اصولگرایان پرکاندیدا ؛اصلاح‌طلبان رد شده همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  116195 تاریخ انتشار:  1399-12-11 - 09:50 تعداد بازدید:  250
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

احمدی نژاد همچنان کانون حاشیه است
اصولگرایان پرکاندیدا ؛اصلاح‌طلبان رد شده

نویسنده : محمد ترابی

داخلی


 همواره در کشورمان در سال پایانی دولت‌ها، احزاب و چهره‌های شاخص سیاسی خواسته یا ناخواسته در بطن اصلی حواشی رقابت‌های انتخاباتی قرار می‌گیرند. انتخابات آتی به دلایل زیادی بیش از گذشته برای احزاب و فعالان سیاسی حائز اهمیت بوده که البته در این گزارش به آن نمی‌پردازیم.
به اعتقاد برخی کارشناسان برخی احزاب و مقامات کشور از ابتدای سال تاکنون اقدامات و حواشی فراوانی را در پی اهداف انتخاباتی و رقابتی انجام داده‌اند. استعفای محمدرضا عارف از سمت رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان، عملکرد شورای نگهبان درباره ردصلاحیت‌های کاندیدا‌های مجلس یازدهم و گمانه‌زنی‌هایی از تکرار این مسأله و رد صلاحیت‌ مهره‌های اصلی اصلاح‌طلبان، طرح اصلاح قانون انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی و ... از جمله اقداماتی است که برخی از کارشناسان آنها را متهم به سیاسی‌کاری می‌کنند.
با این‌حال فارغ از گمانه‌زنی‌ها و اتهام‌ها که خود می‌تواند در راستای سیاسی‌کاری و بدنام کردن حزب رقیب ارزیابی شود؛ در این گزارش می‌خواهیم به حواشی پیرامون کاندیداهای احتمالی و رقابت انتخاباتی آنها بپردازیم:

 مشت نمونه خروار
تاکنون چند اصولگرای نامدار، نظامیان و اصلاح‌طلبی که احتمال ردصلاحیت آنها بسیار است، برای انتخابات ریاست جمهوری خردادماه 1400 اعلام آمادگی کرده‌اند.
عزت‌ا... ضرغامی عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و حمیدرضا حاجی‌بابایی رئیس کمیسیون برنامه بودجه و نماینده همدان در مجلس 2 کاندیدای احتمالی اصولگرایی هستند که برای حضور در رقابت انتخاباتی تاکنون اعلام آمادگی کرده‌اند.
برخی کارشناسان بر این باورند که از آنجایی که حضور و تأیید صلاحیت چهر‌ه‌های اصلی اصلاح‌طلبان در در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، چهره‌های شناخته‌‌شده بیشتری برای انتخابات 1400 حضور‌ پیدا خواهند کرد و رقابت اصلی انتخابات میان این چهره‌ها خواهد بود.
البته در تصدیق قسمتی از این نظریه می‌توان گفت، تجربه ثابت کرده است که اصولگرایان در این سال‌ها به اندازه اصلاح‌طلبان نتوانسته‌اند به ائتلاف میان خود دست یابند و اوج این خودمحوری از سوی چهره‌های اصولگرا، انتخابات 92 بود.
حسین دهقان مشاور فرمانده کل قوا در صنایع دفاعی و سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (به گفته برخی رسانه‌ها) نیز برای حضور در رقابت انتخاباتی 1400 اعلام آمادگی کرده‌اند.
قوی شدن حضور نظامیان در رقابت اصلی انتخابات دولت سیزدهم یکی از اضلاع اصلی حواشی پیرامون این انتخابات بوده است. برخی منتقدان این امر به سخنرانی‌های امام خمینی(ره) درباره حضور نیافتن نظامیان در سیاست ارجاع کرده و این مسأله را مردود می‌دانند.
علی مطهری و مصطفی کواکبیان نمایندگان اسبق مجلس و عباس آخوندی وزیر مستعفی راه و شهرسازی دولت یازدهم و دوازدهم اصلاح‌طلبانی هستند که تاکنون برای حضور در رقابت انتخاباتی اعلام آمادگی کرده‌اند. البته گفتنی است که کواکبیان به‌عنوان نامزد اختصاصی حزب مردم‌سالاری در انتخابات ریاست‌جمهوری معرفی شده است. همان‌طور که شاهد هستیم این دو نماینده پیشین مجلس برای انتخابات اسفند 98 ردصلاحیت شده‌اند، از این‌رو احتمال ردصلاحیت آنها زیاد است.
پیش‌بینی انتخابات 1400 به‌دلیل وجود متغیر‌های زیادی که هنوز در ابهام قرار دارد، کار دشواری است، با این‌حال تعدد کاندیدا‌های اصولگرا و ردصلاحیت بیشتر چهره‌های اصلی اصلاح‌طلب اصلی‌ترین پیش‌بینی حال حاضر برای رقابت انتخابات خردادماه سال آینده است.

