شهیدمفتح نماد وحدت دانشگاه و حوزه است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  121226 تاریخ انتشار:  1400-09-27 - 09:50 تعداد بازدید:  240
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شهیدمفتح نماد وحدت دانشگاه و حوزه است

داخلی

 این روز به مناسبت فعالیت و مجاهدت این شهید بزرگوار در راه تحقق وحدت میان حوزه و دانشگاه، روز وحدت روحانی و دانشجو نامیده شده است. در ادامه اظهارات محمدمهدی مفتح، فرزند ارشد شهیدمفتح و نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی را به مناسبت شهادت این شهید گرانقدر در گفت‌وگو با ما می‌خوانید:
  27 آذرماه، سالروز شهادت آیت‌ا... دکتر محمد مفتح است که امام خمینی‌(ره) این روز را به عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه نام‌گذاری کردند.  شهید مفتح یکی از سردمداران انقلاب بودند که با امام‌خمینی(ره)، در سال‌هایی که ایشان در نجف بودند، ارتباط نزدیکی‌ با امام(ره) داشتند. ایشان شاگرد ممتاز و نزدیک بنیانگذار انقلاب بودند و حضرت امام(ره) نیز به ایشان بسیار علاقه‌مند بودند.
هنگامی که 12بهمن‌ماه 1357 امام‌خمینی(ره) به ایران تشریف آوردند، شهیدمفتح یکی از نزدیک‌ترین افراد به حضرت امام(ره) بودند که در نخستین مراسم حضرت امام(ره) در بهشت‌زهرا، دوشادوش ایشان نشسته بودند.
در فیلم‌هایی که از آن روز وجود دارد، می‌بینیم که در اواسط فرمایشات حضرت امام(ره) هنگامی که ایشان فرمودند، «قانون اساسی می‌نویسیم و مجلس سنا تشکیل می‌دهیم»، در همان وسط فرمایشات امام(ره)، شهیدمفتح در گوش حضرت امام(ره) گفتند که «آقا شما منظورتان مجلس مؤسسان است دیگر؟، که امام(ره)، فرمودند «بله بله مجلس مؤسسان، مجلس سنا چیز بیخودی است». این‌ها همه نشانگر روابط نزدیک شهیدمفتح با امام خمینی‌(ره) بود.  در ماه‌های پس از پیروزی انقلاب تا قبل از شهادت شهیدمفتح، حضرت امام(ره) وظایفی را در مناصب بسیار مهمی به ایشان محول کردند.
یکی از موارد بسیار مهمی که شهیدمفتح آن را پیگیری می‌کردند و از اهداف حضرت امام(ره)،  نیز به حساب ‌می‌آمد، وحدت دانشگاه و حوزه بود.
حضرت امام(ره)،  بار‌ها فرموده بودند که این جدایی که بین‌ حوزه و دانشگاه به وجود آمده، از برنامه‌های استعماری حکومت پهلوی بود. در ایران قبل از پهلوی، حوزه‌های علمی یکی بود و چنانچه کسی می‌خواست پزشکی و یا فقه و یا علوم دیگری را بخواند، همه این‌ها در حوزه تدریس می‌شد.
سیاست‌های استعمارگرانه آمریکا که در دوره پهلوی اجرایی می‌شد، یواش یواش حوزه و دانشگاه‌ را از یکدیگر جدا کرد و فاصله انداخت و حتی پس از آن بین این 2 مرکزی که عناصر بسیار مهمی را در عرصه کشوری‌ تربیت می‌کند، آغاز به اختلاف‌اندازی‌ کرد.
به همین منظور حضرت امام(ره)، تأکید داشتند که این 2 حوزه که دانشمندان و علمای فعال ما را در خود دارد، باید یکی باشد و در میان آنها وحدت وجود داشته باشد، و این امر را شهیدمفتح به درستی پیگیری کردند.
شهیدمفتح خودشان یکی از شخصیت‌های شاخص این تفکر بودند. ایشان هم در حوزه تا بالاترین درجه آن درس‌ خوانده بودند و علاوه برآن مجتهد بودند، در حوزه مدرس هم بودند. شهیدمفتح همچنین در تحصیلات دانشگاه مدرک دکتری داشتند که بالاترین درجه علمی در حوزه دانشگاهی به حساب می‌آید. شهیدمفتح هم استاد دانشگاه بودند و هم مدرس حوزه، بنابراین خود ایشان فردی بودند که اهمیت وحدت دانشگاه و حوزه در تفکراتشان شکل گرفته بود.
شهادت ایشان هم به نحوی شد که کاملاً سمبل وحدت دانشگاه و حوزه بود. ایشان با لباس روحانیت در صحن دانشگاه مورد حمله عناصر ضد انقلاب قرار گرفتند و به شهادت رسیدند.  پس از شهادت شهیدمفتح، حضرت امام(ره)، یک بیانیه‌ بسیار طولانی در تجلیل از ایشان صادر کردند و امام‌خمینی(ره) سالگرد شهادت این شهید بزرگوار را روز وحدت حوزه و دانشگاه نام‌گذاری کردند که این هدف انقلاب همواره زنده بماند.


