برخی دستگاه‌ها بیکارند، احضار می‌کنند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  82514 تاریخ انتشار:  1396-07-16 - 05:45 تعداد بازدید:  281
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

روحانی در دانشگاه تهران:
برخی دستگاه‌ها بیکارند، احضار می‌کنند

داخلی

■ نباید پس از انتخابات، جناحی را تشویق و جناحی را مجازات کرد

 در همه انتخابات‌ها جناح‌های سیاسی مشارکت می کنند اما در آخر به جای آنکه همه به خاطر مشارکتشان تشویق شوند و جایزه بگیرند، یکی جایزه می گیرد و جناح دیگر تنبیه می شود.
رئیس‌جمهور روز گذشته در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری که در دانشگاه تهران برگزار شد، با تاکید بر اهمیت آغاز دوران تحصیل در مدارس و دانشگاه ها اظهار کرد: امروز هر توانایی که در کشور وجود دارد همه از علم، دانش و دانایی نشات گرفته است.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی  گفت: آزادی، آزادگی، ایستادگی، استقامت، فداکاری و ایثار بخشی از این تابلوی بزرگ است و بخش دیگر آن اخلاق، صلح دوستی، اصلاح جامعه، هدایت مردم و دلسوزی برای دشمنان است که کمتر مورد توجه قرار می گیرد.
روحانی با بیان اینکه دانشگاهیان ابتدا باید معضلات خود در دانشگاه ها را حل کنند و سپس معضلات و مشکلات جامعه را حل نمایند، به طرح انتقاداتی از وضعیت مدیریت دانشگاه ها پرداخت و اظهار کرد:  من بارها در جلسات مختلف ازجمله شورای انقلاب فرهنگی وهیأت دولت اعلام کرده‌ام که معلوم نیست که در مدیریت دانشگاه ها راه خوبی را پیش می رویم یا نه چراکه ‌اداره دانشگاه ها را قطعه قطعه کرده‌ایم و برخی مسئول دین، برخی مسئول انقلاب و برخی مسئولیتهای دیگری بر عهده دارند. این درحالی است که نباید این تقسیم بندی ها انجام شود.
روحانی در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه اساس علم و دانشگاه بر مبنای رقابت نهادینه شده است اظهار کرد: مقام اساتید بر مبنای رقابت است و قطعا باید مقام استادی که جزوه او ده سال تغییری نکرده با استادی که مدام در حال کسب علم و دانشوری است، تفاوتی داشته باشد. قطعا باید مسیر کسب علم از سوی اساتید همواره مورد توجه و استمرار قرار بگیرد.
رئیس دولت تدبیر و امید با تاکید بر اینکه باید همواره میان دانشگاه‌ها، کلاس درس و گروه‌های دانشجویی رقابت وجود داشته باشد، گفت: ما در جامعه یک رقابت آن هم ناسالم تحت عنوان جناح‌های سیاسی ایجاد کرده‌ایم؛ در همه انتخابات‌ها این جناح‌ها مشارکت می کنند ما در آخر به جای آنکه همه به خاطر مشارکتشان تشویق شوند و جایزه بگیرند، یکی جایزه می گیرد و جناح دیگر تنبیه می شود. آیا نتیجه این روش اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی ایجاد می‌کند؟
روحانی با بیان اینکه ممکن است برخی از دستگاه‌ها بیکار باشند و برای ایجاد شغل برای خود عده‌ای را احضار کنند، اظهار کرد: اگر در جناحی که از ابتدا ساختمان دیوارش کوتاه ساخته شده است، کسی خیلی هم تاثیرگذار باشد و مردم را برای مشارکت تشویق کند و تکرار کند که مردم پای صندوق بیایند، باز هم آنها نباید تشویق شوند.
رئیس‌جمهور با تاکید براینکه باید از این مسیرها رها شویم به نتایج رای مردم در انتخابات‌های سال‌های ۹۲ تا ۹۶ اشاره و خاطر نشان کرد: یک بار در سال ۹۲ و مجددا در سالهای ۹۴ و ۹۶ این تجربه حاصل شد. در اقتصاد، علم و مدیریت، انحصار بسیار خطرناک است و ما باید برای نقد و مشارکت، همه جامعه را تشویق کنیم.
وی همچنین با بیان اینکه بیان نقد به ویژه در دانشگاه باید آزاد باشد تصریح کرد: اگر استاد یا دانشجویی در دانشگاه کلامی مطرح کند که آن کلام مورد پسند من نباشد، باید تشویق شود.
روحانی در ادامه سخنرانی خود در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها با انتقاد از پذیرش بیش از حد دانشجو در برخی رشته‌های تحصیلی اظهار کرد: دانشگاه برای حل و فصل مسائل و پیچیدگی‌های جامعه است اما امروز موضوع فارغ التحصیلان دانشگاهی خود یک معضل برای جامعه ایجاد کرده است. این در حالی است که ابتدا باید بررسی کنیم که چه شغلی نیازمند تحصیلات دانشگاهی است، سپس در آن رشته دانشجو بپذیریم.
رئیس‌جمهوری خاطر نشان کرد: مدیریت نیروی انسانی بر مبنای هرم امکانپذیر است ما امروز در حال ایجاد یک استوانه در این بخش هستیم و می‌خواهیم همه کلاس اولی‌ها را با مدرک دکترا از نظام آموزش خارج کنیم. این درحالی است که بر اساس برخی بررسی‌هایی که در کشورهای مختلف درباره نیاز مشاغل به تحصیلات دانشگاهی انجام شده، ۴۰ الی ۴۵ درصد مشاغل نیازی به تحصیلات دانشگاهی ندارند.
روحانی با اشاره به وجود مشکل بیکاری در جامعه خاطر نشان کرد: دولت و همه نهادها باید در زمینه ایجاد شغل در کشور تلاش کنند. در این زمینه من بسیار خوشحال هستم که نسبت به سال گذشته رقم بیکاری ۱ درصد کاهش یافته که این به معنای آن است که مسیر درستی انتخاب شده و باید با سرعت بیشتری طی شود.
وی همچنین با تاکید بر لزوم پیشرو بودن دانشگاهیان و دانشجویان در مسائل روز کشور گفت: من نمی‌گویم که یک دانشجو یک دیپلمات است اما یک دانشجو باید مسائل سیاسی جامعه خود را بداند و به خوبی نقد و انتقادات خود را مطرح کند چرا که سن دانشجویی، سن خلاقیت و طراحی نقد و انتقاد است. اساتید دانشگاه نباید بگذارند عده‌ای جامعه را نسبت به آینده مایوس کنند و کار ارزشمند ملت را زیر علامت سوال قرار دهند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com