سیاستهایی برای رفع مشکلات مساجد تصمیمگیری شده با این عنوان که در شهرهای بزرگ شهرداریها بخشی از بودجه خود را به مساجد اختصاص دهند و برای ساخت مساجد در روستاهای محروم، بنیاد علوی اعتباری اختصاص دهد. مجمع خیرین نیز در روستاهایی که مسجد نیمهتمام دارند وارد کار شوند.
نماینده ولی فقیه در استان همدان در همایش هیأت امنا و خادمین مساجد در فرهنگسرای آیتا... بهاری با تأکید بر لزوم توجه به مساجد اظهار کرد: هیأت امنای مساجد با دست خالی امور را پیش میبرند و جهادی در حال خدمت و رفع مشکلات هستند.
حجتالاسلام و المسلمین حبیبا... شعبانی موثقی گفت: در روستاهایی که روحانی طرح مستقر و هجرت داریم از لحاظ آسیبهای اجتماعی ایمنتر هستند و کمتر آسیب میبینند.
وی افزود: پس از ساخت مسجد، مسأله اصلی اداره فرهنگی آن است و باید به این مسأله توجه کرد که چقدر جمعیت و جوان در این مساجد حضور دارند، چقدر این مجموعه مرکزیت پیدا کرده و نقشی را که پیامبر برای مسجد طراحی کرده بود، ایفا میکند.
وی بر تقویت حضور جوانان در مساجد تأکید کرد و گفت: ارکان مسجد شامل هیأت امنا، امام جماعت و کانون فرهنگی بسیج باید به صورت یک مجموعه همفکری و برنامهریزی داشته باشند و برای جذب جوانان تلاش کنند تا آسیبهای اجتماعی در جامعه به حداقل برسد.
شعبانی تصریح کرد: همه گفتوگوها برای حل مسأله است و همه ما در کنار هم و برای آبادی مساجد و تقویت حضور مردم به خصوص جوانان تلاش میکنیم.
وی گفت: در روستاهایی که روحانی طرح مستقر و هجرت داریم از لحاظ آسیبهای اجتماعی ایمنتر هستند و کمتر آسیب میبینند.
امام جمعه بهار نیز افزود: یکی از عنایات خاص خداوند متعال به انسان در دنیا توفیق خادمی مسجد است و این بالاترین مدالی است که خداوند به حضرت ابراهیم(ع) نیز داد.
حجتالاسلام رضا مصباح اضافه کرد: نماز حقیقتی است که ملاک و معیار درک و معرفت به بندگی انسان در مقابل خداوند است.
امام جمعه بهار ادامه داد: انسانی عاقل است که تمام نیرو و توانش را برای بندگی خدا بگذارد و به حقیقتی که خدا برای او مقدر کرده، نائل شود.
وی با بیان اینکه تشکیل امور مساجد بسیار به جا و مؤثر است، گفت: این اتفاق مبارک در کشور رقم خورده و همه در کنار هم و با کمک ائمه جمعه و جماعات تشکیلاتی و ضابطه قانونمند در این مسیر و با قوت پیش خواهیم رفت.
مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد استان همدان نیز با تأکید بر اهمیت رسیدگی و تقویت هرچه بیشتر مساجد افزود: در صدر اسلام همه فعالیتها از مساجد آغاز میشد و در ابتدای پیروزی انقلاب هم مساجد به عنوان پایگاههای مؤثر مردمی در فرآیند شکلگیری و پیشبرد اهداف بسیار کمککننده بودند.
حجتالاسلام محمدعلی حیدری به گفتمان امامین انقلاب درخصوص مساجد اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری به تقویت مساجد در تراز انقلاب تأکید دارند و میفرمایند کارهای نو را در مساجد انجام دهید.
مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد استان همدان تصریح کرد: در سالهای پس از انقلاب در سند نخست تا ششم تحول کشور به مساجد پرداخته نشد و به تازگی در سند هفتم، بحث مسجد مطرح شد و قوانینی به تصویب رسید.
وی مسجد را پایگاهی برای کارهای نیک، گردهمایی و اجتماع مردمی، پایگاه تعلیم و تشکیل حلقههای معرفتی، محلی برای تبیین امر نماز و مکانی برای ایجاد هسته مقاومت فرهنگی و پشتیبانی دانست.
حیدری در ادامه به شرح وظایف کارگزاران مساجد پرداخت و گفت: خادمان مساجد باید قبل از اشتغال به فعالیت با مسجد قرارداد کاری سالانه تنظیم کرده و نسخهای از قرارداد را برای ثبت در پرونده به ناحیه مربوطه تحویل دهند.