لطفی تنها نماینده اصلاح‌طلب همدان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  106634 تاریخ انتشار:  1398-12-14 - 10:07 تعداد بازدید:  444
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نگاهی به انتخابات در حوزه رزن و اسدآباد(تحلیل حوزه های انتخابیه (6و7))
لطفی تنها نماینده اصلاح‌طلب همدان

نویسنده : مهردادحمزه

داخلی


 در یادداشت‌هایی جداگانه وضعیت یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی را در 5 حوزه انتخابیه استان همدان بررسی کردیم و در این جستار نیز قصد داریم به وضعیت انتخابات در 2 حوزه انتخابیه دیگر همدان نگاهی بیاندازیم.
حوزه انتخابیه رزن و درگزین با ۶۹ درصد مشارکت بیشترین میزان مشارکت در انتخابات در سطح استان همدان را داشت که درنهایت و در رقابتی تنگاتنگ حسن لطفی، نماینده کنونی این 2 شهرستان، توانست با کسب ۱۹ هزار و ۸۶۵ رأی و حدود ۶۰۰ رأی بیشتر، پیروز رقابت انتخاباتی باشد و برای دومین‌بار و به‌عنوان تنها نماینده اصلاح‌طلب همدان راهی مجلس شود.
در این حوزه انتخابیه رقابت از بین ۸ کاندیدای حاضر درنهایت بین 4 گزینه اصلی یعنی حسن لطفی، حسین وزیری، عطاءا... سلطانی‌صبور و علی رازینی بود که بخت این‌بار هم به لطفی لبخند زد.
وزیری که دور پیش نیز در انتخابات شرکت کرده بود، این‌بار در ساعات اولیه شمارش آرا نفر اول بود اما با تجمیع همه صندوق‌های رأی، او با فاصله بسیار اندک بازی را باخت تا شاید چشم امید به انتخابات دوازدهم داشته باشد.
از سوی دیگر سلطانی‌صبور کاندیدای موردحمایت شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و نماینده این حوزه انتخابیه در دور نهم نتوانست اعتماد مردم را جلب کند و رازینی، نماینده سابق مردم استان همدان در مجلس خبرگان رهبری با حدود ۴ هزار و ۵۰۰ رأی شکست سنگینی خورد. او که در انتخابات میان‌دوره‌ای خبرگان رهبری در تهران نیز کاندیدا شده بود در آنجا هم نتوانست پیروز میدان باشد و شاید پایانی بود بر حضورش در عرصه‌های انتخاباتی.
لطفی هفتمین نماینده رزن است که پس‌از محمدمهدی مفتح با 4 دوره حضور در مجلس از این حوزه انتخابیه، با 2 دوره حضور در رتبه دوم قرار می‌گیرد. او بخشی از پیروزی این دوره خود را مرهون تلاش‌هایش برای شهرستان شدن بخش قروه درجزین است که حالا به‌عنوان دهمین شهرستان استان و با نام درگزین شناخته می‌شود.
اوهمچنین نماینده کم‌حاشیه‌ای در مجلس دهم بود و با توجه به اینکه اصلاح‌طلبان در مجلس یازدهم در اقلیت کامل به سر می‌برند احتمالا بازهم چندان از او نطق‌های آتشین یا موضع‌گیری‌های خاص و جریان‌ساز نخواهیم دید.
شهرستان‌های رزن و درگزین با وجود آن‌که سال‌ها در مسیر اصلی همدان به تهران قرار داشتند اما همواره مهجور بوده و در بسیاری از مناسبات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی استان کمتر نامی از این 2 شهرستان آورده می‌شود که باید دید برنامه لطفی برای خروج این 2 شهرستان از مهجوریت چیست!؟
 رقابت 2 اصول‌گرا در اسدآباد
انتخابات مجلس در شهرستان اسدآباد نیز با مشارکت ۶۱ درصدی مردم که به نسبت سایر شهرستان‌ها بالاتر بود به‌پایان رسید و درنهایت کیومرث سرمدی‌واله توانست با کسب ۲۶ هزار و ۱۱۱ رأی، صندلی نمایندگی مردم اسدآباد در مجلس را از اکبر زنجبرزاده بگیرد و خود راهی خانه ملت شود.
سرمدی نیز هفتمین نماینده اسدآباد در مجلس است که روزگاری یار غار محمدباقر بهرامی نماینده 3 دوره مجلس از این حوزه انتخابیه بود. اما این‌بار با ردصلاحیت شدن بهرامی که قریب به 40 سال سابقه حضور در رقابت‌های انتخاباتی را داشت، سرمدی توانست به‌عنوان رقیب اصلی رنجبرزاده مطرح شود تا رقابت اصلی از بین ۸  نفر کاندیدای انتخاباتی در این حوزه به این 2 ختم شود.
رنجبرزاده که در دوره هشتم نیز نماینده اسدآباد در مجلس بود، در دور دهم در جایگاه هیأت رئیسه مجلس قرار گرفت و شاید بسیاری از مردم ایران او را به واسطه تلفظ موزه «لوور» پاریس خوب می‌شناسند. او در این دوره نتوانست اعتماد لیست اصلی اصول‌گرایان یا همان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب را جذب کند و یکی‌از دلایل شکستش نیز این مسأله بود.
سرمدی که برخاسته از جامعه فرهنگیان استان است با توجه موقعیت شهرستان اسدآباد و حواشی که در این شهرستان همیشه در بحث انتخابات وجود دارد، کار سختی را در مجلس یازدهم پیش رو دارد و اگر بخواهد برای مجالس آینده نیز برنامه داشته باشد باید بتواند خود را در این مجلس به اثبات برساند.
نکته مهم درباره انتخابات مجلس اسدآباد این است که در دومین روز تبلیغات انتخابات این دوره متأسفانه ذبیح‌ا... صفایی نماینده 3 دوره مجلس اسدآباد به‌دلیل بیماری جان به جان آفرین تسلیم کرد و به دیار حق شتافت. او که رابط شورای اصلاح‌طلبان استان با تهران  بود حتی در دوره‌هایی که خودش کاندیدا نبود یا ردصلاحیت شده بود، نقش تأثیرگذاری در انتخابات اسدآباد و حتی برخی حوزه‌های انتخابیه استان داشت.
با مرحوم شدن او و بسته شدن پرونده سیاسی بهرامی در انتخابات اسدآباد، 2 رقیب دیرینه از بازی انتخابات در این شهرستان کنار رفتند و در دوره‌های آتی قطعا اتفاقات انتخاباتی حول افرادی جدیدتری خواهد چرخید.
به هر تربیت پرونده انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در کشور و استان همدان بسته شد و اصول‌گرایان اکثریت قاطع این مجلس را به‌دست گرفتند. اتفاقی که می‌تواند زمینه‌ساز پیروزی آن‌ها در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ باشد.
در استان همدان نیز از ۹ نماینده راه‌یافته، ۷ نفر اصول‌گرا، یک نفر اصلاح‌طلب و یک نفر مستقل بوده و ۶ نفر از نمایندگانی که رأی آوردند، مورد حمایت شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی است.
مجلس یازدهم در خردادماه ۱۳۹۹ تشکیل خواهد شد و این ۹ نماینده تا خردادماه ۱۴۰۳ فرصت دارند به مردم خدمت کنند. تا چه قبول افتد و چه درنظر آید. همین.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com