تعادل اصلاح‌طلبان در مقابل اصول‌گرایان جوان پسند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  101088 تاریخ انتشار:  1398-08-11 - 10:52 تعداد بازدید:  191
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

فضای سیاسی استان درآستانه انتخابات کدام سو می رود؟
تعادل اصلاح‌طلبان در مقابل اصول‌گرایان جوان پسند

نویسنده : عطا شعبانی راد

داخلی


 پس از پیروزی روحانی بخشی از اصولگرایان وظیفه خود دانستند که در قبال فشارها و سهم خواهی جریانات دیگر از رئیس‌جمهور منتخب دفاع کنند، بعدها اما و به‌ویژه پس از مذاکرات ژنو ادعای اصولگرا بودن روحانی یا تلاش برای جذب وی رها شد و این اصولگرایان معتدل و اهل جذب، تنها به گفتن این‌که روحانی اصلاح‌طلب نیست اکتفا کردند.
اکنون در دولت دوم روحانی اما کار متفاوت است و اصولگرایان هر چه بیشتر سعی دارند که انتخاب روحانی را به جناح اصلاح‌طلب نسبت داده و از این طریق اصلاح‌طلبان را در پاره‌ای مشکلات موجود سهیم کنند.
در حال حاضر به نظر می‌رسد که اصلاح‌طلبان هنوز به جمع‌بندی نهایی نرسیده‌اند چنانکه در تهران برخی افراد شاخص این جریان حضور در انتخابات مجلس را منوط به تائید کاندیداهای مدنظر می‌کنند و کسانی دیگر ایجاد اجماع را مقدمه حضور قدرتمند در انتخابات اسفندماه می‌دانند.
این تردیدها در استان هم تجلی دارد چنانکه حمید خاورزمینی از حزب اراده ملت شعبه همدان (حاما) تأکید می‌کند باید خروجی انتخابات با مطالبات مردم همسو باشد تا آن «شوق» و «انگیزه» لازم برای مشارکت پیدا ‌شود، وی ضمن این‌که خواستار ارائه طرح و تدبیری نو از سوی همه کنشگران و جریانات سیاسی می‌شود، تأکید می‌کند به دنبال الگوی حکمرانی حزبی و ایستادگی بر کاندیداهای مدنظر هستند وی البته اظهارنظر دقیق‌تر در این زمینه را به بعد موکول می‌کند.
 به دنبال شناسایی
 زنان توانمند هستیم
سمانه جهانگیری دبیر جمعیت زنان نواندیش استان همدان در این زمینه می‌گوید: فارغ از اینکه اصلاح‌طلبان در این دور با چه سازوکاری وارد کارزار انتخابانی مجلس شوند و چه سهمی از کرسی‌های سبز مجلس را به خود اختصاص دهند مسئله این است که متأسفانه اصلاح‌طلبان به دلایل مختلف ازجمله نظارت سفت‌وسخت و رد صلاحیت‌های بی‌مورد نمی‌توانند کاندیداهای قوی خود را وارد مجلس کنند لذا در وهله نخست قبل از ورود به این موضوع آنچه در این دور برای گذر از تنش‌های اجتماعی فراوان و مشکلات عدیده مردمی لازم به نظر می‌رسد مشی عادلانه و متعادل ناظران است که اگر این مهم محقق نشود همچون ادوار دیگر نمی‌توان انتظار خاصی از این احزاب داشت.وی می‌افزاید: به سبب همین حضور حداقلی، رقابت انتخاباتی و اعتماد مردم به این جریان از بین می‌رود و به‌ناچار اصلاح‌طلبان مجبورند فهرست‌هایی ارائه دهند که افراد قوی، منتقد و پیگیر در آن جای ندارند.
