قبای ریاست برتن حاجی‌بابایی باتجربه یا قالیباف پرشور همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  108154 تاریخ انتشار:  1399-02-15 - 08:27 تعداد بازدید:  242
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کدام لابی در جلسات مجازی و حضوری برای انتخاب رئیس مجلس یازدهم نتیجه می‌دهد
قبای ریاست برتن حاجی‌بابایی باتجربه یا قالیباف پرشور

نویسنده : محمد ترابی

داخلی


 دورهمی‌های مجازی نمایندگان اصولگرای مجلس یازدهم در این ایام کرونایی توجه رسانه‌ها و محافل سیاسی را به خود جلب کرده است. موضوعی که اما و اگرهای زیادی را درباره معادلات آینده یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به‌وجود می‌آورد.
 کم‌تر از یک ماه دیگر یازدهمین مجلس شورای اسلامی کار خود را در ساختمان هرمی بهارستان رسما آغاز می‌کنند. اما هنوز چشمشان به مجلس روشن نشده، زمزمه‌ها از جلسات مجازی و حقیقی به گوش می‌رسد، جلساتی که گاهی گفته می‌شود برای سازماندهی طرح‌ها و اولویت‌بندی اقدامات آینده است و گاهی هم جسته و گریخته صحبت‌هایی از برنامه‌ریزی و لابی برای هیأت رئیسه به میان می‌آید.
 یارکشی اصولگرایان مجلس یازدهم آغاز شده است
 به نقل از خبر آنلاین محمدآصفری از منتخبان مجلس یازدهم، ازجمله افرادی است که از رایزنی‌ها در جلسات مجازی اصولگرایان پرده برمی‌دارد و می‌گوید: «رایزنی برای سهم‌دهی و تقسیم کرسی‌های قدرت در مجلس یازدهم، به‌دلیل شیوع ویروس کرونا با تشکیل جلسات حضوری انجام نمی‌شود اما همین حالا هم منتخبان در فضای مجازی مشغول گفت‌وگو هستند و توافقات پیش از تشکیل مجلس نهایی خواهد شد. قطعا اتفاق نظری پیش از تشکیل مجلس برای انتخاب هیأت رئیسه و رئیس مجلس و کمیسیون‌های مجلس یازدهم صورت می‌گیرد تا وقت جلسات علنی برای حل اختلافات صرف شود.
به نقل از فارس، منتخب تبریز در مجلس یازدهم، از تشکیل جلسه سه‌شنبه هفته‌گذشته چهره‌های شاخص منتخب مجلس یازدهم خبر داد.
محمد‌رضا میرتارج‌الدینی درباره این نشست گفت: در این جلسات درباره راه‌کارها برای کارآمد کردن مجلس یازدهم و فرآیندها درباره هماهنگی درباره انتخابات هیأت رئیسه مجلس یازدهم بحث و تبادل نظر صورت می‌گیرد.
 رقابت قالیباف و حاجی‌بابایی
برای ریاست پارلمان
شمارش معکوس برای آغاز مجلس یازدهم و پایان مجلس دهم آغاز شده است و حالا دغدغه اصولگرایان این است که چه کسی قرار است روی صندلی ریاست بنشیند. هرچند یارکشی آنها از چند روز پس از انتخابات آغاز شد و هنوز هم زمزمه جلسات مجازی و لابی‌های پشت پرده به گوش می‌رسید.
از قرار معلوم در جلسه سه‌شنبه هفته‌گذشته چهره‌های شاخص اصولگرای مجلس یازدهم، درباره فرآیند انتخاب رئیس مجلس یازدهم و حتی هیأت رئیسه بحث و گفت‌وگو انجام داده‌اند.
نکته قابل توجه این که به نقل از تابناک، «یاران احمدی‌نژاد» و چهره‌هایی که صف خود را مثل شمس‌الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت دهم که رسما از تشکیل فراکسیون احمدی نژادی‌ها و جمع رئیس دولت مهرورزی سخن به میان آورده و برای تصدی کرسی ریاست اعلام آمادگی کرده‌اند، به این نشست دعوت نشده‌اند.
از سوی دیگر چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته هم نیز اصولگرایان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نشستی را با حضور قالیباف، حاجی‌بابایی، آقا تهرانی، تقوی، نیکزاد، میرتاج‌الدینی، زاکانی و میرسلیم برگزار کردند؛.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، در این جلسات ۸ تصمیم زیر را برای تشکیل هیأت رئیسه و کمیسیون‌های تخصصی پارلمان بعدی اتخاذ کرد:
١- هیچکدام از نامزدهای هیأت رئیسه و کمیسیون‌های تخصصی، خود را مورد حمایت دستگاه‌های خاص معرفی نکنند.
٢- شورای ائتلاف از هیچ کاندیدایی حمایت نکند.
٣- هیچ یک از نامزدهای خود را از دیگر نمایندگان، نماینده‌تر نداند و حق خاصی برای خود قائل نشود.
٤- شرط کاندیداتوری برای ریاست مجلس آن باشد که فرد موردنظر، خود را کاندیدای ریاست جمهوری سال ١٤٠٠ نکند.
