نوک پیکان استیضاح مجلس یازدهم این‌بار به سمت رئیس خود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  110314 تاریخ انتشار:  1399-04-29 - 09:08 تعداد بازدید:  212
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نوک پیکان استیضاح مجلس یازدهم این‌بار به سمت رئیس خود

داخلی


■ حاجی‌بابایی: ما شما را نفرستادیم آن بالا که هرچه دلتان خواست بگویید اینجا مجلس است، نه خیابان!
■ آخرین وضعیت استیضاح هیأت رئیسه مجلس از زبان یک نماینده

 نماینده نیشابور در مجلس آخرین وضعیت بررسی طرح استیضاح هیأت رئیسه پارلمان را تشریح کرد.
نماینده نیشابور در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به آخرین وضعیت بررسی طرح استیضاح هیأت مجلس، گفت: گروهی از نمایندگان مجلس هستیم که همچنان اصرار داریم این استیضاح انجام شود هر چند پس گرفتن امضا برای استیضاح و پرسش در همه مجالس باب بوده و قطعاً در مجلس یازدهم هم وجود خواهد داشت.
هاجر چنارانی درباره دلیل کلید خوردن طرح استیضاح، ادامه داد: در جانمایی نمایندگان در کمیسیون‌ها یکسری مدیریت‌ها انجام شد که یک نوع مهندسی انتخاباتی بود، به همین دلیل ما این استیضاح را کلید زدیم و به این روند اعتراض داشتیم.
وی با تأکید بر اینکه یکسری اتفاقات در بحث کمیسیون‌ها در مجلس یازدهم اتفاق افتاد که در هیچ دوره‌ای از مجلس اتفاق نیفتاده بود، افزود: حدود 25 نفر از نمایندگان اصرار دارند که این طرح انجام شود. تاکنون جلسه‌ای با هیأت رئیسه مجلس برای بحث درباره طرح استیضاح نداشته‌ایم.

 حواشی مجلس یازدهم تا توصیه‌های مقام معظم رهبری
نمایندگان مجلس یازدهم شورای اسلامی که برای انتخابات رئیس و هیأت رئیسه مجلس، پس از انتخابات فعالیت خود را آغاز کرده بودند با انتخابات در میان اعضای فراکسیون اکثریت انقلاب اسلامی در میان خود رئیس مجلس یازدهم را انتخاب کردند تا در روز انتخابات اصلی در صحن علنی مجلس تنها یک منتخب فراکسیون اکثریت اصولگرایان کاندید شود.
قالیباف با پیروزی رقابت میان خود و نماینده همدان در این فراکسیون، در صحن علنی مجلس با کناره‌گیری حاجی‌بابایی- اصلی‌ترین رقیب خود- به‌صورت قاطع بر کرسی ریاست مجلس نشست.
قالیباف با وجود طرفداران خود مخالفانی نیز در مجلس و بدنه دولت دارد. مخالفان وی تنها از طیف اصلاح‌طلب نبوده و شاهد آن بودیم که برخی اصلوگرایان در مجلس یازدهم در مخالفت با قالیباف تلاش می‌کردند که تا وی در انتخابات ریاست مجلس رأی نیاورد و از این رو نیز با دیگر رقبا از جمله حاجی‌بابایی دست به ائتلاف زده بودند.
مجلس یازدهم به‌دلیل اجتماع برخی نمایندگان جدیدالورود و کم‌تجربه با برخی افراد تندرویی که اعمال و رفتار پوپولیستی و عوام‌گرایانه خود را به‌عنوان اهداف انقلابی مطرح می‌کنند، تاکنون نشان داده است که مستعد شکل‌گیری جریان‌های حاشیه‌ای بوده ‌است. این درحالی است که رئیس‌ مجلس نیز خود یکی از جدیدالورود‌ها است و تاکنون نتوانسته حواشی را کنترل کند، اگر خود او را یکی از عوامل این حواشی ندانیم!
همان‌طور که شاهد این بودیم که در یک‌ماه ابتدایی آغاز به‌کار مجلس طرح‌های استیضاح کابینه‌ دولت دوازدهم به خود رئیس‌جمهور رسید و با حاشیه‌های فراوانی از جمله توهین به وزیر امور خارجه در صحن علنی مجلس ادامه پیدا کرد.
این حواشی که در هفته‌های اخیر به اوج خود رسیده بود با توصیه‌های مقام معظم رهبری در جلسه‌ای خطاب به نمایندگان مجلس یازدهم، کمی سیر نزولی پیدا کرده است. با این‌حال طبق گزارش منتشرشده از‬ ‬ مهر، ‬ ناصر موسوی‌لارگانی، در صفحه شخصی خود خبر داد که در جلسه هفته گذشته مجلس طرح ‎پرسش از رئیس جمهور را با ۱۹۶ امضا به رئیس مجلس تحویل داده شده است.

