1403-01-221403-02-01bool(false) ميزباني در 4 روز همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  48364 تاریخ انتشار:  1393-05-11 - 05:00 تعداد بازدید:  1251
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

ميزباني در 4 روز

نویسنده : یدالله طاقتی احسن

سرمقاله

همدان‌پيام: بر اساس اطلاعات اعلام شده اكثر شهرها در چند روز گذشته ميزبان ميهمانان فراوان از اقصا نقاط كشور بوده و اين تنها شامل استان و شهر همدان نمي‌باشد و بنا به فراخور شرايط برخي استان‌ها پرميهمان و برخي‌ها كم‌ميهمان بودند.
با پايان يافتن ماه مبارك رمضان و آغاز مسافرت‌هاي تابستاني موج مسافران، استان همدان و ساير استان‌هاي كشور را درگرفت كه باعث غافلگيري بسياري از مسئولان و شهروندان در همين استان و ساير استان‌ها شد و شدت بهت‌زدگي بنا به شرايط و امكانات و برنامه‌ريزي هر استان با استان ديگر متفاوت بود.
در مدت تعطيلات 4 روزه اتفاقات و شرايط باعث شد تا موافقان و منتقدان به صدا درآمده و از اين غافلگيري سخن بگويند بسياري از منتقدان ناهماهنگي، بي‌تدبيري، كم‌تجربگي و مباحث ديگر را مطرح كرده و بار تمام اين مصائب (به قول آنها) را بر دوش گردشگري و مديريت استان انداختند و در مقابل گروهي ديگر كه از اين شرايط و اقدامات دفاع كرده و به دنبال ارائه دلايل و توضيحات خود بودند؛ كما اينكه بخش اعظمي از اين افراد خود به طور مستقيم درگير كار اجرايي بوده و كمتر فرصت اطلاع‌رساني را پيدا كردند.
اما چند نكته درباره ميزباني 4 روزه همداني‌ها؛
1- آنكه بايد اين واقعيت را بپذيريم كه استان همدان اگر قرار باشد گام در توسعه و پيشرفت و افزايش سرانه عمومي از محل اشتغالزايي غيرصنعتي و دولتي بردارد بايد در برنامه‌ريزي بلندمدت خود به دنبال ايجاد زيرساخت‌هاي اساسي و مدرن بر اساس اصول علمي برود تا از محل گردشگري كه جزو محورهاي اصلي توسعه استان از آن نام برده مي‌شود به جايگاهي در كشور و حتي منطقه دست يابد و اين نيازمند تلاش و هماهنگي تك‌تك افراد و متوليان موضوع است.
2- مسأله ديگر آنكه نمي‌توان با شعار، اما و اگر و به اميد آينده دست روي دست گذاشت تا همه شرايط ايجاد شود، لازم است كه مرحله به مرحله در همين شرايط امور را با برنامه‌هاي كوتاه‌مدت و بلندمدت طوري مديريت و پيش برد كه در نهايت به كمال مطلوب رسيد.
3- تجربه در كشور و استان ما نشان داده است كه "قدر عافيت كسي داند كه به مصيبتي گرفتار آيد" و تا زماني كه به طور مستقيم با مسأله موج گردشگري و شرايط درگير نشويم نمي‌توانيم به نقاط ضعف و قوت و ايده و برنامه مورد نظر دست پيدا كرد.
اميدواريم حضور گردشگران در چند روز گذشته عاملي باشد كه مسئولان امر به بررسي كارشناسي پرداخته و به نكات اشاره شده دست پيدا كرده و راه حل عملي براي آن پيدا كنند؛ كما اينكه در اين اتفاق نكته‌اي كه نبايد غافل شد ارتباط مستقيم شهر و شهروندان با ميهمانان است كه در كنار آورده مادي براي استان موجب مي‌شود مطالبه عمومي براي ساماندهي و حركت به سوي حرفه‌اي شدن در صنعت گردشگري ايجاد شود.
4- اين چند روز بهانه‌اي شد تا دستگاه‌ها و متولياني كه از آمار و ارقام و الفاظ رنگارنگ براي خود ايوان ملون مي‌سازند، از كساني كه به طور عملي به رتق و فتق امور پرداختند مشخص شود و در نهايت اين مسئولان بالادستي هستند كه بايد صره و ناصره را مشخص و نسبت به عملكرد دستگاهي آنان را بازخواست كنند.
5- با توجه به آنكه بسياري از خانواده‌ها گذراندن تعطيلات تابستاني را به پس از ماه رمضان موكول كرده بودند و اتفاقاً اين موضوع مصادف شد با تعطيلات 4 روزه‌اي كه براي بسياري از كارمندان و كاركنان دستگاه‌هاي دولتي و غيردولتي شرايطي را ايجاد كرد تا از اين فرصت استفاده كرده و يكباره حجم عظيمي از خانواده‌ها با خودروهاي شخصي روانه جاده‌ها و شهرهايي شدند كه از نظر شرايط اقليمي آب‌وهواي خنكي را دارند و همدان يكي از مقاصدي بود كه ميهمانان بيشتري از جنوب و مركز كشور به آن وارد شدند.
6- پيش‌بيني نكردن اين اوضاع از سوي متوليان و ناهماهنگي بين دستگاهي نيز دليلي ديگر بود تا با ورود گردشگران به استان، آقايان متوجه موضوع شده و فراخوان عمومي براي كمك به ساماندهي اوضاع بدهند كه مي‌توانست با كمك مشاوران و با نگاهي بر تجربه گذشته به جاي برگزاري شوراي ترافيك با موضوع بازآفريني محلات!! به برنامه‌ريزي و پيش‌بيني چنين شرايطي توجه كرد.
