وجدان ملی باید هوشیارانه به فقر، بیکاری و حاشیه‌نشینی نگاه کند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  75129 تاریخ انتشار:  1395-09-28 - 05:45 تعداد بازدید:  126
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

علی لاریجانی:
وجدان ملی باید هوشیارانه به فقر، بیکاری و حاشیه‌نشینی نگاه کند

داخلی

رئیس مجلس با بیان اینکه با مبحث اقتصادی نباید برخورد سیاسی خرد کرد، گفت: وجدان ملی باید هوشیارانه به مسائلی همانند فقر، بیکاری و حاشیه‌نشینی نگاه کند و تا می‌توانیم باید خرج جاری کشور را کاهش دهیم.
به گزارش ایلنا، علی لاریجانی در دیدار با آیت‌ا... نورمفیدی گفت: دلمشغولی‌های نماینده ولی فقیه در استان گلستان کاملاً متین است. ایران در حالتی قرار دارد که جنس تهدیداتش همجنس تهدیدات ابتدای انقلاب نیست و باید این تهدیدات را خوب شناخت و وفاق ملی پیرامون به وجود آورد که شاخص‌ترین تهدید در حوزه اقتصاد است که باید در مورد مشکل و حل آن به وفاق رسید.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های امنیتی از سپرهای ایمن برخوردار است، ادامه داد: مردم و علما برای شکل‌گیری امنیت کنونی تلاش کرده‌اند و همچنین معارف اهل بیت(ع) یک ظرفیت بزرگ بوده است. آنچه که در شرایط کنونی ضعف محسوب می‌شود این است که در حوزه اقتصادی باید فهم مشترک به وجود آید که نقش آن مشاهده می‌شود.
وی با اشاره به اینکه وقتی به بودجه نگاه می‌شود حدود ۲۰۰ هزار میلیارد بودجه جاری و ۲۰ هزار میلیارد بودجه عمرانی است، ادامه داد: ۹۰ درصد بودجه کشور صرف هزینه‌های جاری می‌شود که این سهم نمی‌تواند موتور محرک کشور باشد و این میزان بودجه عمرانی تسهیل‌کننده نیست.
لاریجانی با بیان اینکه با مبحث اقتصادی نباید برخورد سیاسی خرد کرد، گفت: وجدان ملی باید هوشیارانه به مسائلی همانند فقر، بیکاری و حاشیه‌نشینی نگاه کند و تا می‌توانیم باید خرج جاری کشور را کاهش دهیم. متأسفانه بودجه جاری کشور مستمراً در حال فربه شدن است و بودجه عمرانی کشور صرف آن می‌شود.
وی با اشاره به جمله‌ای از آیت‌ا... صافی در ابتدای انقلاب ادامه داد: ایشان در خصوص نظام بودجه‌ریزی در سال ۱۳۶۱ نامه‌ای به رئیس مجلس وقت نوشته و مطلب مهمی برای بودجه‌ریزی بیان کردند که این مطلب عمیق است و بر این نکته تأکید کردند که اقدامات در حوزه اقتصاد باید به دست مردم صورت گیرد و خدمات دولت بر حسب نیاز انجام شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: اگر حرف آیت‌ا... صافی عملیاتی می‌شد، بودجه جاری کشور به اینجا نمی‌رسید و ایشان تأکید کردند که باید در سطح استانی و ملی وفاق ایجاد شده و خدمات حکومتی می‌بایست کم‌هزینه شود.
لاریجانی با بیان اینکه برای هزینه بودجه باید فهم عمومی ایجاد شود، تصریح کرد: کار تولیدی و کارآفرینی باید در کشور ایجاد شود. خیل عظیم متخصصان ظرفیت بزرگی برای کشور هستند که از این ظرفیت باید برای توسعه و آبادانی کشور استفاده کرد.
وی افزود: گاهی به محض اینکه از سرمایه‌گذاری خارجی صحبت می‌شود، نگاه‌ها منفی می‌شود، اما سرمایه‌های سرگردان در دنیا فراوان است و این سرمایه‌گذاران به دنبال امنیت هستند، لذا کشور هوشیار باید به این سرمایه‌ها چنگ بزند و آنها را جمع کرده و بستر حضور این سرمایه‌ها را تسهیل کند که در این صورت کشور آمده جهش می‌شود.
رئیس قوه مقننه کشورمان با بیان اینکه مقررات دیوانی کشور پیچیده است، افزود: یکی از کشور‌ها حدود چند سال پیش مقررات دیوانی خود را مورد تجدیدنظر قرار داد و در ظرف چند سال به پیشرفت‌های خوب اقتصادی دست یافت.
وی با اشاره به تصویب قانون رفع موانع تولید، بهبود فضای کسب‌وکار و پنجره واحد ادامه داد: در پنجره واحد تأکید شد که اگر شخصی می‌خواهد کارخانه‌ای ایجاد کند، به وزارت صنعت مراجعه کند که البته مقداری از این قانون اجرا و مقداری اجرا نشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه باید از سرمایه‌گذار حمایت کرد، اظهار داشت: در دوران تحریم‌ها مشکلاتی برای واحدهای تولیدی به وجود آمد و اگر در شرایط کنونی سیستم بانکی برای بخش تولیدی یار نباشد، واحد‌ها دچار مشکل می‌شوند.
لاریجانی با اشاره به اینکه ستاد اقتصاد مقاومتی که رهبر معظم انقلاب بر آن تأکید داشتند، تصمیمات خوبی اتخاذ کرده تا مشکلات رفع شود، افزود: تصمیمات آنها در کانال بانکی قرار گرفته و همچنین باید زمینه‌های سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی را تسهیل کنیم.
وی ادامه داد: رقابتی در دنیا برای جذب سرمایه‌گذاری‌ها وجود دارد و ایران باید از این ظرفیت‌ها با توجه به امنیت موجود در کشور استفاده کند.
رئیس نهاد قانونگذاری کشور با بیان اینکه ایران به شرط استفاده از امکانات می‌تواند از وابستگی به بودجه نفتی بی‌نیاز شود، گفت: طرح آمایش سرزمین در کشور وجود ندارد، و اگر بخواهیم همه تصمیم‌ها را متمرکز بگیریم، کشور دچار مشکل می‌شود.
لاریجانی با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه تلاش شده بودجه جاری کشور کاهش یابد، افزود: رویکرد به آبادانی استان‌ها ضروری است و باید سازوکار فعال کردن مناطق مختلف کشور فراهم شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بحث اختصاص بودجه سرمازدگی باغ‌ها و کشاورزان پیگیری می‌شود، گفت: بودجه این بخش از قبل در اختیار دولت قرار گرفته اما ممکن است حجم بحران‌ها سبب شده که دولت برای اختصاص آن با کمی مشکل مواجه شده باشد.
لاریجانی با بیان اینکه فرهنگ بیمه در ایران جا نیفتاده است، تصریح کرد: ایراد جا نیفتادن این فرهنگ این است که در سرمازدگی و گرمازدگی، کشاورزان باید پروسه طولانی را برای دریافت خسارت طی کنند، لذا اگر فرهنگ بیمه راه بیفتد به نفع خود کشاورز است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com