کلیات بودجه 1401 در مجلس تصویب شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  121657 تاریخ انتشار:  1400-10-20 - 09:55 تعداد بازدید:  244
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بررسی حواشی صحن روز گذشته مجلس
کلیات بودجه 1401 در مجلس تصویب شد

داخلی

 روز گذشته بررسی گزارش شور اول (کلیات) کمیسیون تلفیق و برنامه‌وبودجه در مورد لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور در دستور کار نمایندگان قرار گرفت. درنهایت پس از استماع گزارش کمیسیون‌های مذکور، نظرات موافقان و مخالفان، سخنرانی رئیس‌جمهوری و دفاع نماینده دولت، نمایندگان مجلس کلیات بودجه سال 1401 را با ۱۷۴رأی موافق، ۷۶ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۶۰ نماینده حاضر تصویب کردند.
 زارع: کمیسیون تلفیق به‌صورت مشروط با حذف ارز 4200 تومانی موافق است
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ در توضیح کلیات لایحه بودجه در قرائت گزارش این کمیسیون تأکید کرد که کمیسیون تلفیق با حذف ارز ترجیحی به‌طور مشروط موافق است؛ مشروط بر اینکه دولت تضمین کند به اینکه اقلام پرمصرف خانوارها با قیمت ثابت و بدون تغییر به دست مردم برسد.
رحیم زارع همچنین گفت: در مورد بحث حقوق کارمندان که مورد توجه نمایندگان هم قرار دارد و احتمال افزایش آن وجود دارد، حداقل دریافتی از ۳ میلیون  و ۵۰۰ هزار تومان به ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است. ۹ هزار میلیارد تومان بابت پاداش پایان خدمت جانبازان و همچنین ۲۲هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان برای پایان‌خدمت بازنشستگان پیش‌بینی شده و همچنین اعتبارات هزینه‌ای دولت به‌طور تقریبی ۱۵درصد کاهش پیدا کرده است. برای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ۱۲هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده و همچنین در مورد بهبود شاخص‌های کلان منابع بودجه ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی 6/9 درصد شده است، البته برخی نمایندگان نسبت به این موضوع ایراداتی وارد کردند که در جزئیات بودجه مورد توجه قرار می‌گیرد.

 مفتح: کمیسیون برنامه و بودجه موافق لایحه دولت است
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه نیز در قرائت گزارش این کمیسیون گفت: لایحه ۱۴۰۱ با رقمی به مبلغ ۳ هزار و ۶۳۱ همت تقدیم مجلس شده و بودجه عمومی هزار و ۳۷۲ همت است. درآمد اختصاصی ۱۳۳همت و بودجه شرکت‌های دولتی ۲ هزار و ۱۲۵همت است. همچنین درآمدها ۶۴۴ همت و تملک دارایی سرمایه ۴۰۸ همت و تملک مالی ۲۹۹ همت پیش‌بینی شده است. هزینه‌های جاری در سال آینده در لایحه بودجه ۹۶۵ همت، طرح‌های عمرانی رقمی حدود ۲۵۲ همت و تملک مالی رقمی بالغ بر ۱۵۵همت دیده شده است.
محمدمهدی مفتح در ادامه تصریح کرد: همچنین اعدادی که در سرجمع بودجه محاسبه نشده است، عبارتند از مبلغ ۲۶همت، انتشار اسناد و اوراق مشارکت جهت شرکت‌های دولتی، شهرداری‌ها و سایر مؤسسات، بندهای (الف)، (د) و (هـ) تبصره ۵. همچنین رقم ۱۱۳همت موضوع بند (ی) تبصره یک بابت تهاتر نفت خام جهت بدهی پیمانکاران و بنیه دفاعی اختصاص یافته است. مبلغ ۱۵همت بابت سهمیه قیر به ۶ دستگاه اجرایی و ۲۶۵میلیون یورو جهت افزایش ظرفیت پالایشگاه آبادان معادل ۸ همت و مبلغ ۱۵۱همت معادل ۳۰۰هزار بشکه نفت خام در روز جهت تأمین مالی خارجی (فاینانس) بابت ساخت یک پالایشگاه در نظر گرفته شده است.

