رقبا در رأس قوا همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  108877 تاریخ انتشار:  1399-03-10 - 08:39 تعداد بازدید:  234
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

حاجی بابایی انصراف داد قالیباف به ریاست رسید
رقبا در رأس قوا

نویسنده : محمد ترابی

داخلی


محمدباقر قالیباف با رأی منتخبان مردمی به‌عنوان رئیس مجلس یازدهم انتخاب شد.
به گزارش ایلنا، در جلسه علنی پنجشنبه گذشته (۸ خردادماه) مجلس شورای اسلامی، محمدباقر قالیباف ۲۳۰ رأی از مجموع ۲۶۷ رأی از سوی منتخبان مردم، ریاست یکسال پارلمان را برعهده گرفت.
همچنین میرسلیم با ۱۲ رأی و فریدون عباسی با ۱۷ رأی از رقابت برای ریاست مجلس یازدهم بازماندند.


 محمد‌باقر قالیباف که نخستین سابقه اجرایی مهم وی را می‌توان فرماندهی نیروی انتظامی دانست، نزدیک به 20 سال است که در عرصه‌های سیاسی و اجرایی فعالیت می‌کند. موفقیت قالیباف در فرماندهی نیروی انتظامی را باید ایجاد و راه‌اندازی سامانه 110 و دفاتر خدمات دولت الکترونیک یا پلیس ۱۰+ دانست.
در مدت تجربه شخصی خود از حضور و خدمت در ستاد فرماندهی نیروی انتظامی استان همدان، قدیمی‌های نیروی انتظامی از وی به نیکی یاد کرده و جایگاه فعلی و نظم درونی این سازمان نیروی مسلح را دستاورد قالیباف می‌دانند.
با این‌حال پس از شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در سال 1384 آغازی بر شناخته شدن وی به‌عنوان یک چهره سیاسی محسوب می‌شود.
قالیباف که به‌صورت مستقل وارد این انتخابات شده بود، با کسب 07/4 میلیون رأی بالاتر از چهره‌هایی چون مصطفی معین و علی لاریجانی قرار گرفت.
پس از نخستین حضور قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری، وی با رأی شورای اسلامی تهران به‌عنوان شهردار پایتخت انتخاب و در سال 1388 نیز دوباره با حکم این شورا در سمت خود ابقا شد.
طبق گزارش منتشر شده از باشگاه خبرنگاران جوان، قالیباف در سال ۱۳۸۷ برابر با سال ۲۰۰۸ میلادی از طرف سایت شهرداری‌های جهان به‌عنوان هشتمین شهردار برتر دنیا معرفی شد. در سال ٢٠١٠ میلادی، کلانشهر تهران برای نخستین بار در یکی از شاخص‌های توسعه شهری مفتخر به کسب رتبه، از یک سازمان معتبر بین‌المللی شد. تهران در آن سال در حوزه حمل‌ونقل به‌عنوان یکی از 5 شهر برتر دنیا از نظر حمل‌ونقل از سوی مؤسسه سیاست‌های حمل‌ونقل و توسعه موسوم به ITDP گردید. همچنین در سال ٢٠١١ میلادی و در دهمین اجلاس متروپلیس (اتحادیه کلانشهرها و پایتخت‌های جهان)، تهران از بین ١٦٢ کلانشهر دنیا به‌عنوان شهر برتر جهان در زمینه ارتقای کیفیت زندگی شهروندان مورد قدردانی قرار گرفت. این جایزه که معتبرترین جایزه بین‌المللی در زمینه مدیریت شهری در دنیاست به‌دلیل تلاش برای ارتقای کیفیت زندگی شهروندان به‌ویژه در زمینه توسعه حمل‌ونقل عمومی و بهره‌گیری از روش‌های مناسب نظیر سامانه BRT، دوچرخه‌های عمومی و … به تهران تعلق گرفت.
قالیباف در سال 1392 بار دیگر در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد. در سال 92 در غیاب احمدی‌نژاد و یارانش به‌ویژه پس از رد صلاحیت رحیم‌مشایی قالیباف به‌عنوان شاخص‌ترین چهره اصولگرایی شناخته می‌شد. البته در این میان افردای چون علی اکبر ولایتی و سعید جلیلی نیز حضور داشتند که در انتخابات کمتر از قالیباف رأی آورده بودند.
با این‌حال در دور سوم انتخابات ریاست جمهوری در سال 1396 با حضور ابراهیم رئیسی قالیباف به‌عنوان چهره اصلی اصولگرایان به حساب نمی‌آمد. یکی از اصلی‌ترین انتقادات به عملکرد اصولگرایان در انتخابات 92، پرهیز کاندیداهای این حزب از ائتلاف با یک‌دیگر بود که همین امر هم سبب شد حسن روحانی با حمایت اصلاح‌طلبان با اختلاف زیاد نسبت به اصولگرایان پیروز انتخابات شود.
از این‌رو در انتخابات سال 96 از قالیباف و رئیسی انتظار می‌رفت برای ماندن در کورس رقابت با روحانی با یکدیگر ائتلاف کرده و یکی از آن‌ها به‌نفع دیگری کناره‌گیری کند. قالیباف به‌دلیل اینکه رئیسی شانس بیشتری برای رقابت در انتخابات نسبت به وی داشت به‌نفع رئیسی کناره‌گیری کرد.
پس از کناره‌گیری قالیباف از انتخابات ریاست جمهوری و زمزمه‌هایی که از گرایش وی به سمت مجلس شورای اسلامی پیدا کرده، گمانه‌زنی‌ها بر اساس اینکه قالیباف اینبار برای ریاست یک قوه دیگر تلاش خواهد کرد به گوش می‌رسید.
ماجرای اختلاف نظر میان قالیباف با دیگر اصولگرایان زمانی شکل گرفت که اصلاح‌طلبان به‌صورت عمده ردصلاحیت شده و یا انصراف دادند. از این‌رو اصلاح‌طلبان که از ارائه لیست و سرلیست ناتوان شده بودند، دلیلی شد تا طیف‌های اصلوگرا برای تصاحب کرسی‌های بیشتر در مجلس با یکدیگر به رقابت بپردازند.
با این‌حال 2 طیف اصولگرای تهران با قبول اختلاف‌نظر در میان خود یک لیست واحد ارائه دادند که نام قالیباف به‌عنوان سر لیست این لیست، انتخاب شد.
پس از انتخابات مجلس، شیوع ویروس کرونا، قرنطیه، دورکاری ادارات و تعطیلی مدارس اخبار مهم روز شد. با این‌حال اخبار پیرامون منتخبان مجلس یازدهم، از تشکیل جلسات مجازی به‌منظور رایزنی برای رقابت انتخابات ریاست مجلس حکایت داشت.
حمیدرضا حاجی‌بابایی به‌عنوان اصلی‌ترین رقیب قالیباف برای نشستن بر صندلی ریاست مجلس بود. حاجی‌بابایی با داشتن سابقه چندین دوره حضور در مجلس، سابقه وزارت در دولت سابق و ریاست فراکسیون ولایی مجلس برای ریاست مجلس یازدهم که مجلسی تقریباً جوان و کم‌تجربه است، گزینه مناسبی بود.
این ویژگی‌های حاجی‌بابایی در برابر نداشتن سابقه حضور در مجلس قالیباف انتخاب حاجی‌بابایی را به‌عنوان رئیس مجلس یازدهم انتخابی معقولانه‌تر جلوه می‌داد. با این‌حال منافع و سیاست‌های درونی احزاب، با ائتلاف‌های صورت گرفته که از چند ماه پیش ازآغاز آن رقم خورده بود، ورق را به‌نفع قالیباف چرخاند.
اصولگرایان مجلس یازدهم با تشکیل فراکسیون اکثریت انقلاب اسلامی تصمیم به حل مسأله ریاست مجلس در بین خود گرفتند.
بعد از ظهر چهارشنبه گذشته پس از نخستین جلسه و افتتاح مجلس یازدهم، با رأی‌گیری در میان اعضای فراکسیون اکثریت مجلس، از مجموع 240 رأی مأخوذه قالیباف 166 رأی و حاجی‌بابایی 57 رأی به خود اختصاص دادند و از این رو قالیباف با قاطعیت به‌عنوان کاندیدای اصلی کمیسیون اکثریت انتخاب شد.
پنچ‌شنبه گذشته در دومین جلسه مجلس شورای اسلامی طبق توافق انجام شده میان اعضای فراکسیون اکثریت، حاجی‌بابایی از رقابت انتخاباتی صحن علنی مجلس انصراف داد و قالیباف با مجموع 230 رأی از 267 رأی ماخوذه از سوی منتخبان مردم ریاست یکسال بهارستان را برعهده گرفت.

