1403-09-141403-09-24bool(false) 1403-09-141403-09-24bool(false) 1403-09-141403-09-24bool(false) 1403-09-141403-09-24bool(false) همدان بعد از جهانی شدن با فرسفج و تاج آباد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 24 آذر 1403

Today : Sat, December 14, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134387 تاریخ انتشار:  1402-06-28 - 10:27 تعداد بازدید:  2066
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مزایای ثبت‌ جهانی در گفتگو با فعالان گردشگری
همدان بعد از جهانی شدن با فرسفج و تاج آباد

نویسنده : آزاده صفی

صندلی داغ


 با ثبت جهانی هر اثر تاريخی و طبیعی رتبه‌ گردشگری آن كشور ارتقاء یافته و انگيزه‌ای برای سفر ايجاد می‌شود، با جهانی شدن یک اثر، بستر گردشگری فراهم می‌شود و نگاه مسئولان به آن اثر تغییر می‌کند.

همسو بودن ثبت جهانی با گردشگری یک منطقه، توسعه گردشگری آن منطقه را در پی دارد و اصولا یکی از مهمترین دستاوردهای ثبت‌های جهانی رونق گردشگری است.

یک راهنمای گردشگری در گفت‌وگو با خبرنگار همدان‌پیام درباره مزایای ثبت‌ جهانی گفت: زمانی که یک اثر ثبت جهانی می‌شود از طرف یونسکو بودجه اضطراری برای آن در نظر گرفته شده و یک نوع بیمه با نام بیمه جنگ به آن تعلق می‌گیرد که در مواقع حمله نظامی سایت از طرف سازمان ملل بیمه می‌شود و کشور مهاجم نمی‌تواند به آن آسیب بزند.

 مجتبی جوادیه ادامه داد: همچنین وقتی که نام سایت در لیست یونسکو می‌آید در تمام سازمان‌های وابسته به یونسکو ثبت می‌شود و مورد توجه بیک اللملی قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه یکی از موارد پس از جهانی شدن تغییر چشم‌انداز فرهنگی شهر است، افزود: در حالت کلی مردم توجه خاصی به تاریخ و فرهنگ یک منطقه ندارند، به جرات می‌توان گفت تعداد همدانی‌هایی که هگمتانه را دیده‌اند انگشت‌شمار هستند اما زمانی که برچسب جهانی شدن روی هگمتانه بخورد باعث می‌شود مردم منطقه ارتباط بیشتری با این محوطه بگیرند.

جوادیه تصریح کرد: همچنین پس از جهانی شدن سایت‌های تاریخی، به حفاظت آنها توجه بیشتری می‌شود و به عنوان فضایی برای توسعه گردشگری نیز مرکز توجه خاص قرار می‌گیرد.  

وی اضافه کرد: ایجاد مشارکت میان دولت و بخش خصوصی از دیگر مزایای ثبت جهانی برای دستیابی به اهداف حفاظتی است و در همه جای دنیا ثابت شده که توجه در سایت‌های جهانی بیشتر از دیگر محوطه‌ها است.

این راهنمای گردشگری بیان کرد: از دیگر موارد ثبت‌های جهانی، ایجاد هویت جدید برای سایت‌های ثبت جهانی است، به عنوان مثال با ثبت جهانی "هگمتانه و مرکز تاریخی همدان" شناخت بازار و هگمتانه برای مردم دقيق‌تر می‌شود و می‌تواند به گردشگری کمک کند.

جوادیه ادامه داد: تاکنون بسیاری از سراها، کاروانسراها و تیمچه‌ها در بازار قدیمی همدان بدون استفاده مانده بود اما با جهانی شدن تمام این فضاها مورد استفاده قرار می‌گیرند، بنابرای این فضاها دارای پتانسیل مناسبی برای گردشگری هستند.

وی در ادامه اظهار کرد: تا پيش از اين، پتانسیل‌هایی در بازار همدان وجود داشت که ناشناخته مانده بود، مثلا در کاروانسراها غذاها و چاشت‌های خاصی تولید و به بازاریان ارائه می‌شد که پس از مطرح شدن ثبت جهانی شناسایی می‌شوند و می‌توانند فضای بیشتری در اختیار داشته باشند و به عنوان محصول خاص به گردشگران ارائه داد و حتی برند‌سازی شوند.

جوادیه اضافه کرد: مدت‌ها بود فعالان گردشگری همدان به این نتیجه رسیده بودند که گردشگری همدان نیازمند برند خاص است که بتوان پیرامون آن تبلیغات و بازاریابی کرد و گردشگری همدان را توسعه داد که ثبت جهانی می‌تواند به برندسازی جامع و درخور شهر همدان کمک کند.

وی در خصوص تاثیر ثبت جهانی بر گردشگری بین‌المللی هم گفت: پس از قرار گرفتن یک سایت در لیست یونسکو، گردشگران توجه خاصی به آن پیدا می‌کنند، به عبارت دیگر گردشگران حرفه‌ایِ دست به قلم که سفرنامه می‌نویسند دنبال موارد خاص هستند و هگمتانه ظرفیت‌های زیادی دارد که می‌تواند به معرفی بیشتر همدان کمک کرده و باعث رونق گردشگری منطقه شو‌د.

