شير و دوغ شتر از راست تا دروغ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  80097 تاریخ انتشار:  1396-04-28 - 05:45 تعداد بازدید:  334
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شير و دوغ شتر از راست تا دروغ

یادداشت

جامعه ايران در تلاش براي دستيابي به منابع گوناگون توليد محصولات كشاورزي و دامي، در حال حاضر لبنيات حاصل از نگهداري و پرورش شتر را هم وارد سبد غذايي خود ساخته است كه اين رويكرد بسيار مهمي مي‌تواند در ساختار اقتصادي كشورمان باشد.
هم‌اينك اغلب مغازه‌هاي توزيع لبنيات و سوپرماركت‌هاي بزرگ در اكثر شهرهاي كشورمان از جمله استان همدان عرضه شير و دوغ شتر را نيز به بنرهاي تبليغاتي خويش اضافه كرد‌ه‌اند. عرضه گوشت شتر نيز در اغلب گوشت‌فروشي و قصابي‌هاي همدان رواج دارد.
با توجه به جمعيت 80 ميليوني كشورمان كه غالباً در شهرها سكوت دارند و از سويي نيز گرايش خانواده‌ها به مصرف مواد پروتئيني و انرژي‌زا، به نظر مي‌آيد، توليد محصولات لبني شتر به اندازه‌اي هست تا به راحتي پاسخگوي نياز بازار مصرف باشد و اين نويد خوبي براي توسعه پرورش شتر در كشور و توليد محصولات گوشتي و لبني اين حيوان مفيد، مي‌تواند باشد.
خاطرمان هست تا گذشته‌هايي نه‌چندان دور پرورش شتر در صنعت دامداري كشورمان هيچ جايگاهي نداشت و اين حيوان به صورت سنتي در برخي نقاط خاص از جمله استان‌هاي شرقي و جنوب شرق آن هم براي حمل‌ونقل در بيابان‌ها و راه‌هاي صعب‌العبور كويري نگهداري مي‌شد.
 در گذشته همچنين مصرف گوشت شتر با توجه به خواص فراواني كه براي آن تعريف مي‌شود و از همه مهمتر مناسب بودن قيمت، تنها در همان استان‌هاي جنوبي و شرق در سطح كمي معمول بود و اگر كسي در جايي ديگر از كشور به علتي هوس گوشت شتر مي‌كرد، به واسطه مسافران و دوستاني كه گذارشان به نقاط شترپرور مي‌افتاد، به آن دسترسي پيدا مي‌كرد. با اين حال متأسفانه عدد و ارقام مربوط به جمعيت شتر و توليد و پرورش آن در كشورمان در دسترس نيست وليكن همين‌قدر مي‌دانيم، پرورش شتر با توجه به هزينه‌هاي سنگين و سرمايه‌گذاري فراواني كه نياز دارد، طرح چندان ساده‌ و آساني نمي‌تواند باشد و به مراتب دشوارتر از پرورش و نگهداري ديگر انواع دام نظير بز و گوسفند و گاو مي‌باشد.
در همين حال اطلاع‌رساني خيلي كمي نسبت به توسعه صنعت پرورش شتر در كشورمان وجود دارد و بخصوص در نقاطي نظير همدان و استان‌هاي غربي كه ذهنيت بسيار كمي نسبت به پرورش و نگهداري شتر دارند، چنين اطلاع‌رساني و فرهنگ‌سازي اصلاً وجود خارجي ندارد. ارائه آمار و ارقام مربوط به ميزان استحصال گوشت و لبنيات شتر مي‌تواند مردم را نسبت به استفاده از چنين محصولاتي راغب‌تر كند كما اينكه هم‌اينك اين شائبه وجود دارد كه مگر تعداد شتر و توليد محصولات اين حيوان در كشورمان چقدر است كه گوشت و شير و دوغ آن به همه جاي ايران برسد.
اين احتمال نيز بين شايعه‌پردازان وجود دارد كه لبنيات شتري از شير خشك تهيه مي‌شود و فراورده‌هاي تازه آن به ندرت و به صورت سنتي وجود دارد كه آن هم به استان‌هاي دور نمي‌رسد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com