 استیضاحی‌ها این‌بار به‌دنبال رئیس خود
یکی دیگر از حواشی پیرامون مجلس یازدهم که تاکنون چندان قوت نگرفته ‌است، بحث استیضاح خود قالیباف و هیأت رئیسه مجلس است. ابتدای همین ماه بود که پس از انتخابات اعضای کمیسیون‌ها و اعضای هیأت رئیسه آنها اعتراضاتی در میان نمایندگان مجلس شکل گرفت.
اعتماد آنلاین در همین بین گزارشی به نقل از یک نماینده که نامش هم ذکر نشده بود، نوشت: تعداد امضاکنندگان استیضاح هیأت ‌رئیسه مجلس به صد نفر رسید و پیش‌بینی می‌شود از این تعداد نیز بگذرد.
 چیدمان خاص نمایندگان در کمیسیون‌ها و مداخله برخی اعضای هیأت ‌رئیسه در انتخابات هیأت‌ رئیسه کمیسیون‌ها عمده‌ترین دلیل این استیضاح ذکر شده است.
وی گفت: قطعا رفتار این‌چنینی در انتخابات سال دوم‌ هیأت‌ رئیسه تأثیر به‌سزایی خواهد گذاشت و بسیاری از افراد مؤثر در اجرای این شیوه حذف خواهند شد.
 وی افزود: قرار بود رئیس‌ مجلس هرکاری می‌کند با نمایندگان‌ مشورت کند و نظر استمزاجی آنها را بگیرد؛ اما این کار نشد.
حاشیه‌های جلسه هفته گذشته مجلس، گمانه‌زنی‌های برای تشدید اختلافات میان نمایندگان و هیأت رئیسه مجلس و حتی اقدام نمایندگان به استیضاح اعضای این هیأت را بیش از گذشته محتمل‌تر می‌کند.
در جلسه هفته گذشته، الیاس نادران نماینده تهران در مجلس در اعتراض به دخالت هیأت رئیسه در نحوه انتخاب اعضای کمیسیون‌ها گفت: به هیأت رئیسه اختیار داده شده تا به تعدادی که بخواهد سقف کمیسیون‌ها را کاهش یا افزایش دهد؛ تعداد و کمیسیون‌های آن نیز معلوم نیست. مشاغل اعضای منتخب کمیسیون‌ها هیچ ارتباطی به کمیسیون مربوطه ندارد، هیأت رئیسه با وجود سوگند خوردن برای رعایت بی‌طرفی، این بند را با هدف خاص تعیین کرده تا این افراد را به عضویت کمیسیون‌های مختلف درآورد.
نماینده مردم همدان در مجلس در تذکر شفاهی خطاب به هیأت رئیسه گفت: وقتی عزیزی در هیأت رئیسه مجلس می‌نشیند، حتی اگر یک کمیسیون از نظر تایپی اشتباهی داشته نباید در مقابل ۸۰ میلیون نفر اعلام کنند، کمیسیون برنامه و بودجه از صبح همه چیز را اشتباه داده است! اگر قرار باشد من تخلف آئین‌نامه‌ای از هیأت رئیسه بگیرم از ساعت ۸ صبح تا یک بعداز ظهر بگویم باز پر نمی‌شود؛ شما در روز صد تخلف می‌کنید ما نمی‌گوییم و قرار هم نیست بگوییم؛ سپس شما اشتباه یک تایپیست که جای اول و دوم را اشتباه نوشته است و همان ابتدای صبح هم خدمت آقای امیرآبادی نوشتم که اشتباه این است؛ این چه طرز برخورد است.»
حمیدرضا حاجی‌بابایی ادامه داد: من روز یکشنبه(هفته‌گذشته) از همان ساعت نخست تمام تخلفات هیأت رئیسه را تذکر می‌دهم، ببینید تا ظهر چند تذکر می‌شود. ما شما را نفرستادیم آن بالا که هرچه دلتان خواست بگویید اینجا مجلس شورای اسلامی است و باید شأن نمایندگی حفظ شود، اینجا خیابان نیست که هر طوری دلتان می‌خواهد رفتار کنید، این آخرین‌بارتان باشد که به یک نماینده و یک کمیسیون این‌چنین توهین می‌کنید!
همچنین سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی خطاب به ریاست مجلس گفت: به سوگندی که یاد کرده‌اند عمل کنند تا اختلافی در صحن ایجاد نشود.
طوفان نمایندگان علیه هیأت رئیسه هنوز آرام نشده بود که مهرداد ویس کرمی در تذکری شفاهی گفت: در واگذاری وقت به افراد عدالت نمی‌شود؛ پیش از آنکه شما بر جایگاه هیأت رئیسه تکیه بزنید، قرار بود نماینده و نماینده‌تر در مجلس شورای اسلامی نداشته باشیم. زمانی که شما رأی جمع می‌کردید همه نمایندگان را می‌شناختید اما اکنون تنها چندین افراد شاخص را می‌شناسید. بنده به همین دلیل می‌گفتم که رئیس مجلس شورای اسلامی باید سابقه نمایندگی داشته باشد. رئیس مجلس نباید شخصیت کاریزماتیک داشته و کل جلسه را به خود اختصاص دهد.