7- بسياري از دستگاه‌ها و مديران در آمار و ارقام‌دهي پيش‌قراول هستند و هر اقدامي كه بشود گوشه آن را چسبيده و به خود منتسب مي‌كنند و هرجا كه حجم انبوهي از كار پيش مي‌آيد در لاك سكوت خود مي‌روند و طبيعتاً در اين موضوع نيز دستگاه‌ها تنها گردشگري و ميراث فرهنگي را متولي اصلي مي‌دانند و خود را مبرا مي‌دانند؛ در حالي كه بسياري از همين مديران برنامه‌هاي فصلي و مناسبتي دارند كه مي‌توانست به اجرا درآيد و كمك‌حال شرايط موجود باشد. دستگاه‌هايي چون هلال‌احمر، آموزش‌وپرورش، شهرداري و... كه مي‌توانستند به چادرها، كمپ‌ها و اماكن و فضاهاي اسكان خود را پيش‌بيني و آماده كنند در اين 4 روز حضور برنامه‌ريزي شده نداشتند.
8- از ديگر موضوعاتي كه به حضور غافلگيرانه جمعيت خودرويي و انساني دامن زد مي‌توان به موضوع جشنواره تابستاني و افتتاحيه آن اشاره كرد كه تمام توجه و هم و غم متوليان را به خود معطوف داشت و مسئولان را در مقابل عمل انجام شده قرار داد.
9- در شرايطي حاد و خاص غالباً اطلاع‌رساني و آگاه‌سازي مهمترين مسأله‌اي است كه در كنار انضباط‌بخشي به شرايط مي‌تواند جو آرام را در جامعه تزريق كند، اصلي كه بايد گفت بسياري از دستگاه‌ها، مديران و عوامل زيرمجموعه به آن اعتقاد نداشته و صرفاً براي تبليغات مي‌بينند و متأسفانه از اين امكانات به نحو مطلوب و اساسي استفاده نكردند؛ بماند كه در ايران در اين مواقع رسانه‌ها يا تعطيلند و يا چنان درگير مباحث ديگر مي‌شوند كه اصل موضوع فراموش مي‌شود.
10- مديريت شهري كه در شورا و شهرداري خلاصه مي‌شود در تمام دنيا پاي ثابت تمامي اقدامات، اتفاقات و مسائل شهري است و در شوراي چهارم شهر همدان نيز كميسيوني به نام گردشگري راه‌اندازي شده و شهرداري معاونت خود را به واژه تبليغاتي "گردشگري" همچون بين‌المللي!! روابط عمومي مزين كرده است؛ در حاليكه اين روزها اين دو نهاد چنان در لاك انتصاب و انتخاب و مباحث دروني خود رفته و گوشواره فراموشي بر گوش آويخته‌اند كه نماينده مردم در پارلماني هستند كه بايد براي چنين شرايطي برنامه و طرح داشته باشد و قطعاً با سياست سكوت به دنبال آن خواهد رفت كه شعار «دو روز ديگر فراموش مي‌كنند» را محقق سازند و نمي‌داند كه اگر امروز در شهر با مشكل ترافيك و درهم‌ريختگي مواجه هستيم نتيجه بي‌تدبيري و غيرتخصص و سياسي بودن شورايي است كه آخرت خود را در ميان مردم جستجو مي‌كند و هنوز نتوانسته است حداقل‌ها را ايجاد كند.
11- قبول كنيم كه هنوز تا رسيدن به حداقل‌هاي پذيرايي از گردشگران راه زيادي داريم و براي امكانات اوليه اسكان، سرويس بهداشتي، خدمات عمومي، نان، بهداشت و حتي راهنما كاري نتوانسته‌ايم انجام دهيم. گذشتگاني كه متأسفانه در جذب اعتبارات استاني هم ناتوان بودند و يا سال‌هاي سال براي جيب خود و پس از بازنشستگي كيسه دوخته‌اند و حال 4 روز مسافر به اين شهر آمد و همه چيز به هم ريخت.
12- پايان آنكه «اگر من بودم» عبارتي هست كه گوش همگان به آن آشنا است و جالب آنكه اين عبارت به زبان كساني جاري مي‌شود كه اتفاقاً خود دستي بر آتش دارند و واقعيت آن است كه گناه اين موضوع را نبايد تنها بر گردن يك مدير تازه‌ منصوب شده و يا دستگاهي كه دل خوشي از آن نداريم انداخت؛ چراكه زماني همين مديران و افراد با دلارهاي فراوان نفتي و تكيه بر مسند قدرت كاري براي همدان انجام ندادند كه هيچ، در بسياري از جاها شرايط را به سمتي برده‌اند كه بازگشت بسيار سخت و حتي در برخي موارد ناممكن شده است و حال ساز ناكوك ناتواني را مي‌نوازند و از دولتي كه جيب خالي دارد مطالبه مي‌كنند، غافل از آن كه بسياري كه مانده و يا رفته‌اند تنها خدمتي كه به استان نكردند فرصت‌سوزي بوده و آه و حسرت و پشت سر هم سخن گفتن و اتهام‌زني و سياسي‌بازي در پايتخت تاريخ و تمدن ايران‌زمين كه اين روزها مي‌گويند قطب گردشگري معرفي شد؛ از اين شرايط درس گرفته و از محك تجربه براي ساخت آينده بهره ببريم چراكه در آينده‌اي نزديك و براي ديگر حوزه‌ها نيز اين اتفاق تكرار خواهد شد و آنگاه باز غافلگير آه و حسرت و اما و اگر، تحويل ميهمانان خود ندهيم كه در شريعت اسلام به ميهمان‌نوازي توصيه اكيد شده است و الوندنشينان را ميهمان‌نواز مي‌شناسند نه ميهمان‌باز!!


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com