در انتخابات به بومی‌ و یا غیربومی بودن فکر نکنیم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  116809 تاریخ انتشار:  1400-01-21 - 08:28 تعداد بازدید:  305
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

فرماندار بهار در گفت‌وگو با همدان‌پیام :
در انتخابات به بومی‌ و یا غیربومی بودن فکر نکنیم

نویسنده : سپیده راشدی

داخلی

■ نماینده‌ها به امور اجرایی وارد نشوند

 بیست‌و‌دو سال از آخرین افزایش تعداد نمایندگان مردم در مجلس می‌گذرد و نمایندگان طرحی تدوین کرده‌اند که تعداد کرسی‌های مجلس 40 نفر افزایش یابد.
طرح اصلاح قانون تعیین محدوده حوزه‌های انتخاباتی مجلس شورای اسلامی با امضای 22 نفر از نمایندگان در مجلس اعلام وصول شده که درصورت تصویب نهایی آن تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی از 290 نفر به 330 نفر و تعداد حوزه‌های انتخابیه از 208 حوزه به 221 حوزه افزایش می‌یابد. در سال 68 مصوب شد هر ده سال 20 نفر به نمایندگان مجلس اضافه شود. در سال 78، 270 نماینده به 290 نفر افزایش پیدا کرد. اما این مهم در سال 88 و 98 تکرار نشد. درحال‌حاضر مجلس 40 کرسی‌نشین طلبکار است. به گفته فرماندار شهرستان بهار اگر حداقل 20 یا 40 نفر به کرسی‌نشینان مجلس اضافه شود به‌طور قطع یک نفر برای حوزه همدان انتخاب و درنهایت حوزه بهار و کبودراهنگ تفکیک خواهد شد.
احسان قنبری در دیدار با تیم رسانه‌ای همدان‌پیام و با اشاره به انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس در حوزه بهار و کبودراهنگ، افزود: براساس اصل ۶۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، هر ده سال یکبار با درنظر گرفتن عوامل انسانی، جغرافیایی و سیاسی، حداکثر 20 نماینده به تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی می‌تواند اضافه شود. با توجه به اینکه 22 سال از آخرین افزایش تعداد نمایندگان مردم در مجلس می‌گذرد، بنابراین این افزایش می‌تواند به عدد ۴۰ نفر برسد. در طی این مدت با تغییر تقسیمات کشوری و افزایش جمعیت حوزه‌های انتخابیه، ضرورت اجرای اصل ۶۴ قانون اساسی را دوچندان می‌نماید. در نتیجه برای رسیدگی به امور مردم و نظارت جدی‌تر بر اجرای قوانین این طرح تقدیم مجلس شورای اسلامی می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: درحال‌حاضر حوزه انتخابیه بهار و کبودراهنگ دارای یک کرسی در مجلس شورای اسلامی است. بهار به‌عنوان حوزه اصلی و کبودراهنگ با 5 بخشداری به‌عنوان حوزه فرعی انتخاب شده است.
قنبری ضمن تأکید بر اینکه 70 داوطلب انتخابات مجلس در حوزه بهار و کبودراهنگ نام‌‌نویسی کرده‌اند، تشریح کرد: از این 70 نفر، 3 زن، 67 مرد و 4 روحانی هستند که 4 نفر دارای تحصیلات حوزوی، 50 نفر فوق‌لیسانس و 9 نفر دکتری هستند. از این بین یک نفر هم سابقه نمایندگی در دوره‌های گذشته را دارد.
وی افزود: درحال‌حاضر در مرحله تعیین صلاحیت‌ها هستیم. در چند روز آینده هیأت اجرایی که در فرمانداری مستقر است نظر نهایی را به فرمانداری و فرمانداری هم به هیأت نظارت اعلام می‌کند. پس از ارسال هیأت نظارت برای بررسی دوباره به فرمانداری، نتیجه نهایی به داوطلبان اعلام خواهد شد که از 21 خرداد مجاز به تبلیغات هستند.

 در انتخابات به بومی‌ و یا غیربومی بودن فکر نکنیم
قنبری با اشاره به اینکه کسی که در انتخابات میان‌دوره‌ای موفق به راهیابی به مجلس می‌شود نماینده کشور و 31 استان است، گفت: نماینده‌ها باید نظارت کنند و کار اجرایی انجام ندهند. به فکر کارهای کلان کشوری و امور بین‌المللی باشند. وظایف اجرایی را به دیگر مسئولان بسپارند و خود نظارت کنند. مردم هم لازم است در انتخابات به بومی‌گری و یا غیربومی بودن فکر نکنند.

 اعضای شورا وارد مسائل سیاسی نشوند
فرماندار در پاسخ به پرسش خبرنگار همدان‌پیام مبنی‌بر اینکه چطور شهرستان بهار با وجود 4 شورا و 20 اعضا، درگیر چالش‌هایی مانند شورا و شهرداری شهرهایی مانند کبودراهنگ و تویسرکان نشد، نحوه صحیح مدیریت شهری را این‌گونه توضیح داد: شهردار باید در راستای برنامه‌ریزی کار کند که در برخی شهرها این اتفاق نیفتاد. شورای شهر باید به مصلحت شهر بیندیشد و به فکر منافع خود نباشد، به‌طوری‌که از فاز خدمات خارج و وارد فاز تبلیغاتی شود یا اینکه وارد مسائل سیاسی که هیچ ربطی به شورا ندارد، شود.
وی ادامه داد: لالجین شهری درآمدزا است و مدیریت شهری کارآمد بوده که در 3 سال گذشته به اندازه 15 سال در این شهر خدمات انجام شده است. در 4 شهر بهار، لالجین، صالح‌آباد و مهاجران هیچ چالشی نداشتیم و شورای خوبی داریم؛ خروجی اقدامات قابل قبول و در برخی شهرها نیز مانند لالجین ستودنی است.
وی با اشاره به ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر‌، افزود: کشور به افراد متخصص نیاز دارد. در انتخابات شورای مردم به کسانی رأی دهند که متخصص و کاربلد باشند؛ کسانی که مشکلات شهر را بشناسند. شوراها نقاط قوت شهرداری‌ها هستند؛ البته به شرط اینکه اعضا به وظایف خود عمل کنند و وارد حاشیه نشوند. این‌گونه شاهد شکل‌گیری شورای توانمند در سراسر کشور هستیم و مجلس و دولتی قوی خواهیم داشت.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com