روز گذشته جلسه فرمانداران با استاندار همدان بود؛ جلسهای که از ابتدای صبح با مدیریت معاون سیاسی برای بیان برنامهها و چالشهای شهرستانها آغاز شده و بعد به حضور استاندار در این جمع و بیان برخی نکات ختم شد.
روزگذشته روز حسابکتاب فرمانداران بود، زیراکه تمام روز به جلسه گذشت.
۶ فرماندار دولت سیزدهم در کنار ۴فرماندار باقیمانده از دولت قبل کنار هم نشسته بودند تا برنامههایشان را ارائه دهند. ۴ فرماندار دولت سیزدهم در استان این روزها منتظر تثبیت جایگاه و یا تودیع هستند تا با اطمینان امور شهرستان را جلو ببرند.
از زمانی که استاندار همدان روی کار آمده است، در تلاش بوده تا با برگزاری نشست با گروههای مختلف، صحبتهای آنها را بشنود و به نوعی به گفته خودش، دولت را مردمی پیش ببرد.
در این نشست، ضمن بیان مسائل مختلف در حوزههای مختلف، مهمترین تأکید استاندار همدان بر فرمانداران شهرستانها، مهم دانستن محوریت گردشگری استان بود؛ چنانچه همان ابتدای جلسه “شهرام شیروانی” را به عنوان مشاور گردشگری معرفی کرد و از فرمانداران خواست زیرساختهای توسعه گردشگری را حتی در روستاهای مطرح فراهم آورند تا از این طریق اقتصاد استان تامین و برای استان ثروت و اشتغال ایجاد شود.
به اعتقاد حمید ملانوری، گردشگری فقط دیدن چند جاذبه تاریخی و طبیعی نیست، بلکه باید گردشگری در حوزههای مختلف، بهطور مثال گردشگری کشاورزی برای دیدن مراحل کاشت، برداشت، شخم زدن، جشنواره غذا و... را برای جذب گردشگر مهیا کرد.
همچنین زیرساخت لازم برای گردشگری علمی، هنری، صنایعدستی، قومهای مختلف، معادن، روستاها و عشایر را فراهم و گردشگری در حوزه سلامت را نیز مهیا کرد.
فرمانداران محور گردشگری را جدی بگیرند
وی گفت: روی محور گردشگری تأکید دارم و آن را مهمترین محور کار خود در همدان میدانم و با هدف جذب سرمایهگذار برای این بخش، در نمایشگاه گردشگری تهران حضور خواهم یافت، از فرمانداران هم این انتظار را دارم که از فرصتهای به وجود آمده برای جذب سرمایهگذار استفاده کنند.
استاندار همدان ادامه داد: هماینک زیرساختها در استان در حال فراهم شدن است؛ قطار، هواپیما، راههای مواصلاتی و زمینههای گردشگری را داریم. هنر فرمانداران جذب توریست و نیز مسافر برای هواپیما باشد تا پرواز همدان برقرار باشد.
وی ادامه داد: متأسفانه در استان چنان سرمایهگذار را گرفتار دیوانسالاری کردند که تا مجوزها صادر شود، برخیها فوت کردند، برخیها سرمایههایشان را به استان دیگری بردند و برخیها هم از سرمایهگذاری پشیمان شدند. اختیارات دست ماست؛ کاری را که قانونگریزی نباشد، انجام دهید.
وی با اشاره به اینکه اطلس سرمایهگذاری را با توجه به قابلیتهای هر شهرستان برای استان داریم، بیان کرد: عمر برخی پروژههای استان ۴۰ سال شده که این برای استان خوب نیست و من پیگیر حل مشکل آنها هستم.
سال ۱۴۰۴ هیچ مدیری بیبرنامه نباشد
ملانوری با بیان اینکه از مدیران برنامه میخواهم و برای سال ۱۴۰۴ باید همه دستگاهها با برنامه سالانه کار کنند، گفت: بر اساس برنامهای که ارائه میشود، مدیران را خواهم سنجید و اگر فرماندار یا مدیری برنامه نداشته باشد و نتواند طبق برنامه پیش برود، قطعاً مدیریت هم بلد نیست.