 شرایط استیضاح رئیس مجلس
به موجب ماده ۲۶ آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی هرگاه نمایندگان به کیفیت اداره جلسات یا سایر امور مجلس و نحوه ایفای وظایف رئیس یا سایر اعضای هیأت رئیسه معترض باشند، می‌توانند طی تقاضای کتبی با امضای حداقل 25 و یا به‏ درخواست کمیسیون تدوین آئین‏‌نامه داخلی مجلس، تشکیل هیأت رسیدگی به اعتراضات، مرکب از رؤسای کمیسیون‌های تخصصی و اعضای کمیسیون تدوین آئین‌نامه داخلی مجلس را درخواست کنند.
کمیسیون تدوین آئین‌نامه داخلی مکلف است ظرف 3 روز نسبت به تشکیل هیأت رسیدگی به اعتراضات، اقدام نماید. هیأت اخیر مکلف است ظرف ده روز با حضور 3 نفر از منتخبان معترضان، به موضوع رسیدگی کند. درصورتی‌که اکثریت اعضای هیأت بر عدم صلاحیت فرد مورد اعتراض رأی دادند، عضویت وی در هیأت رئیسه تعلیق می‌گردد. گزارش هیأت در این‌باره در جلسه غیرعلنی مورد بررسی قرار می‌گیرد و در نخستین جلسه علنی مجلس بدون بحث به رأی‏‌گیری گذاشته می‌شود. درصورت رد عدم صلاحیت، عضو مزبور به کار خود ادامه خواهد داد و در غیر این‌‌صورت از سمت خود مستعفی شناخته می‌شود و حق شرکت در انتخابات مجدد آن دوره را ندارد.
در شرایط فعلی کشور و اهمیت وحدت و همکاری 3 قوه، از سوی دیگر نیاز است که مجلس شورای اسلامی به‌دور از حواشی برای عملکرد بهتر باشد.
با این‌حال، شاهد آن هستیم که برخی حواشی فعلی مجلس را مخالفان ریاست قالیباف در زمان پیش از انتخابات ریاست مجلس درصورت پیروزی وی پیش‌بینی می‌کردند. از عمده دلایلی که برخی نمایندگان حاجی‌بابایی را گزینه ‌بهتری نسبت به قالیباف می‌دانستند، ابتدا تجربه بالای وی در مجلس و دوم رقابت قالیباف با حسن‌روحانی بر سر ریاست‌جمهوری در ادوار گذشته و حتی انتخابات آتی بوده است.
یکی دیگر از این دلایل مخالفت نمایندگان با ریاست وی شخصیت کاریزمایتک و فرمانده‌گونه‌ قالیباف است که نماینده خرم‌آباد در تذکر شفاهی هفته گذشته خود به این مسأله اشاره و انتقاد کرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com