پرداخت 28 میلیارد تسهیلات به تشکل‌ها در سال 93 همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  57025 تاریخ انتشار:  1393-12-20 - 05:45 تعداد بازدید:  5732
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان همدان خبر داد
پرداخت 28 میلیارد تسهیلات به تشکل‌ها در سال 93

سرمقاله
همدان‌پيام – صفیه مستقیمی- در سال جاری مبلغ 280 میلیارد ریال تسهیلات به منظور تأمین نقدینگی و سرمایه در گردش تشکل‌ها به منظور تأمین نهادهای تولید با سازوکار ساده و کارمزد 3 تا 4 درصد پرداخت شده است.
مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان در گفتگو با خبرنگار ما با اعلام این خبر در بیان فعالیت‌های انجام شده صندوق گفت: اجرای قراردادهای عاملیت اعتبارات سامانه‌های نوین آبياری عمدتاً آبیاری تحت فشار در مجموع با مبلغ 746 میلیارد و 177 میلیون ریال از دیگر فعالیت‌های صندوق بوده كه با استفاده از این اعتبار تاکنون هزار و 630 طرح در سطحی به میزان 24 هزار هکتار آبیاری تحت فشار در سطح استان اجرا شده است و یا در حال اجراست.
حسین رستمی افزود: این میزان آبیاری تحت فشار بیش از 25 درصد از کل سامانه‌های نوین آبیاری اجرا شده استان را تشکیل می‌دهد.
وی با بیان اینکه این فعالیت از سیاست‌های راهبردی وزارت جهاد کشاورزی و دارای اهمیت بسزایی است، افزود: نتیجه اجرای سیستم‌های نوین آبیاری استفاده بهینه از منابع آب و صرفه‌جویی در مصرف آن است كه کاملاً مؤثر در مقابله با بحران کم‌آبی است.
رستمي گفت: این فعالیت با نظر سازمان جهاد کشاورزی استان به گونه‌ای انجام شده که موجب علاقه‌مندی و استقبال بسیار خوب کشاورزان قرار گرفته و رضایت کامل این سازمان و متقاضیان را به همراه داشته است و در مجموع توفیق بزرگی برای صندوق بوده که توانسته در انجام این خدمت بزرگ سهیم باشد.
وی اجرای سایر قراردادهای عاملیت را از دیگر فعالیت‌هاي این صندوق دانست و افزود: اعطای تسهیلات تلفیقی به تعاونی‌های تولید، تجهیز شرکت‌های مکانیزاسیون، توسعه عملیات اصلاح نژاد دام روستایی، خرید خدمات فنی شبکه مراقبت و پیش‌‌آگاهی محصولات، احیا و بازسازی قنوات، انجام امور آماری و تکمیل شناسنامه بهره‌برداران، اصلاح الگوی کشت، استقرار مدیریت در سامانه، بهینه‌سازی مصرف سوخت مرغداری‌ها، بهینه‌سازی مصرف سوخت واحدهای گاوداری با اعتبار 47 میلیارد و 779 میلیون ریال بوده است.
رستمی بیان كرد: عاملیت صندوق توسعه ملی جمعاً مبلغ 422 میلیارد ریال از دیگر فعالیت‌های صندوق است که به منظور اجرای طرح‌های توسعه کشاورزی پرداخت شده است و در سال جاری هم مبلغ 81 میلیارد ریال عاملیت این اعتبار در اختیار صندوق و در حال پیگیری است و پس از بانک کشاورزی بیشترین اعتبار به کار گرفته شده از آن صندوق بوده است.
وی با اشاره به طرح ابتکاری این صندوق افزود: تضمین سهامداران نزد شرکت خدمات حمایتی کشاورزی به منظور تسریع در دریافت و توزیع به‌موقع کود شیمیایی از دیگر فعالیت‌های صندوق است.
مدیرعامل صندوق توسعه کشاورزی استان اظهار كرد: با توجه به اینکه عاملان توزیع کود عمدتاً توانایی تهیه ضمانتنامه بانکی یا وثائق مشابه و یا خرید نقدی کود را ندارند از سال گذشته تاکنون صندوق توانسته است علاوه بر پرداخت تسهیلات از منابع داخلی خود جهت تهیه و توزیع کود، بنا بر خواسته سازمان جهاد کشاورزی، سهامدارانی که عاملیت توزیع کود دارند نزد شرکت خدمات حمایتی تضمین كند تا شرکت یاد شده به صورت اعتباری و بدون دریافت تضامین نسبت به تحویل کود درخواستی و سهمیه شهرستان‌ها اقدام و پس از توزیع، بهاي آن را دریافت كند.
وی گفت: تاکنون با تضمین حدود 30 میلیارد ریال از این طریق بیش از 11 هزار تن کود شیمیایی توزیع شده است با این روش که با همکاری شرکت خدمات حمایتی انجام شده کمک خوبی برای تأمین کود کشاورزان صورت گرفت و بحمدا... در حال حاضر مشکلی از این بابت وجود ندارد و نتیجه این کار حتماً افزایش تولید و رضایت‌مندی بهره‌برداران خواهد بود.