وی داشتن ارتباط با اقشار را مهم دانست و گفت: بین مردم بروید، با گروهها و اقشار جلسه بگذارید که این حضورها اختلافات را از بین برده و باعث وحدت و امید خواهد شد.
استاندار همدان ادامه داد: اطلاعرسانی عملکرد دولت به مردم برایم مهم است و مدیری که منصوب میکنم، ابتدا رسانهای بودن او را ارزیابی خواهم کرد.
وی گریزی هم به آموزش زد و گفت: مراکز آموزشی ما به اندازه وقتی که از دانشآموزان یا دانشجویان میگیرند، اثرگذار نیستند. در شورای آموزش و پرورش دنبال گچ و میز و موکت نباشید، کیفیت آموزشها مهمتر است. برنامه کیفیسازی آموزشها را ارائه دهید؛ یزد ۳۰ سال است که رتبه کنکوری دارد و آن را هم هیچ سالی در هیچ دولتی با هیچ مدیری از دست نداده، در حالی که وضعیت مدارس آنها هم مثل مدارس ما است.
وی گفت:تأکید به عدالت آموزشی در کنار کیفیسازی آموزش هم مهم است؛ زیرا که با گذشت بیش از ۴۵ سال از انقلاب، همچنان باید مدارس کانکسی داشته باشیم.
استاندار همدان با اشاره به اینکه شعار من تدبیر، تلاش و توسعه است، افزود: ستاد توسعه و پیشرفت استان را بر اساس سند آمایش در کنار شعار سال و برنامه هفتم توسعه پیش خواهیم برد که فرمانداران هم باید این ستاد را در شهرستانها دنبال کنند.
استاندار همدان که از همان ابتدا توازن در توسعه شهرستانها را مطرح و وعده داده است، در این جلسه هم در جمع فرمانداران خود مجدد بر آن تأکید کرد.
ملانوری توجه به جوانان، زنان و در کل مردم را مهمترین مولفه خدمت دانست و افزود: میزان رضایت مردم به عنوان سرمایه اجتماعی، عملکرد فرماندار و مدیران شهرستان را نشان میدهد.
استاندار همدان تقویت کشاورزی در همدان را هم مهم دانست و گفت: استانی که اساس آن کشاورزی است، نباید به بهانه آن اجازه دهد کشاورزیاش از بین برود، بلکه با علم و تکنولوژی این بخش را توسعه دهد.
ملانوری به آسیبهای اجتماعی در استان همدان و نیز خودکشیها اشارهای کرد و گفت: اینکه جوانی به پایان خط برسد و بخواهد جان عزیز خود را با خودکشی از دست بدهد، برای ما مدیران مصیبت است. با مصوبه مشکلات حل نمیشود، دنبال راهکار باشید.
بهبود معتادان تکلیف مدیران
وی گفت: برای اعتیاد جوانان و معتادان متجاهر که با صرف هزینههای دولتی در کمپها ترک میکنند، اما ۹۸درصد دوباره به اعتیاد برمیگردند، باشید. البته در این خصوص برای تمام دستگاهها برنامه داریم، چنانچه معتادان متجاهر تقسیمبندی شده و هر مدیری موظف است تعدادی معتاد را تحویل و بهبود نهایی آنها را تکلیف کند.
وی توجه به منابع آب و نیز حل مشکل مسکن را توسط فرمانداران خواستار شد: ۲۰۰میلیارد تومان برای مدیریت آبهای سطحی استان مصوب شده است.
وی همچنین بر توسعه پنلهای خورشیدی تأکید کرد و گفت: فرمانداران باید این موضوع را از مدارس و منازل گرفته تا ادارات و... پیگیر شوند. استان بهترین نقطه برای نیروگاههای خورشیدی است.
پایان بخش این جلسه برنامههای دهه فجر و تأکید به مردمی بودن آن بود که استاندار در این زمینه گفت: باید مدیریت جشنهای ملی دست مردم باشد و مدیران هم در کنار آن عملکرد خودشان را شفاف اطلاع دهند.