهالي تئاتر همدان از وضعيت اين رشته در استان ناراضي بودند. اين نارضايتي چند بخش داشت؛ يكي اينكه سالن‌ها كم و استقبال مردم كمتر است. از نظر آنها هنرمندان همدان اگر شرايط امكانات و منابع مناسب در اختيار داشته باشند پتانسيل‌هاي زيادي براي شكوفا شدن دارند. اساس اين نقد بر پايه رفتار و عملكرد وزارت ارشاد در حوزه تئاتر بود. هنرمندان اعتقاد داشتند بيشتر منابع مالي و امكانات در اختيار تئاتري‌هاي تهران است و شهرستان‌هايي همچون همدان كاملاً به حاشيه رانده شده‌اند.
 همين موجب مي‌شد تئاتري‌هاي استان از مديران گلايه كنند و از آنها بخواهند كه فكري به حال اين مشكل كنند. سفر هيأت دولت به همدان مي‌تواند سرآغاز حل اين مشكل باشد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com