 

همه مردان هیأت رئیسه مجلس یازدهم
 منتخبان مجلس پنج‌شنبه گذشته در دومین جلسه علنی مجلس یازدهم رئیس و ۱۱ عضو هیأت رئیسه مجلس برای سال اول کاری را انتخاب کردند.
به گزارش ایسنا، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی با ۲۰۸ رأی و علی نیکزاد با ۱۹۶ رأی منتخبان مشهد و اردبیل به‌عنوان نواب اول و دوم رئیس انتخاب شدند. جز این 2 نفر، فردی کاندیدای نایب رئیسی نشده بود.
در ادامه، انتخابات برای تعیین 6 دبیر هیأت رئیسه برگزار شد که سید ناصر موسوی لارگانی، احمد امیرآبادی فراهانی، حسینعلی حاجی دلیگانی، روح‌ا... متفکر آزاد،‌ علی کریمی فیروزجایی و سیدمحسن دهنوی تعیین شدند.
منتخبان 3 ناظر را انتخاب کردند که شامل محمدحسین فرهنگی، علیرضا سلیمی و محسن پیرهادی را به‌عنوان ناظران هیأت رئیسه تعیین کردند.
با تغییر آئین‌نامه داخلی مجلس هیأت رئیسه موقت تشکیل نمی‌شود و هیأت رئیسه دایم برای یک سال اداره امور مجلس را بر عهده خواهد داشت.
 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com