1403-01-221403-02-01bool(false) بودجه‌های نفتی باید مرزبندی مشخص داشته باشند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  119818 تاریخ انتشار:  1400-07-01 - 10:20 تعداد بازدید:  316
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

آیین رونمایی از گزارش تفریغ بودجه 1399
بودجه‌های نفتی باید مرزبندی مشخص داشته باشند

داخلی

■ واقعیت تلخ کسری بودجه به معنای دست در جیب مردم کردن است

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور در دیوان محاسبات کشور از مرکز ارتباطات مردمی دیوان بازدید کرد و از نزدیک در جریان روند کاری این مرکز قرارگرفت.
در این بازدید مهرداد بذرپاش رئیس‌کل دیوان محاسبات کشور، محمدرضا پورابراهیمی‌داورانی رئیس کمیسیون اقتصادی و حمیدرضا حاجی‌بابایی رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور در مجلس،  قالیباف را همراهی می‌کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در این مراسم گفت: اتفاقات خوبی در دیوان افتاده است، البته هنوز در میانه راه قرارداریم؛ هرساله بعد از ارائه لایحه بودجه، گزارش تفریغ بودجه آن در دی‌ماه ارائه می‌شد، اما در حال‌حاضر که در اوایل مهرماه قرارداریم و دولت به تازگی کار تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۱ را آغاز کرده، گزارش تفریغ بودجه سال 1399 حاضر بوده و 2 هفته دیگر در صحن علنی مجلس قرائت می‌شود.
قالیباف در ادامه با اشاره به اینکه قرار است هر 2 ماه یک‌بار گزارش اولیه از نظارت بر بودجه نیز ارائه شود، بیان کرد: نظارت برخط بودجه کمک شایانی به تصمیم‌گیری‌ها می‌کند و امیدواریم تمام امور برخط شود که در راستای رویکرد هوشمندسازی به عنوان یکی از ۴ رویکرد مجلس انقلابی است.
وی گفت: زمانی که بودجه می‌نویسیم برای زندگی مردم در شهرها و روستاها و همچنین دولت تصمیم‌گیری می‌کنیم و همگی تحت‌تأثیر سیاست‌های پولی و مالی ما قرارمی‌گیرند.
رئیس مجلس در همین زمینه افزود: واقعیت تلخ این است که وقتی کسری بودجه داریم در حقیقت این به‌معنای دست در جیب مردم کردن است، و در این شرایط درحالی حقوق‌ها را افزایش می‌دهیم که قدرت خرید مردم پایین آمده است.
قالیباف در ادامه اولویت نخست مجلس را نظارت بیان کرد و گفت: با تورم قوانین مواجه هستیم، بنابراین باید به نظارت بر اجرای قوانین توجه کرده و به سمت تنقیح برویم و صرفاً درحد نیاز قانون‌گذاری داشته باشیم.
وی در ادامه با بیان اینکه فرصت‌های خوبی برای ریل‌گذاری و نظارت داریم، بیان کرد: در این راستا دیوان محاسبات مهمترین نقش نظارتی بر بودجه را دارد و کمیسیون اصل ۹۰ مجلس و سایر کمیسیون‌های تخصصی نیز نظارت جدی بر امور دارند، همچنین حضور نمایندگان مجلس به عنوان عضو ناظر در مجامع و شوراهای استانی و کشوری، خود فرصت خوبی برای نظارت است.
 تحلیل بودجه در کنار حسابرسی ضروری است
به گزارش باشگاه خبرنگاران، رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای‌اسلامی در مراسم رونمایی از گزارش تفریغ بودجه ۱۳۹۹ که در محل دیوان محاسبات برگزار شد، گفت: بودجه‌های نفتی باید مرزبندی مشخصی داشته باشند و ما هنوز نتوانسته‌ایم این موضوع را محقق کنیم در کنار حسابرسی باید تحلیل بودجه هم انجام شود تا به نتیجه درست برسیم.
حمیدرضا حاجی‌بابایی در ادامه افزود: آسیب‌های بودجه‌ریزی در یک کارگروه یا شورا زیرنظر دیوان محاسبات باید بررسی شود و اهداف و نقص‌ها را در کنار روش‌های اصلاح معلوم کنیم. به دلیل برخی مشکلات در نظام بودجه‌ریزی و برنامه‌ریزی، پیگیری‌ها و اقدام‌های کارشناسان دیوان محاسبات دچار مشکل می‌شود. بودجه‌های نفتی باید مرزبندی مشخص داشته باشند، درحالی که ما هنوز نتوانسته‌ایم این موضوع را محقق کنیم.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: حسابرسی‌ها صادقانه انجام می‌شود، اما کنترلی بر مصارف و منابع وجود ندارد و هر روز به خاطر تصمیم‌های ستادملی مقابله با کرونا به مشکل برمی‌خوریم.
وی گفت: ساختاری معیوب و غیرواقعی در اعداد و ارقام مربوط به بودجه ارائه شده از سوی دولت وجود دارد و این ساختار مربوط به شرکت‌های دولتی بی‌حساب و کتاب است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به ساختار معیوب و غیرواقعی در اعداد و ارقام ارائه شده درخصوص بودجه‌ها از سوی دولت، افزود: گفته می‌شود بودجه شرکت‌های دولتی 137درصد تحقق یافته یعنی با رقم واقعی 37 درصد تفاوت دارد و حاکی از بی‌حساب و کتاب بودن شرکت‌های دولتی است.
حاجی‌بابایی در ادامه با بیان اینکه باید آسیب‌های بودجه‌ریزی در کمیته یا شورایی زیرنظر دیوان محاسبات بررسی شود، بیان کرد: اهداف و نقایص بودجه و روش‌های اصلاح آن باید مشخص شود.

 بودجه نباید معطل تدوین آیین‌نامه‌های دولتی بماند
سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با تأکید بر اینکه تدوین بودجه باید به‌صورتی باشد که به سرعت اجرا شود، گفت: بودجه نباید معطل آیین‌نامه‌ها بماند و مجلس باید به گونه‌ای آن را بررسی و تصویب کند که آیین‌نامه‌ها مانعی برای اجرای قانون نباشند.
محمدمهدی مفتح در ادامه با بیان اینکه آیین‌نامه‌های لازم برای بودجه نیز باید درنهایت ظرف یک ماه به تصویب برسد، بیان کرد: متأسفانه تدوین و ابلاغ آیین‌نامه‌های بودجه در دولت بعضاً تا یک سال به طول می‌انجامد.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: قانون بودجه باید به گونه‌ای تدوین شود که به واقعیت جامعه نزدیک بوده و فرصت‌ها صرف مسائل حاشیه‌ای نشود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com