جهانگیری تصریح می‌کند: در این بین در حوزه زنان نیز با توجه به ائتلافی که بین چهار حزب زنان اصلاح‌طلب برای تقویت حضور بانوان در مجلس صورت گرفته ما به دنبال شناسایی کاندیداهایی هستیم که بتواند ضمن ایجاد تغییر در جامعه مردسالار امروزی اثرگذاری لازم را در احقاق حقوق زنان به نفع جامعه در چارچوب قانونی که بعضاً رعایت نمی‌شود، داشته باشد.
وی با بیان این‌که زنان به‌عنوان ۵۰ درصد از جمعیت کشور با ویژگی‌های ارزنده متأسفانه تنها شش درصد از کرسی‌های مجلس را در دست دارند، می‌گوید: با این آمار نمی‌توان انتظار داشت که قوانینی به نفع بانوان و خانواده خروجی مجلس باشد چراکه اعتقاد بر این است که مردان نمی‌توانند برای زنان تصمیم بگیرند.
جهانگیری خاطرنشان می‌کند: شاید یکی از دلایل حضور کمرنگ زنان باوجود قابلیت‌هایی که در پست‌های مدیریتی از خود نشان دادند، دیدگاه جامعه نسبت به زن و شغل زن باشد که البته احزاب زنان اصلاح‌طلب به دنبال تغییر همین دیدگاه‌ها بر آن هستند که با شناسایی زنان توانمند در استان‌ها در این دور، بانوان را به مشارکت در انتخابات و کاندیدا شدن برای رقابت انتخاباتی دعوت کنند.
وی با اشاره به این‌که در حال حاضر ۱۷ کرسی از کرسی‌های مجلس در دست بانوان است که در مقایسه با آمارهای جهانی بیانگر وضعیت خوبی نیست، می‌افزاید: هرچند در دهه اخیر و به‌ویژه در دولت روحانی گام‌های خوبی برای حضور زنان در پست‌های مختلف و بالا بردن روحیه مشارکت سیاسی با تقویت باورها و توانمندی‌ها صورت گرفته اما برای نشستن زنان بر روی کرسی‌های سبز مجلس همچنان نیاز به تغییر دیدگاه‌ها است که این مهم‌ترین هدف احزاب اصلاح‌طلب زنان و جمعیت زنان نواندیش است که قطعاً این امر با جذب حداکثری بانوان به فعالیت‌های حزبی و شناخت از جامعه محقق خواهد شد تا شاهد تغییر مثبت در دیدگاه‌های حاکم نسبت به زنان باشیم.
برخی از دیگر فعالان اصلاح‌طلب استان نیز اظهارنظر در حوزه انتخابات را منوط به ایجاد اجماع در شورای عالی جبهه اصلاح‌طلبان کرده و همچنین منبعث از اتفاقات در جلسه انتخاب دبیران کل احزاب اعلام نظر را به بعد از همایش رابطین استانی شورای عالی موکول کردند.
 احتمال ریزش برخی قدیمی‌ها از فهرست اصولگرایی
از آن‌سو در جناح اصولگرایی که پیش از این بارها شاهد اختلاف اصولگرایان سنتی و طیف جوان خود بوده تا این جای کار نوعی اجماع برای حضور پرقدرت دیده می‌شود چنانکه حجت‌الاسلام احمد حسین فلاحی دبیر جبهه پایداری استان با اشاره به مشخص شدن معیار «جوان و حزب الهی بودن دولت» از سوی رهبر معظم انقلاب این ملاک را در مورد مجلس نیز دارای مصداق دانسته و می‌گوید: باید کسانی که ایده و توانمندی اجرای ایده دارند در عرصه حضور پیدا کنند و کسانی که سالهاست نه ایده جدید دارند نه توان پیگیری لوایح در نوبت مانده، باید فضا را برای جوان‌ها باز کنند.
این فعال سیاسی اصولگرا می‌افزاید: ملاک ما برای معرفی افراد انقلابی بودن آن‌هاست و اگر در این مسیر سایر احزاب اصولگرا هم ملاک مشابه داشته باشند امکان ائتلاف بر مبنای شایسته‌سالاری وجود دارد.