 مرد حواشی پای فرح را هم به حواشی باز کرد!
محمود احمدی‌نژاد رئیس دولت نهم و دهم در سال‌های گذشته و به‌ویژه در سالجاری کم‌ و بیش حضوری پررنگ در بیشتر حواشی کشورمان، داشته است. احمدی‌نژاد که در انتخابات 96 به‌علت برخی مصالح کشوری توسط شورای نگهبان ردصلاحیت شد، اکنون نیز شائبه ردصلاحیت‌ شدن وی برای انتخابات 1400 وجود دارد.
غلامعلی حدادعادل رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در همایش سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان تلویحاً ردصلاحیت احمدی‌نژاد را قطعی دانسته و تأیید کرده بود.
احمدی‌نژاد نسبت به این اظهارات حدادعادل واکنش تندی نشان داد و انتقاد از برخی اقدامات حدادعادل در زمان دولت خود، وی را به داشتن روابط با رژیم پهلوی دوم متهم کرد.
باید گفت که رئیس دولت بهار طی سالجاری از اظهارنظر و هم‌خوانی با خوانندگان زمان شاه(حبیب) تا ارسال نامه به جوبایدن و ولادمیر پوتین رؤسای جمهور آمریکا و روسیه، حواشی فراوانی ایجاد کرده است.

 انگشت اتهام سیاسی‌کاری برخی اصلاح‌طلبان به سوی مجلس
همان‌طور که دولت دوازدهم در این روز‌ها محور اصلی انتقاد اصولگرایان قرار گرفته، عملکرد مجلس یازدهم نیز مورد توجه و انتقاد اصلاح‌طبان قرار داشته و برخی کارشناسان برخی از اقدامات و طرح‌‌های برخی از نمایندگان مجلس را در جهت رقابت انتخاباتی و سیاسی‌کاری ارزیابی می‌کنند.
البته اختلافات میان کابینه دولت دوازدهم و نمایندگان مجلس یازدهم بر کسی پوشیده نبوده و طی سالجاری به امری طبیعی تبدیل شده است.
با این‌حال منتقدان مجلس یازدهم شورای اسلامی تعجیل نمایندگان برای تنظیم و ارجاع طرح اصلاح قانون انتخابات به شورای نگهبان را اصلی‌ترین اقدام بهارستانی‌ها در جهت مهندسی انتخابات می‌دانند.
با این‌حال برخی از اقدامات برخی نمایندگان مجلس یازدهم همانند شکایت از آخوندی، ظریف و کلانتری به قوه قضاییه و یا نامه به سران 3 قوه برای استیضاح زنگنه، دور از عرف بوده زیرا کنترل و بازخواست از وزاری دولت، وظیفه نمایندگان مجلس است نه قوه قضاییه!

 قالیاف باری دیگر به‌نفع رئیسی کنار کشید
محمدباقر قالیباف رئیس قوه مقننه در انتخابات سال 92 اصلی‌ترین رقیب انتخاباتی حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی به حساب می‌آمد و آیت‌ا... ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه در انتخابات سال 96 و پس از کناره‌گیری قالیباف به‌نفع وی، اصلی‌ترین رقیب انتخاباتی روحانی بود.
از این‌رو قالیباف و رئیسی همواره به‌عنوان اصلی‌ترین گزینه‌های احتمالی برای انتخابات خردادماه سال آینده به حساب می‌آیند.
از این‌رو طی ماه‌های گذشته گمانه‌زنی‌ها از حضور این دو رئیس قوه در کشورمان مورد توجه فعالان سیاسی قرار داشته است.
با این‌حال رئیسی چندماه پیش در جلسه‌ای اعلام کرده بود که تنها به قوه قضاییه فکر می‌کند.
جمعه گذشته بود که عضو هیأت رئیسه مجلس در صفحه‌ شخصی خود در توئیتر نوشت: قالیباف در پاسخ به توصیه‌ها برای نامزدی در انتخابات ۱۴۰۰ گفت «بر مجلس تمرکز داشته و بنای کاندیداتوری ندارد. نیروهای انقلاب تلاش کنند ظرفیت خود را متمرکز بر موفقیت گزینه واحد کنند».
حسن پیرهادی همچنین در ادامه این پیام نوشت که «برداشت من این است که با افزایش احتمال حضور آیت‌ا... رئیسی، قالیباف آمادگی کمک به او را دارد».


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com