این مسئول در خصوص جذب اعتبارات ملی که دیگر فعالیت صندوق است، خاطرنشان کرد: در مواردی از اعتبارات صندوق مادر تخصصی توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی و صندوق توسعه دامپروری تسهیلاتی دریافت و صرف تأمین نیازهای بخش شده است از جمله این موارد دریافت مبلغ 20 میلیارد ریال در سال گذشته و تولید و توزیع بذر اصلاح شده با همکاری اتحادیه تعاونی‌هاي تولید به میزان هزار و 600 تن با توجه به کمبود بذر و مبلغ 30 میلیارد ریال از صندوق توسعه دامپروری برای تأمین نهاده‌های مورد نیاز دامداران بوده است.
رستمی گفت: صندوق با 14 تشکل و با سرمايه 53 ميليون تومان آغاز به کار کرده و در حال حاضر این صندوق دارای 119 تشکل سهامدار و مبلغ 149 میلیارد ریال سرمایه است که 58 درصد آن متعلق به تشکل‌ها و 42 درصد آن متعلق به دولت است.
وی ادامه داد: تعداد تشکل‌های فعال استان حدود 350 و وزن تولیدات بخش کشاورزی بیش از 5 میلیون تن با ارزش 45 هزار میلیارد ریال است، بنابراين می‌بینیم که هنوز سرمایه صندوق بسیار کمتر از چیزی است که باید باشد. نیاز صندوق برای اینکه نقش خود را به صورت محسوس ایفا کند 225 میلیارد تومان است (5 درصد ارزش توليدات) که امیدواریم با حمایتی که مسئولان در خصوص تأمین سهم دولت از سرمایه خواهند داشت بتوانیم بیشتر تشکل‌ها را تحت پوشش ببریم و خدمات شایسته فعالان بخش را ارائه دهیم. 
رستمي تأکید کرد: به هر ميزان سهم سرمایه دولت تأمین شود تشکل‌ها هم آمادگی دارند سرمایه خود را افزایش دهند که در نتیجه خدمات بیشتری ارائه می‌شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: بخش کشاورزی جایگاه رفیعی در اقتصاد کشور دارد و بخصوص از این نظر که در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نقش بارزی دارد.
استان ما هم که قطب کشاورزی است و یکی از محورهای توسعه استان تلقی می‌شود، بخش کشاورزی آن از اهمیت بیشتری برخوردار است.
رستمی افزود: کشاورزی استان ما از نظر سهمی که در اشتغال، در ارزش افزوده و در تولید دارد در تولید بسیاری از محصولات و ارائه بسیاری از خدمات رتبه‌های برتر کشور و منطقه‌ای را دارد. به‌رغم این اهمیت سهم سرمایه‌گذاری در این بخش ناچیز است. به علت ریسک بالا، مؤسسات اعتباری تمایلی به سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی ندارند، بانک‌ها و مؤسسات دولتی هم غیر از یک بانک تخصصی کشاورزی، معمولاً سهم تعیین شده قانونی را پرداخت نکرده‌اند.
وی سرمایه را یکی از عوامل تولید و از مؤلفه‌های اصلی توسعه پایدار بخش کشاورزی دانست و اضافه كرد: فعالان بخش برای تأمین سرمایه مشکلات عدیده‌ای دارند.
که نرخ سود، تشریفات معمولاً طولانی اداری، بخصوص تهیه تضامین و وثائق برای تولیدکنندگان از مشکلات اساسی است و موانعی براي توسعه سرمایه‌گذاری بخش به حساب می‌آید که در جهت کاهش و رفع این موانع صندوق‌های توسعه کشاورزی براساس ماده 12 قانون تشکیل وزارت جهاد کشاورزی تأسیس شدند و ساختار مناسبی در این صندوق‌ها طراحی شد.
رستمي مهمترین عامل موفقیت صندوق‌ها را استفاده مناسب از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بخش خصوصی، تشکل‌هاي بخش کشاورزی و از طرفي هم نظارت و حمایت دولت اعلام کرد.
وی گفت: چگونگی تأسیس و اداره صندوق‌ها، نحوه تأمین سرمایه، چگونگی فعالیت در این صندوق‌ها مناسب با شرایط خاص بخش کشاورزی است. همچنین تأمین سرمایه از محل فروش اموال و امکانات مازاد وزارت جهاد کشاورزی و از طریق مشارکت خود تشکل‌هاي بخش، تأسیس و اداره این صندوق‌ها با مشارکت و دخالت خود تولیدکنندگان، فعالیت این صندوق‌ها بسیار ساده و روان و به دور از مراحل طولانی اداری انجام می‌شود.
رستمي اظهار كرد: تضامینی که اخذ می‌شود مناسب امکانات و شرایط تولیدکنندگان است و هیچ وقت وثیقه ملکی که بسیار پرهزینه و اغلب امکان‌پذیر نیست خواسته نشده و تضامینی دریافت می‌شود که تهیه آن برای تشکل‌ها امکان‌پذیر است در عین حال با مشکل معوقات مواجه نیستیم. وي وظایف صندوق را به اختصار چنین توضیح داد و گفت: ارتقاء نرخ رشد سرمايه‌گذاري در بخش كشاورزي، اعطای تسهیلات و ارائه حمایت‌های مالی به تولیدکنندگان بخش کشاورزی، دریافت کمک مالی و اعتبارات از دولت و سایر فعالیت‌های مرتبط با حمایت از سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی از جمله وظایف صندوق است.
با توجه به نظر مساعد مسئولان استاني و ملي و نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي انتظار دارد در تأمين سهم دولت از سرمايه صندوق، حمايت بيشتري به عمل آيد تا امكان برداشتن گام‌هاي بزرگتري در جهت خدمت به كشاورزان فراهم شود.

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com