1403-01-221403-02-01bool(false) کاهش معنادار آرا مفتح همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  106324 تاریخ انتشار:  1398-12-06 - 09:54 تعداد بازدید:  496
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نگاهی به انتخابات مجلس در تویسرکان
کاهش معنادار آرا مفتح

نویسنده : مهرداد حمزه

داخلی

 انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حالی به اتمام رسید که با نگاهی به میزان مشارکت مردم و نیز آرا به‌دست آمده توسط منتخبان مردم و سایر کاندیداهای حاضر می‌توان به تحلیل‌های تازه‌ای درباره تحولات اجتماعی و نیز آینده سیاسی جامعه دست پیدا کرد. از این رو و به‌منظور دست‌یابی به داده‌های جدید درباره اوضاع سیاسی و اجتماعی جامعه در هنگام انتخابات یازدهم مجلس و پس از آن، در جستارهای مجزا به تحلیل اتفاقات رخ داده در انتخابات یازدهم در هر یک از حوزه‌های انتخابیه استان همدان خواهیم پرداخت که قطعا حاوی نکات مهمی بوده و می‌تواند راه‌گشای اتفاقات آینده باشد.
در نخستین جستار به بحث انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه تویسرکان خواهیم پرداخت.
شهرستان تویسرکان درحال‌حاضر جمعیتی حدود ۱۰۲ هزار نفر دارد که از این تعداد حدود ۸۴ هزار نفر در انتخابات یازدهم مجلس می‌توانستند شرکت کنند. رقابت ده نامزد تأیید صلاحیت شده در این دوره از حدود ۳۰ نامزد ثبت‌نام کرده، موجب شده بود تا همگان تصور کنند رقابت این دوره انتخابات مجلس در تویسرکان گرم‌تر از دوره دهم خواهد بود، زیرا چهره‌های حاضر در بین این 10 نفر به مراتب سرشناس‌تر از ۹ نامزد دور پیش بودند و از چندین ماه پیش گمانه‌زنی‌ها و کشمکش‌های انتخاباتی در محافل مختلف تویسرکان شکل گرفته بود.
در طول ده دوره انتخابات مجلس در تویسرکان ۸ نفر از این حوزه انتخابیه راهی مجلس شده که مرتضی فضلعلی و محمدمهدی مفتح هرکدام با دو دوره حضور رکورددار هستند. با مشخص شدن نتیجه آرا مردم در انتخاب ۲ اسفند، مفتح سومین دوره حضور خود را در مجلس از این شهرستان قطعی کرد تا گوی سبقت را از مرتضی فضلعلی برباید.
محمدمهدی مفتح بزرگ‌ترین فرزند شهید مفتح که 4 دوره نیز نماینده مردم شهرستان رزن در مجلس بوده، در دوره نهم انتخابات پس از شکست در این حوزه انتخابیه و به واسطه ابطال انتخابات در تویسرکان در دور نهم و پس از آنکه فضلعلی تصمیم گرفت تا در انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس تویسرکان حاضر نشود پای به عرصه رقابت در تویسرکان گذاشت و در سال ۹۲ به‌عنوان منتخب مردم این خطه راهی مجلس شد. وی در همان سال همزمان در انتخابات چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران نیز شرکت کرد و در آن انتخابات نیز پیروز شد. مفتح تنها سیاست‌مدار ایران است که هم‌زمان در 2 انتخابات پیروز شده است. او در مجلس ماند و از شورای شهر استعفا داد.
وی در دوره دهم انتخابات نیز در غیاب بیشتر بزرگان تویسرکان توانست جزو معدود کاندیداهایی باشد که هردو طیف اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان از وی حمایت کردند و در اتفاقی کم‌سابقه وی توانست از حدود ۵۳ هزار رأی صحیح، ۳۹ هزار و ۶۲۳ رأی را از آن خود کند و به این ترتیب با اختصاص حدود ۷۵ درصد آرای مأخوذه، بالاترین درصد آرای مأخوذه در کشور به‌جز اقلیت‌های مذهبی را به خود اختصاص دهد.