وی با بیان این‌که معرفی نیروهای جدید در انتخابات مجلس را ترجیح می‌دهیم، بیان می‌کند: برخی نمایندگان قبلی خود را تابع اصولگرایی و انقلابی گری می‌دانند که ما با ملاک‌های خود این افراد را می‌سنجیم اما از قرائن و مسائلی که رخ داده چنین برمی‌آید احتمال ریزش نمایندگان قدیمی در فهرست‌های ما وجود دارد.
 فضا برای جوانان باز شود
محمود الفت دبیر حزب موتلفه اسلامی استان همدان به‌عنوان تشکلی سابقه‌دار از بخش سنتی اصولگرایی خواستار این می‌شود که افرادی که چند سال در عرصه فعالیت بوده‌اند بیشتر نقش‌های مشاوره‌ای بر عهده بگیرند تا امکان حضور نیروهای خوش‌فکر جوان باز شود.
این فعال سیاسی اصولگرا می‌افزاید: نمایندگان فعلی که برخی چند دوره هم بوده‌اند خوب یا بد آنچه در توان داشته‌اند را انجام داده‌اند و دیگر کفایت می‌کند.
وی ادامه می‌دهد: جوان انقلابی، خوش‌فکر و دارای ایده که مقبولیت هم داشته باشد مدنظر ما خواهد بود و در حال حاضر مشغول رایزنی برای شناسایی این افراد هستیم و البته هنوز اختلاف‌هایی وجود دارد که امیدواریم درنهایت وحدت بین اصولگرایان محقق شود.
 افراد مشکوک از نظر مالی
 رد صلاحیت شوند
جعفر ورزنده مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد و از فعالان بسیج استان در این زمینه با تأکید بر این‌که باید فاصله نمایندگان با مردم کاهش یابد، می‌گوید: بسیاری قوانین تصویب نشده یا تصویب‌شده و بر زمین‌مانده باید در مجلس یازدهم پیگیری شود و مجلس تنها به ریل‌گذاری برای احزاب و جریانات سیاسی نپرداخته بلکه تحقق استقلال و اقتدار اقتصادی کشور را هدف‌گذاری کند. وی بابیان این‌که مجلسی می‌خواهیم که بی‌تعارف حق مردم را از دولت مطالبه کند، تصریح می‌کند: متأسفانه برخی نمایندگان درگیر مسائل مالی شده‌اند که دهان آن‌ها را بسته و لازم است شورای نگهبان یا خود مجلس سازوکاری برای ممنوعیت ورود این‌گونه افراد به عرصه کاندیداتوری در نظر بگیرد.
ورزنده مصونیت نماینده در حوزه سیاسی را امری قابل‌قبول می‌داند اما تأکید می‌کند که این امر نباید به معنای مصونیت در تخلفات مالی باشد.
وی البته با بیان این‌که تنها انقلابی بودن شرط کافی نیست «انقلابی و کارآمد بودن» را شاخص نماینده طراز انقلاب دانسته و می‌افزاید: خوب است کسانی که کاندیدا می‌شوند حداقل در مقطعی سوابق اجرایی هم داشته باشند که قوانین قابل‌اجرا به تصویب برسانند.
وی آرمان‌خواهی را شاخصه جوانان پخته و دارای بصیرت دانسته و می‌گوید: جوانان دارای ایده و بالغ از نظر شخصیتی که دشمن‌شناسی هم داشته باشند می‌توانند تحول در حوزه تقنینی کشور را رقم بزنند.
ورزنده خواستار تکمیل اطلاعات سامانه شفافیت اموال برای کمک به انتخاب اصلح شده و می‌گوید: اگر نماینده وارد زد و بندهای مالی نشود می‌تواند صریح حرف بزند و در غیر این صوت نماینده‌ای که در مسائل مختلف سکوت کند حتماً دچار زد و بندهای مالی است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com