٥- نامزدهای هیأت رئیسه و رؤسای کمیسیون‌های تخصصی در یک رقابت عادلانه و با رأی نمایندگان انتخاب شده و اجازه نخواهند داد کسانی از بیرون مجلس برای آن‌ها تعیین تکلیف کند.
٦- برای نامزدهای ریاست، نواب، هیأت رئیسه و رؤسای کمیسیون‌های تخصصی شاخص‌های علمی و کاربردی تهیه و تدوین شود.
٧- هیچ نامزدی از پیش خود را رئیس، نواب، هیأت رئیسه و رئیس کمیسیون‌های تخصصی معرفی نکند.
٨- برای ریاست، نواب، هیأت رئیسه و رؤسای کمیسون‌های تخصصی ابتدا رأی‌گیری و رقابت در فراکسیون انجام شود.
طبق اخبار درز کرده از این جلسات و با توجه به 8 تصمیم اتخاذ شده از سوی اصولگرایان مجلس یازدهم شرکت‌کننده در این جلسات، به‌نظر می‌رسد رقابت اصلی برای ریاست مجلس میان قالیباف و حاجی‌بابایی و برای نواب ریاست هم، زاکانی، آقا تهرانی، میرتاج‌الدینی، نیکزاد و میرسلیم باشد.
 حاجی‌بابایی نباید تنها به نمایندگان دور پیش اکتفا کند
نماینده عضو فراکسیون مستقلین ولایی مجلس در گفت‌وگو با ایلنا، با بیان اینکه بهتر است کسی که سابقه نمایندگی دارد، رئیس مجلس شود، رقابت اصلی میان قالیباف و حاجی‌بابایی بر سر صندلی ریاست بهارستان را تأیید کرد و گفت: درحال‌حاضر رایزنی‌هایی هم درحال انجام است و عده‌ای نیز برای ریاست اعلام آمادگی کرده‌اند. تحلیل می‌شود که بین اصول‌گرایان 2 تا 3 گروه داشته باشیم که درباره مسائل سیاسی و اقتصادی نگاه‌های متفاوتی داشته باشند.
علیرضا سلیمی درباره دوگانه تجربه اجرایی و حضور و تجربه طولانی در مجلس برای تصدی‌گری ریاست مجلس خاطرنشان کرد: اگر کسی سوابقی از نمایندگی داشته باشد، بهتر است اما بحث ریاست مجلس اینگونه نیست که اگر کسی برای ریاست مجلس کاندیدا می‌شود، باید سوابق نمایندگی و آشنایی با قوانین و مقررات مجلس را داشته باشد و به‌رغم اینکه تبلیغاتی روی این موضوع انجام می‌شود اما این شاخصه در ریاست مجلس مثمر ثمر نیست و صرفا اینگونه نیست که کسی فقط به‌دلیل حضور در مجلس سکاندار مجلس شود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس دهم درباره رقابت میان حاجی‌بابایی و قالیباف گفت: فردی که در مجلس باشد و به‌ویژه مجلسی که در‌حال‌حاضر وجود دارد و می‌خواهد به مجلس آینده وصل شود و همچنین با توجه به اینکه پایان دولت را هم نزدیک داریم، می‌تواند مثمر ثمرتر باشد.
وی تحلیل خود از ریاست مجلس حاجی‌بابایی یا قالیباف را اینگونه بیان کرد: تا جایی‌که اطلاع دارم هر 2 گروه رایزنی می‌کنند، با توجه به اینکه تعداد نمایندگانی که از مجلس دهم به مجلس جدید راه پیدا کرده‌اند، زیاد نیست، اگر آقای حاجی‌بابایی بخواهد صرفا روی رأی آنها کار کند کارش سخت می‌شود.
سلیمی ادامه داد: البته افراد دیگری نیز برای حضور در جایگاه ریاست مجلس اعلام آمادگی کرده‌اند اما رقابت بین این 2 نفر خواهد بود.
 انتخابت رئیس مجلس یازدهم توسط اصولگرایان در روز ‌چهارشنبه
منتخب مردم گرمی در مجلس یازدهم گفت: نخستین جلسه شورای موقت نیروهای انقلاب در مجلس یازدهم چهارشنبه (۱۷ اردیبهشت) برگزار می‌شود؛ هدف از تشکیل این جلسه انتخاب اعضای هیأت اجرایی فراکسیون برای تشکیل فراکسیون اکثریت (جبهه نیروهای انقلاب) در مجلس یازدهم است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، ولی اسماعیلی گفت: پس از تشکیل رسمی فراکسیون با دعوت از تمام اعضا که پیش‌بینی می‌شود بیش از ۲۳۰ منتخب حضور داشته باشند نخستین مجمع عمومی فراکسیون تشکیل خواهد شد.
سخنگوی فراکسیون اصولگرایان در مجلس هشتم ادامه داد: در ادامه روند تشکیل فراکسیون قرار است درصورت نبود تفاهم کاندیداهای مطرح برای ریاست مجلس، کاندیداهای احتمالی با حضور در مجمع عمومی و سخنرانی، موردرأی گیری قرار ‌گیرند.
وی ادامه داد: به‌عبارتی رقابت برای ریاست مجلس داخل فراکسیون خواهد بود و هر منتخبی که در فراکسیون رأی لازم را نیاورد، برابر تعهدی که به شورای مرکزی خواهد سپرد حق شرکت در صحن علنی برای ریاست مجلس را نخواهد داشت. این روند برای تمام اعضای هیأت رئیسه در فراکسیون طی خواهد شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com