شکایت صدا و سیمای همدان از روزنامه همدان پیام از سوی دادگاه صالحه رد شد.
پس از آنکه گزارشی از یکی از مدارس همدان که در آن تنیبه دانش آموزان مطرح شده بود در زمستان سال گذشته روی آنتن رسانه ملی رفت این اقدام با اعتراض گسترده جامعه فرهنگیان استان مواجه شد و منجر به واکنش وزیر آموزش و پرورش و حتی مدیران مرکز نشین شد.
با توجه به خاستگاه فرهنگی روزنامه همدان پیام و انتظار جامعه فرهنگیان از دفاع از حقوق معلمان و جلوگیری از تخریب شان و جایگاه معلم در جامعه این روزنامه اقدام به انتشار خواسته های فرهنگیان و تحلیل و بررسی موضوع و اقدام صدا و سیما کرد که با واکنش این رسانه مواجه شد.
بر این اساس رسانه ملی مرکز همدان بر خلاف توصیه استاندار مبنی بر ممنوعیت شکایت مدیران دولتی از رسانه ها، با شکایت از نویسنده یادداشت روزنامه و مدیران این رسانه مکتوب اتهاماتی از نشر اکاذیب، تشویش اذهان عمومی و توهین را به مجموعه منتسب دانسته بود که شعبه 13 بازپرسی دادگستری استان پس از بررسی محتوا پرونده قرار منع تعقیب متهمان را صادر و پرونده را مختومه اعلام کرد که پس از اعتراض شاکی رای تجدید نظر نیز تبرئه همدان پیام و رد ادعای صدا و سیما را تائید کرد تا 126 مین شکایت از روزنامه استان نیز به تبرئه این روزنامه ختم شود.
انتشار خبر تبرئه همدانپیام از شکایت صدا و سیمای مرکز همدان اگر چه فیالنفسه خبری خوشحال کننده برای مطبوعات است ولی از زاویه دیگر شکایت یک رسانه از رسانه دیگر مورد تعجب است و مباحثی در این باره شکل داد.
اگر چه سیاست رسانه ملی در سطح کشور و به تبع آن در استان سیاستی از بالا به پایین و پرهیز از رقیبسازی و محدودسازی سایر رسانهها به خصوص رسانههای بخش خصوصی است اما انتظار بر این بوده است که در سطح استان با نزدیکی و همگرایی شاهد تقویت همکاری رسانههای فعال در استان در راستای ارائه خدمات مطلوبتر و سرعت دادن به چرخ توسعه استان باشیم.
متأسفانه بر اساس رخدادهای گذشته در رقابت منفی بین صدا و سیمای مرکزی همدان با رسانههای محلی چندین بار شاهد تحریم رسانههای محلی در معدود برنامههای مختصر صدا و سیما علیه آنان بودهایم. به طور مشخص حذف برخی زمان های اختصاص یافته به مطبوعات محلی در رادیو و تلویزیون همدان نمونههای بارزی از این اقدام بوده است.
اگر چه از صدا و سیمای استان همواره انتظار میرفت که بتواند نقش بزرگمنشی برای رسانههای استان داشته و ضمن پخش تیترها و تحلیلهای این رسانهها از خبرنگاران، سردبیران و کارشناسان این رسانهها در برنامههای گوناگون استفاده نماید اما گویا این سازمان عریض و طویل فعلاً تمرکز خود را بر تولید برنامههای مشارکتی با ادارات و ارگانهای دولتی قرار داده و نتوانسته انتظار حداکثری را در سطح کشور و استانها برآورده نماید.
فعالیت های روتین و اغلب بدون مخاطب که بیشتر فضای رپرتاژ آگهی را برای بخش دولتی ایجاد کرده است نشان می دهد که این رسانه ملی نتوانسته است حق بیت المالی بخش خصوصی را ادا کند در حالیکه حمایت از تولید داخلی و رونق تولید از سیاست های کلان نظام به دستور مقام معظم رهبری است این رسانه کمترین فضا و زمان را به بخش خصوصی بر روی آنتن های مختلف خود اختصاص میدهد و بیشتر نگاه دولتی را ساعت ها در صفحه تلوزیون و آنتن رادیو به اندک مخاطبان خود القا مینماید.
به هر حال انتظار میرود مدیر کل این سازمان رسانهای یکبار دیگر با تجدید نظر در سیاستهای تقابلی این رسانه ملی راه تعامل و همافزایی را با سایر رسانههای محلی و خبرگزاریها استان بازنموده و از حداکثر توانمندی استان در حوزههای مختلف برای توسعه آن استفاده نماید تا خدایی نکرده لقب خودزنی بر پیشانی این سرمایه ملی ممهور شود و فضای رسانه ای استان را به سوی هم افزایی سوق دهد.