مفتح که در مجلس یازدهم با 7 دوره حضور در خانه ملت قطعا باتجربه‌ترین فرد مجلس خواهد بود، اما در انتخابات ۲ اسفند با کاهش قابل توجه آرا مواجه شد که این پیامی روشن برای وی دارد. وی در این انتخابات با حضور رقبای قوی‌تر‌ شناخته‌تری نسبت به 2 دوره گذشته، تنها توانست ۱۶هزار و ۲۵۸ رأی از ۳۹ هزار و ۳۳۷ رأی مأخوذه به خود اختصاص دهد یعنی آرا وی حدود ۶۰ درصد کاهش یافته است.
بخشی از این کاهش آرا به‌دلیل پایین آمدن مشارکت در این انتخابات بوده است که این مسأله در تویسرکان بسیار محسوس است. شهرستانی که مشارکت آن در برخی دوره‌های انتخابات مجلس بالای ۹۰ درصد بود، حالا در این دوره مشارکت ۴۷ درصدی را تجربه می‌کند، شاید به دلیل آن باشد که سال‌هاست مردم این شهرستان تغییر چندانی ندیده‌اند!
این اتفاق در حالی افتاده که در این دوره چهره‌های شاخص هم به نسبت دور گذشته حضور پررنگ‌تری در انتخابات داشتند؛ به‌عنوان مثال می‌توان به حضور محمدکریم شهرزاد، نماینده 3 دوره مردم اصفهان در مجلس که اصالتی تویسرکانی دارد، اشاره کرد که انتظار می‌رفت با حضور او و دیگران تنور انتخابات تویسرکان داغ‌تر از گذشته باشد اما این اتفاق نیفتاد.
بی‌تردید تویسرکان یکی از زیباترین شهرستان‌های استان همدان است که ظرفیت‌های بالقوه بسیاری در حوزه‌های مختلف به‌ویژه گردشگری، صنایع‌دستی، کشاورزی و.... دارد اما متأسفانه آن‌گونه که باید و شاید به این شهرستان توجه نشده است و امروز اگر نرخ رشد جمیعت شهرستان منفی بوده و حداقل حدود ۲۰ هزار نفر جمعیت این شهرستان براساس آخرین آمار جمعیتی در سال ۹۷ نسبت به ۲۰ سال گذشته آن کاهش یافته است، دلیلش همین کم‌توجهی به ظرفیت‌های مغفول‌مانده شهرستان است.
تویسرکان مهد تاریخ، فرهنگ و هنر است. سرزمینی که به‌لحاظ قرار گرفتن آرامگاه یکی از پیامبران بزرگ قوم یهود در دنیا شناخته شده است. محصولات کشاورزی‌اش هم‌چون گردو در ایران و حتی بسیاری از کشورهای دنیا کم‌نظیر است. هنر دست مردمانش در صنایع‌دستی به‌ویژه مبل و منبت «منبت گلریز» ستودنی بوده و آب‌وهوا و طبیعت بکرش آنقدر دل‌رباست که گویی قطعه‌ای بهشت در غرب ایران قرار گرفته است.
با این همه تویسرکان در تمام این سال‌ها مهجور واقع شده و بی‌شک مقصر بخشی از این مهجوریت نمایندگانی بودند که باید فریادرس مردم این دیار در مجلس شورای اسلامی می‌شدند اما انگار تقدیر این شهرستان طور دیگری رقم خورده است!
قطعا هیچ‌کس منکر زحمات همه نمایندگان راه یافته به مجلس از این حوزه انتخابیه به مجلس از ابتدای انقلاب تاکنون نبوده و نیست اما باید پیام مردم این شهرستان را نیز شنید. مردمی که همیشه با نظام بوده و هستند، صف خود را از اغشاش‌گران جدا کرده و خواهند کرد اما اعتراض دارند و باید صدای این اعتراض را شنید.
کاهش مشارکت آنان در انتخابات یازدهم و نیز کاهش ۶۰ درصدی رأی آنان به منتخب خود قطعا حرف دارد و باید با جان و دل این حرف‌ها را شنید تا دوباره شاهد مشارکت بالای مردم در انتخابات‌های بعدی بود. همین.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com