ظرف ۸ ماه ۷۰ تن آب سنگین فروختیم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  75188 تاریخ انتشار:  1395-10-01 - 05:45 تعداد بازدید:  163
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تصمیم هیأت‌ نظارت بر برجام مدبرانه بود
ظرف ۸ ماه ۷۰ تن آب سنگین فروختیم

داخلی

سخنگوی سازمان انرژی اتمی تأکید کرد: در بحث آب سنگین آرزو داشتند تأسیسات ما را تعطیل کنند در حالی که الان با نشاط کار می‌کند. ظرف حدود ۸ ماه ۷۰ تن آب سنگین فروختیم.
به گزارش ایلنا، بهروز کمالوندی در نشست خبری خود عنوان کرد:‌ بحث هسته‌ای ایران حدود ۱۵ سال است از مسائل مطرح در سطح بین‌المللی است. برای ما هم مهم بوده است. در 8 سال قبل از برجام حدود 8 قطعنامه شورای امنیت و چند قطعنامه شورای حکام علیه ما صادر شد که هر کدام برای صنعت هسته‌ای ما محدودیت ایجاد کرد. هرچند صنعت هسته‌ای با پیشرفت همراه بود ولی محرومیت‌هایی هم داشتیم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی تأکید کرد: در بحث غنی‌سازی برخی کشور‌ها آرزو دارند تا ۱۰ عدد سانتریفوژ داشته باشند. ولی هزاران سانتیریفوژ در کشور در حال کار هستند. درست است که ۳۰۰ کیلو باید ذخیره داشته باشیم ولی استثناهایی هم وجود دارد. در بند ۵۹ به این مسأله اشاره شده است. با قاطعیت می‌توانم بگویم می‌توانیم به کشوری تبدیل شویم که نه‌تنها مشکلی نداریم بلکه اگر مساعد شویم یک کشور بین‌المللی در تولید سوخت خواهیم بود. ما سوخت ۲۰ درصد تولید کردیم ولی سوخت نیروگاهی دنیا متفاوت است.
او گفت: در بحث آب سنگین آرزو داشتند تأسیسات ما را تعطیل کنند در حالی که الان با نشاط کار می‌کند. ظرف حدود ۸ ماه ۷۰ تن آب سنگین فروختیم. در بازار دنیا تحول ایجاد کردیم. سالانه قرار است ۲۰ تن بفروشیم. فروش ۲۰ تن در یکسال کار سختی نیست. کارخانه آب سنگین کلرش را ادامه می‌دهد. ساخت مجدد راکتور اراک هم کار سختی نیست ولی وقتی قرار است، راکتور جدیدی بسازیم که ایزوتوپ‌های جدیدی بسازیم. این کار برای ما مفید است. اگر به منافع باشد این است که به راکتور قبل بازنگردیم چون راکتور قبلی ۱۰ کیلو پلوتیوم تولید می‌کند و راکتور جدید حدود يك کیلو که نیازی به آن هم نداریم.
کمالوندی با بیان اینکه در چرخه غنی‌سازی مراحل بعد و قبل آن استخراج و تولید کیک زرد است، گفت: در این زمینه ما صنعت مورد نیاز را داریم ولی نیازمند مواد لازم هستیم. بدون ارتباطات بین‌المللی چرخه سوخت صنعتی با مشکل روبه‌رو می‌شود. در مرحله بعد از غنی‌سازی و تولید سوخت، نگهداری پسماند نیازمند مدیریت است. البته در این زمینه پیشرفت‌هایی داشته‌ایم. در همین راستا سایت انارک سال قبل تأسیس شد. در این زمینه پیشنهادهایی را مطرح کردند. در این زمینه همکاری‌های جدیدی در حال شکل‌گیری است و توافقنامه‌های جدیدی امضا شده است. من چند روز قبل جمهوری چک بودم و توافق‌هایی را در این مورد امضا کردم.
 در ادامه این نشست خبرنگاری پرسید که یکی از نمایندگان مجلس (کریمی قدوسی) گفته‌اند سایت‌های هسته‌ای در حال تخریب هستند و به زمین فوتبال تبدیل شده‌اند؛ چرا مخالف حضور نمایندگان در سایت‌های هسته‌ای هستید؟ که کمالوندی پاسخ داد: این اتهام‌زنی و اشتباه است. اینکه چه اتفاقی می‌افتد باید به گزارش آقای ذوالنور برگردید. کجا حرف از زمین بازی و تخریب آمده است؟ ما تعهداتی داریم. فردو دو بال دارد. در یک بال تعهداتی داشتیم که در حال انجام است. یک بال هم تغییر نکرده است. آقای ذوالنوری هم گفت ایران در فردو تعهداتش را انجام می‌دهد. به نظرم این صحبت‌ها چیزی فراتر از بی‌انصافی است. ما چیزی فراتر از تعهداتمان را انجام نداده‌ایم. هر کاری هم کنیم گزارش آن را می‌دهیم. این تهمت است و کشور را بی‌حساب و کتاب نشان می‌دهد. باید این مسائل را ملی دید و ملی مطرح کرد. خادمان کشور را طوری نشان ندهید که در حال خیانت هستند.
او در مورد آخرین وضعیت پیوستن ایران به پروژه ایتر اظهار کرد: پروژه ایتر پروژه مهمی برای دنیا و ایران است. هدف اولیه آن تولید قدرت لایزال انرژی پاک و امن است و تکنولوژی پیچیده‌ای دارد. 7 کشور بزرگ در آن کار می‌کنند. ایران قرار است به عنوان عضو ناظر به آن پروژه بپیوندد. مذاکرات مفیدی هم تاکنون میان طرفین شده است.
کمالوندی با بیان اینکه تاکنون دو سند امضا شده است، گفت: پیش‌نویس سند نهایی داده شده و در حال بررسی هستیم. بخش عمده بررسی انجام شده است. پس از بررسی این مسأله به شورای ایتر می‌رود تا تصمیم‌گیری انجام خواهد شد. فکر می‌کنم بزودی این سند را نهایی کرده و به ایتر تحویل دهیم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در مورد زمان اجرای پیشرآنها گفت: تصمیم و عزم، نیمی از کار است. نیم دیگر پیگیری‌هاست. در مورد اینکه این کار شدنی است یا خیر، باید بگویم طبق بررسی ما شدنی است. اما در مورد اینکه اقتصادی است یا خیر، پاسخ آن باید بررسی شود.
او با اشاره به اینکه اجرای پیشرا‌ن‌ها گام مهمی است چون ایران در مسیری وارد شده که کشورهای قدرتمند مایل نیستند، گفت: در مورد غنی‌سازی هم همینطور است با وجود اینکه غنی‌سازی ممنوع نیست ولی چون استراتژیک است، هر کسی نمی‌تواند غنی‌سازی کند. به نظرم تصمیم هیأت ‌نظارت بر برجام مدبرانه بود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com