 امروز 27 آذرماه روز وحدت حوزه و دانشگاه و سالروز شهادت آیت‌ا... دکتر محمد مفتح یکی از بزرگمردان انقلاب اسلامی ایران است.
شهیدمفتح 28 خرداد ماه 1307 در خانواده‌ای روحانی در فامنین متولد شد. ایشان پس از فراگیری مقدمات، راهی قم شد و از محضر بزرگانی چون امام‌خمینی(ره)، علامه‌طباطبایی و... استفاده کرد و خود مدرسی بزرگ در حوزه گردید.
شهیدمفتح در حالی که استادی بزرگ در قم بود، پا به عرصه دانشگاه گذاشت و تا درجه دکتری ادامه تحصیل داد. ایشان که توطئه استعمار در جدا نگه داشتن 2 قشر دانشگاهی و روحانی، از هم را با تمام وجود احساس کرده بود، ایجاد وحدت میان این 2 قشر مهم جامعه را وجهه همت خود قرار داد و در کنار آموزش، تدریس و تربیت نیروهای جوان به مبارزه با رژیم پهلوی پرداخت.  در سال‌های ۱۳۴۰ تا 1342، سخنرانی‌های ایشان در شهرهای مختلف در روشن ساختن مواضع نهضت اسلامی و افشای چهره رژیم پهلوی بسیار مؤثر بود که با آگاهی ساواک این جلسات تعطیل و ایشان دستگیر و مورد آزار و اذیت ساواک قرار گرفت.
محبوبیت و مقبولیت شهیدمفتح در میان طلاب و دانش‌آموزان موجب شد که ایشان را از آموزش‌وپرورش اخراج و در سال ۱۳۴۷، به نواحی بد آب‌وهوای جنوبی ایران تبعید کنند و پس از سپری شدن مدت تبعید نیز از ورود ایشان به قم جلوگیری شد و شهیدمفتح با اقامت در تهران به تدریس در دانشکده الهیات مشغول شد.  ایشان به دعوت انجمن اسلامی دانشجویان، امام جماعت مسجد دانشگاه را عهده‌دار شد. سخنرانی‌های این شهید بزرگوار در مسجد دانشگاه در ترغیب نسل روشنفکر و تحصیلکرده به اسلام اثر به سزایی داشت.
شهید مفتح همچنین در حسینیه ارشاد نیز به فعالیت‌های تبلیغی و علمی می‌پرداخت و پس از تعطیلی این حسینیه به وسیله ساواک، ایشان با قبول امامت مسجد جاوید در سال ۱۳۵۲، هسته دیگری از دانشجویان و روشنفکران را به دور خود جمع کرد. در آذرماه ۱۳۵۳ مسجد جاوید مورد هجوم ساواک قرار گرفت و شهیدمفتح نیز دستگیر و زندانی شد.
یاد و خاطره نماز عید فطر سال ۱۳۵۷ که در قیطریه تهران و با استقبال بی‌نظیر مردم تهران به امامت شهیدمفتح انجام شد در تاریخ انقلاب همیشه می‌درخشد. در خطبه‌های این نماز، شهیدمفتح برای نخستین بار نام امام‌خمینی(ره) را آشکارا بر زبان جاری و رهبری امام(ره) را مورد تأکید قرار داد و روز پنجشنبه ۱۶شهریورماه را به عنوان تجلیل از شهدای نهضت تعطیل اعلام کرد که زمینه‌ساز راهپیمایی ۱۷ شهریورماه و وقایع جمعه سیاه گردید.
شهیدمفتح با تشکیل شورای انقلاب از سوی امام(ره) به عضویت این شورا درآمد. سرانجام این شهید بزرگوار در روز ۲۷ آذرماه ۱۳۵۸، هنگام ورود به دانشکده الهیات، ‌توسط گروهک فرقان هدف گلوله قرار گرفت و به فیض عظیم شهادت نائل آمد.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com