وقتی حرف از سرمایهگذاری به میان میآید، تمام نگاهها به سمت فعالیتهای اقتصادی پرسود، جلب میشود و کمتر کسی به فکر سرمایهگذاری در عرصه فرهنگ میافتد.
در واقع امروزه، سرمایهگذاری فرهنگی، شامل مرور زمان نمیشود و باید سرمایهگذاری بخش خصوصی برای تقویت زیرساختهای فرهنگی، مثل صنعت چاپ را تقویت کرد اما پیش از هر چیز ابتدا باید باور کنیم که در زمینه فرهنگ میتوان سرمایه گذاری کرد واین سرمایه گذاری نه تنها قابل بازگشت است که میتواند پر سود هم باشد.
به گفته کارشناسان در موضوع اقتصاد فرهنگی، صنعت چاپ بزرگترین اقتصاد حوزه فرهنگ است و اگر به حوزههای فرهنگ مانند سینما، موسیقی، نشر، نقاشی و عکاسی نگاه کنید، هیچ کدام به اندازه صنعت چاپ، سرمایه در گردش ندارند.
اقتصاد فرهنگ امروزه یکی از اصلیترین پایههای گردش اقتصادی در جوامع شناخته شده و صنعت چاپ نیز یکی از مهمترین زیرشاخههای آن است.
از طرفی چاپ به عنوان یک مقوله فرهنگی شناخته میشود زیرا بخش زیادی از جامعه و فعالیتهای فرهنگی به آن مرتبط است. با این نگاه انتشار کیفی یک اثرمیتواند کمک زیادی به ارتقای فرهنگ کند.
صنعت چاپ که به نبض فرهنگی جوامع تبدیل شده است،از شاخصهای توسعه یافتگی است وحتی از آن به عنوان یکی از پنج صنعت برتر جهان یاد میشود.
صنعت چاپ به عنوان یک صنعت پایه و اساس در زمینه توسعه فرهنگی و اقتصادی نقش موثری ایفا میکند و به همین دلیل باید به عنوان یکی از محورهای توسعه مورد توجه قرار گیرد.
همچنین تلاش برای گسترش فرهنگ مطالعه کتاب، موجب رشد سرمایه در گسترش صنعت چاپ میشود.
به گفته نماینده ولی فقیه در استان توجه مسئولان به این صنعت باید به عنوان امری ضروری تلقی شود همچنین تقویت صنعت چاپ و نشر یکی از مظاهر توسعه فرهنگی به شمار میرود که برهمین اساس توجه و حمایت در راستای تقویت این صنعت در سطح کشور از جمله استان همدان امری مهم و ضروری است.
حال اگر موانع سر راه توسعه این صنعت برداشته شود هر چه انتشار کتاب بیشتر باشد و مردم بیشتر کتاب بخوانند، درک فرهنگی هم افزایش پیدا میکند. درواقع اینها مانند حلقههای یک زنجیر به هم متصل هستند.
چرخهای که به عنوان مهمترین رکن در کسب و کار و همینطور در صاردات غیر نفتی فعال و پویا است، هرچند که علاوه بر موارد ذکر شده میتوان به حوزه تبلیغات و اطلاع رسانی تجاری صنعت چاپ نیز اشاره کرد.
این صنعت در جهان پیشرفته نقش محوری در ارتقای تولید ناخالص ملی و مهمتر در ارزش افزوده ناخالص ملی یک کشور برعهده دارد. از این رو سیاستگزاران کلان هر کشور، پیش از آنکه کشورهای اروپایی یا کشورهای آسیای شرقی بازار را غبضه کنند بایست با رویکرد صحیح توسعه فرهنگی سرمایهگذاری را در این صنعت مورد توجه و پایش قرار دهند.