 رئیسی: خط قرمز ما سفره مردم بوده و هست
پس از قرائت گزارش‌های کمیسیون‌های تلفیق و برنامه و بودجه رئیس‌جمهوری در صحن مجلس برای دفاع از کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۱ گفت: امروز همگرایی بین مجلس و دولت ضروری است که در جهت رفع مشکلات مردم، انتظار دلسوزان انقلاب این است که این همگرایی و همپوشانی صورت گیرد.
سید ابراهیم رئیسی تأکید کرد: در جاهایی که این همکاری صورت می‌گیرد و آهنگ مجلس و دولت یکی است مثل موضوع مسکن و حمایت از تولید که هم خواست مردم است و هم نظر مجلس و دولت، این همگرایی مفید واقع می‌شود و در موضوع بودجه هم باید همین‌طور باشد.
وی با اشاره به ضرورت کنترل تورم و کاهش آن تصریح کرد: ما نباید شاهد باشیم که فقیر ما فقیرتر و غنی‌ ما غنی‌تر شده است. باید این روند کاملاً به نحوی باشد که سفره و معیشت مردم آسیب نبیند و وضع آنان متفاوت شود.
رئیس‌جمهوری با اشاره به موضوع ارز ترجیحی در بودجه ۱۴۰۱ یادآور شد: ما کار را که در دولت آغاز کردیم، آن ۸ میلیارد دلاری که در قانون پیش‌بینی شده بود چیزی از آن نمانده بود. در نیمه دوم سال مبلغی برای ارز ترجیحی برای دولت نمانده بود. اگر می‌خواستیم آنچه که در قانون پیش‌بینی شده بود را اجرا کنیم باید ارز ترجیحی را بدون اینکه جبران شود، حذف می‌کردیم، اما خط قرمز ما سفره مردم بوده و هست.
رئیسی گفت: ما موضوع را در جلسات مختلف مطرح کردیم و در شورای هماهنگی سران قوا هم طرح شد و در نهایت به این رسید که برای ماه‌های بعد باید ارز ترجیحی ادامه پیدا کند و بعد هم برای جبرانش تمهیدات مقدماتی شود.
وی همچنین افزود: ما کار را که در دولت آغاز کردیم، آن ۸ میلیارد دلاری که در قانون پیش‌بینی شده بود چیزی از آن نمانده بود. در نیمه دوم سال مبلغی برای ارز ترجیحی برای دولت نمانده بود. اگر می‌خواستیم آنچه که در قانون پیش‌بینی شده بود را اجرا کنیم باید ارز ترجیحی را بدون اینکه جبران شود، حذف می‌کردیم، اما خط قرمز ما سفره مردم بوده و هست.

 مخالفان و موافقان بودجه چه گفتند؟
پس از سخنرانی رئیس‌جمهوری در صحن مجلس، نمایندگان مخالف و موافق کلیات لایحه بودجه 1401 مجلس در صحن اظهارات خود را مطرح کردند که به اختصار می‌خوانیم:
---- مخالفان
گودرزوند چگینی: مالیات‌های لایحه بودجه، خالی کردن جیب مردم است
پاک‌فطرت: افزایش ۱۰درصدی حقوق کارمندان در بودجه با تورم همخوانی ندارد
قادری: در بودجه سال آینده مالیات رشد قابل توجهی دارد
عسگری: چرا صدای شکستن ستون فقرات مردم را نمی‌شنوید؟
فرهنگی: دولت جایگزین مناسبی برای حذف ارز ترجیحی ندارد
دلخوش: در بودجه سال آینده مالیات ۷۰ درصد افزایش دارد
ایزدخواه: بودجه ۱۴۰۱ با شعارهای رئیس‌جمهوری ناسازگار است
کوچکی‌نژاد: پیش‌بینی رشد ۸ درصدی در لایحه بودجه سال آینده مبنای علمی ندارد

موافقان کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۱
شریعتی: رد کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۱ معنای سیاسی دارد
خضریان: کاهش ۱۵درصدی هزینه‌های دولت اقدام خوب در لایحه بودجه است
دهمرده: دولت با تمام قوا برای اصلاح ساختار بودجه به میدان آمده است
بحرینی: رد کلیات بودجه، پاسخ منفی به اصلاحات کلیدی مهم است
امیرآبادی: همراهی دولت و مجلس منجر به حل مشکلات مردم در بودجه می‌شود
یوسفی: پیش‌بینی رشد ۸ درصدی اقتصاد از نقاط قوت بودجه ۱۴۰۱ است
دهنوی: رد کلیات بودجه ۱۴۰۱ تبعات سیاسی و اجتماعی دارد
پورابراهیمی: برنامه مولدسازی جامع دارایی‌های دولت در لایحه ۱۴۰۱ باید کامل و جامع شود

 حاجی‌بابایی: خط قرمز مجلس مردم است
پس از رأی‌گیری و تصویب کلیات لایحه بودجه رئیس‌ کمیسیون تلفیق و برنامه و بودجه در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۱ گفت: لایحه شامل 3 بخش است. بخش اول ۶۴۴ هزار میلیارد تومان درآمد، بخش دوم ۴۰۸ هزار میلیارد تومان فروش نفت، بخش سوم ۲۹۱هزار میلیارد تومان استقراض از صندوق توسعه، فروش شرکت‌ها و ۸۸ هزار میلیارد تومان اوراق بهادار است.
حمیدرضا حاجی‌بابایی با بیان اینکه خط قرمز مجلس مردم است، خطاب به مسئولان دولتی گفت: اگر دولت می‌خواهد تصمیمی بگیرید باید با همراهی مجلس آن را تصویب کند تا خیال نمایندگان از تأمین منافع مردم راحت شود. تصمیمات ما چه مثبت چه منفی می‌تواند ۴۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبارات و منابع دولت را کاهش یا افزایش دهد. بسیاری از دوستانی که مخالف رأی دادند، مخالف نبودند. حرفشان این است که اگر می‌خواهید ارز 4 هزار و۲۰۰ تومانی را حذف کنید به ما بگویید که کیفیت حذف آن چگونه است.
نماینده مردم همدان در مجلس یازدهم خطاب به رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: بحث نمایندگان این است که ۱۷۲هزار میلیارد تومان کفاف سختی‌ها را نمی‌دهد باید افزایش پیدا کند. نمی‌توان پروژه‌های استانی را حذف کرد به همین خاطر توافق کردیم که پروژه‌های حذف شده سرجایش بازگردد. تجمیع ردیف‌ها خوب است، اما حق و حقوق مناطق نباید ضایع شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com