گام نخست مجلس برای تغییر نظام بودجه ریزی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 5 ارديبهشت 1403

Today : Wed, April 24, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  119217 تاریخ انتشار:  1400-05-20 - 07:00 تعداد بازدید:  200
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بهارستان؛
گام نخست مجلس برای تغییر نظام بودجه ریزی

داخلی

 سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت که لایحه بودجه باید مانند تابلویی، مسائل اساسی را نشان دهد.
محمدمهدی مفتح روزگذشته در گفت‌وگو با خانه ملت، در خصوص تایید طرح برخی احکام مربوط به اصلاح ساختار بودجه کل کشور در شورای نگهبان، گفت : یکی از مهمترین ابزارهای اداره کشور و نیل به اهداف توسعه‌ای بودجه است؛ در این سند یکساله درآمدها و هزینه‌های دولت تعیین می‌شود.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در لایحه بودجه اهداف زیادی مانند عدم کسری، مواردی که در اقتصاد کشور اثرات فروانی دارند و متغیرهای اقتصادی کشور که در زندگی مردم می‌توانند اثر گذار باشند رصد می‌شوند و نشان می‌دهد وضعیت مدیریت کشور در حوزه  اقتصادی چگونه است.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه متغیرها در لایحه بودجه مسیر پیشرفت جامعه را نمایان می‌کنند، عنوان کرد: برای تنظیم بودجه باید ساختار آن را متناسب با اهداف تعیین کنیم اما لایحه بودجه در سنوات گذشته در بسیاری از موارد اینگونه نبوده است، لایحه بودجه باید مانند تابلویی مسائل اساسی را نشان دهد.
وی با بیان اینکه اصلاح ساختار بودجه طی سال‌های گذشته مورد مطالبه مردم و مقام معظم رهبری بوده است، گفت: در ابتدای مجلس یازدهم اصلاح ساختار بودجه در دستور کار کمیسیون برنامه و بودجه قرار گرفت و کمیته ای با مسئولیت آقای زنگنه به این منظور تعیین شد و اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفت.
سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در اولین گام برخی از اصلاحات ساختاری در لایحه بودجه تعریف شد که پس از تصویب در صحن علنی توسط شورای نگهبان تایید شد، عنوان کرد: طرح اصلاح ساختار بودجه گام اول مجلس شورای اسلامی در این مسیر است و امیدواریم با فعالیت کمیته مربوطه اقدامات لازم تداوم داشته باشد.

رئیس فراکسیون فرهنگیان در مجلس:لایحه دولت رتبه بندی معلمان نیست بیراهه است
 رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خط قرمز مجلس در آموزش و پرورش نظام رتبه بندی معلمان، منطبق بر هیات علمی دانشگاههاست، گفت که لایحه دولت رتبه بندی نیست، بیراهه است.
به گزارش الف، حمیدرضا حاجی بابایی در رابطه با جلسه فراکسیون فرهنگیان با وزیر آموزش و پرورش و معاونین این وزارتخانه گفت: در این جلسه، موضوع نظام رتبه بندی معلمان  مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تاکید شد که نظام رتبه بندی ویژه معلمان است و باید از قانون مدیریت خدمات کشوری کاملا مجزا مطرح و به صورت یک نظام مورد تاکید قرار گیرد.
نماینده مردم همدان و فامنین مجلس شورای اسلامی با اشاره بر این که این نظام همسان آنچه در دانشگاهها اجرا می شود، مورد تاکید قرار گیرد، افزود: مبنای لایحه رتبه بندی براساس مربی معلم، استاد یار معلم، دانشیار معلم واستاد معلم خواهد بود، که مبنای حقوق ومزایا در این رویکرد حداقل ۸۰ درصد،  اعضای هیات علمی دانشگاهها که هم رتبه و هم سابقه هستند، خواهد بود‌.
حاجی بابایی مهندسی نیروی انسانی را مهم ترین رکن نظام رتبه بندی برشمرد و گفت: مبنای اجرای نظام رتبه بندی، طرح مصوب سال ۱۳۹۲ وزارت آموزش وپرورش خواهد بود
وی تاکید کرد: دولت مکلف است، آیین نامه اجرایی نظام رتبه بندی را تدوین  نماید و در کوتاهترین فاصله زمانی اجرایی نماید.
رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: نظام رتبه بندی معلمان یکی از مهم ترین اولویت های مجلس است، که موضوع ارتقای شان و جایگاه معلمان را به صورت ویژه در  اسناد فرادستی از جمله، سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری،  نقشه مهندسی علمی کشور، سند تحول بنیادین ، برنامه ششم توسعه مورد تاکید قرار گرفته است، اجرایی می کند.

انتقاد آزادی خواه از تعدد طرح های تفحص در مجلس
 نماینده ملایر در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از تعدد طرح های تحقیق و تفحص تاکید کرد که باید برای حل مشکلات از ظرفیت کمیسیون های تخصصی استفاده شود.
به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین احد آزادی خواه در جلسه علنی روزگذشته و در جریان بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت‌های آب و فاضلاب استان خوزستان با استناد به ماده ۲۱۲ آیین‌نامه داخلی در تذکری گفت: در آیین نامه روال انجام تفحص آمده که بر اساس آن مبالغی برای انجام تحقیقات و حمایت از آن توسط مجلس پرداخت می‌شود.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی در مجلس با اشاره به تصویب چندین تحقیق و تفحص در مجلس گفت: با توجه به اینکه این تفحص ها هزینه‌هایی را به بیت‌المال وارد می‌کند آیا نتیجه ای هم دارد؟ قطعا باید نتایج تفحص‌ها به صحن علنی ارائه شود اما می توان با استفاده از ظرفیت آیین نامه وزیر متخلف را مورد پرسش قرار داد؛ حتی مجلس قدرتمند با پشتوانه مردم مسئولان را در روند بررسی‌ها تفهیم اتهام کند، اما کمیسیون‌ها می‌توانند مسائل را قبل از صحن علنی پیگیری نمایند.
آزادی‌خواه ادامه داد: قرار نیست هر تحقیق و تفحصی در مجلس مطرح شود چون مسائل مهم و اولویت‌دار بسیاری وجود دارد، می توان بهتر از این از ظرفیت کمیسیون‌ها استفاده شود. هر معجزه‌ای که قرار است در صحن علنی صورت گیرد در کمیسیون‌ها انجام می شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com