جوادیه در پایان یادآور شد: در پرونده ثبت جهانی همدان، توجه همه‌جانبه دستگاه‌های مختلف به حوزه‌های ‌فرهنگی و گردشگری است، فعالان این حوزه‌ها همیشه شاکی بودند بین دستگاه‌ها به ویژه شهرداری و میراث‌فرهنگی همکاری وجود ندارد که در این مورد خاص ارتباط خوبی به وجود آمد و امیدواریم این همکاری ادامه داشته باشد.

یکی دیگر از راهنمایان گردشگری درباره مزیت‌های ثبت جهانی "هگمتانه و مرکز تاریخی همدان" نیز به خبرنگار همدان‌پیام گفت: ثبت یک اثر در فهرست جهانی یونسکو نوعی تبلیغ است و سبب می‌شود همدان به مقصد گردشگری خارجی تبدیل شود.

حبیبه روزبهانی اضافه کرد: جلوگیری از تخریب، حفاظت و معرفی اثر به جهان و نسل آینده از دیگر مزایای جهانی شدن است، علاوه بر این در کنار ثبت جهانی حمایت‌های مادی و معنوی از سوی سازمان جهانی یونسکو انجام می‌شود که کمک بزرگی به حفاظت از مناطق تاریخی و باستانی است.

وی تصریح کرد: همدان از محدود شهرهای زنده و پویای دنیا با قدمت ۳ هزار ساله است، در محوطه باستانی هگمتانه تعاملات فرهنگی زیادی اتفاق افتاده و هنوز هم حرف‌های ناگفته بسیاری دارد و می‌تواند موقعیت خوبی برای جهانی شدن باشد.

روزبهانی درباره تاثیر جهانی شدن همدان بر صنعت گردشگری عنوان کرد: گردشگری صنعتی نوپا، جوان و سبز است که تنها به یک زیرساخت‌ و سرمایه‌گذاری اولیه نیاز دارد، با رشد این صنعت چرخه اقتصادی منطقه به راه می‌افتد و اصناف مرتبط متحول می‌شوند.

وی افزود: بخشی از ثبت جهانی برای ثبت یک میراث تاریخی در فهرست یونسکو و بخشی دیگر برای رشد صنعت گردشگری است، اولین تاثیر ثبت‌های جهانی در حوزه گردشگری بر روی اصناف مستقیم با گردشگری مثل آژانس‌ها، دفاتر خدمات مسافرتی، هتل‌ها، اقامت‌گاه‌ها، رستوران‌ها، راهنمایان گردشگری، حمل و نقل، موزه‌ها، سوپرمارکت‌ها، سوغات‌سراها، مراکز خرید و... است.

این راهنمای گردشگری بیان کرد: وقتی گردشگری در شهر رشد کند وضعیت فرهنگی و اقتصادی و فرهنگ روبرو شدن با گردشگر خارجی رشد می‌کند و این موضوع بر خلاقیت‌های گردشگری تاثیر‌گذار خواهد بود.

روزبهانی در ادامه گفت: ثبت جهانی به تنهایی منبع درآمد یا افزایش درآمد نیست بلکه فرصتی است که خلاقیت‌ها را به واسطه آن رشد دهیم و چرخه اقتصادی را پویا کنیم، پس از ثبت جهانی باید ارائه خدمات در حد جهانی ارتقا يابد.

وی ادامه داد: در راستای ثبت جهانی، مسئولان باید از اساتید مجرب و بخش خصوصی و راهنمایان گردشگری استفاده کرده تا جرقه‌های نو در این صنعت روشن شود، علاوه بر این جهانی شدن فرصتی برای بازاریان و کسبه است.

روزبهانی با اشاره به اینکه وقتی در سطح جهانی گام برمی‌داریم باید جهانی فکر کنیم، گفت: با جهانی شدن همدان قرار است اصالت، فرهنگ و تاریخ و تمدن منطقه را به جهانیان معرفی کنیم.

وی با بیان اینکه با ثبت جهانی رشد گردشگری اتفاق می‌افتد، اظهار کرد: حمایت و مدیریت ثبت جهانی اهمیت زیادی دارد و باید همه دست در دست هم دهیم تا ثبت جهانی در بهترین حالت رشد کند.

روزبهانی با اشاره به اینکه پس از ثبت جهانی کارها سنگین‌تر می‌شود، افزود: جهانی شدن باید در مسیر بهینه قرار بگیرد تا همدان به عنوان قطب گردشگری معرفی شود، همچنین با ثبت جهانی شهرستان‌ها نیز دیده می‌شوند و گردشگری روستایی هم رشد می‌کند.

استفاده از فضای آثار جهانی برای رونق گردشگری علاوه بر اینکه به حفظ آن منطقه کمک می‌کند تاثیر زیادی بر توسعه گردشگری خواهد داشت‌، علاوه بر این گسترش زیرساخت‌های گردشگری یکی از موارد مهم در رونق این صنعت نو پاست که باید در محوطه‌های جهانی مورد توجه قرار گیرد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com