شورای "فرهنگ عمومی" یا فرهنگ تخصصی ؟ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  102139 تاریخ انتشار:  1398-09-10 - 11:38 تعداد بازدید:  172
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شورای "فرهنگ عمومی" یا فرهنگ تخصصی ؟

نویسنده : پرویز محمدی

یادداشت



 شورای فرهنگ عمومی استان با چیدمانی خاص،  باید تصمیمات مهمی را در حوزه عمومی فرهنگ اتخاذ و اجرا کند .
ریاست این شورا بر خلاف دیگر شوراهای مهم، با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر همدان است و استاندار به عنوان عالی ترین مدیر اجرایی استان ، عضو این شوراست.
سپردن  ریاست  " شورای فرهنگ عمومی استان" به نماینده ولی فقیه ، تصمیمی بوده که به درستی گرفته شده  زیرا به واسطه فعالیت خود در حوزه فرهنگ عمومی با مشکلات و نیازهای واقعی این حوزه بیشتر آشنا است و می تواند با طرح این مشکلات در شورای فرهنگ عمومی و هم افزایی تمامی دستگاه ها، راه صیانت از فرهنگ عمومی را پیگیری کند.
به رغم روشنی این موضوع،  اما مسائلی که در دستور کار شورای فرهنگ عمومی استان قرار می گیرد کمتر با حوزه عمومی فرهنگ قرابت دارد و بیشتر این مسائل در حوزه های تخصصی فرهنگ ریشه دارد و در این حوزه، قابل پیگیری است.
زمانی آسیب های اجتماعی در دستور کار قرار می‌گیرد و ریشه برخی از این آسیب ها مانند طلاق، در فرهنگ عمومی جستجو می شود و کاهش طلاق به عنوان دستاورد شورای فرهنگ عمومی نیز مطرح می شود و زمانی اقدامات تخصصی در حوزه مقابله با انحرافات دینی و مذهبی به عنوان ضرورت فرهنگ عمومی عنوان شده و تقاضای تاسیس مرکز برای این ضرورت فرهنگ عمومی می شود.
روشن است با آنکه این مسائل رنگ فرهنگ عمومی هم به خود دارند اما بیشتر در حوزه آسیب های اجتماعی و فرهنگ تخصصی مطرح هستند و از اولویت های این حوزه ها به شمار می روند.
فرهنگ عمومی، بیشتر مسائل مرتبط با سبک زندگی را در بر می گیرد  که اگر به آنها توجه کافی نشود می توانند به آسیب اجتماعی ، انحراف مذهبی و مسأله امنیتی هم تبدیل شوند و به همین دلیل مسائل پر اهمیتی هستند.
با این اوصاف شورای فرهنگ عمومی می تواند دستور کارهایی مرتبط با این حوزه داشته باشد و نیازی به در دستور کار قرار دادن مسائل حوزه تخصصی فرهنگ و اولویت های آسیب های اجتماعی ندارد.
در واقع ریاست شورای فرهنگ عمومی استان می تواند همانند نماز جمعه که موظف است از تریبون آن مردم را به تقوی ، پرهیزکاری ، زندگی سالم و رعایت فرهنگ اسلامی - ایرانی بخواند، در شورای فرهنگ عمومی نیز باید این شاخص ها را در جامعه تثبیت و پیگیری آنها را عمومی کند.
در این حوزه مسائل برای کار بسیار است .به عنوان نمونه در همدان رسم شده پس از تدفین میت ، شرکت کنندگان  از طرف خانواده متوفی به ناهار دعوت می شوند، ناهاری پر هزینه و بد موقع که اکنون به بخشی از فرهنگ سوگواری در کنار عزاداری های پرهزینه در همدان تبدیل شده است و شورای فرهنگ عمومی استان می تواند این فرهنگ را در کنار فرهنگ های وارداتی و من در آوردی دیگر همچون برگزاری مراسم نوعید، اصلاح کند.
دقت در این موضوع نشان می دهد، انتخاب نماینده ولی فقیه در استان به ریاست این شورا با زیرکی بوده تا مسائلی که مردم اگر از سوی یک مدیر اجرایی مطرح شود را ممکن است با طرح آسیب به دین یا فرهنگ و مذهب نپذیرند، از وی به عنوان نماینده ولی فقیه در استان و متخصص دینی و فرهنگی می پذیرند.
با شرایطی که شرح آن آمد به نظر می رسد، شورای فرهنگ عمومی استان باید دستور کار خود را بازتعریف و به حوزه فرهنگ عمومی نزدیک کند تا فرهنگ عمومی استان از آسیب ها مصون مانده و محافظت شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com