با توجه به برداشت ۲ تا 2/5تُن پسته در هر هکتار از سطح زیرکشت، امسال حدود ۷۰ تُن پسته در این شهرستان تولید شد.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: در حال حاضر ۹۲هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان زیر کشت پسته قرار دارد که از این میزان ۳۲ هکتار آن بارور و ۶۰هکتار هنوز بارور نشده است.
وی با اشاره به کیفیت بالای پسته تولید شده در ملایر، افزود: این محصول اقتصادی در اکثر نقاط این شهرستان همچون خردمند، بورکی، علمدار، رضوانکده و حسینآباد ناظم کشت شده است.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر ادامه داد: پسته بین 7 تا ۱۰سال بارور میشود و محصولی دیربازده و البته سودآور است و پس از کشت، 7سال زمان میبرد که به مرحله باروری برسد.
زنگنه با بیان اینکه باروری پسته به نوع تغذیه، رقم کشت شده و مراحل داشت دارد، بیان کرد: امسال برداشت پسته در این شهرستان خوب بود و ارقام آن از نوع اکبری و درشت بود.
وی زمان برداشت پسته را از ۱۵مهرماه تا نیمههای آبان ماه عنوان کرد و گفت: پسته گیاهی کمتوقع، کمآببر و مقاوم و به شتر کویر معروف است و چنانچه هر ۲۰روز یکبار هم آبدهی به آن انجام گیرد، مشکلی برای گیاه به وجود نمیآید.
ملایر پیشتاز در کشت پسته
مدیر جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه پسته پس از رسیدن به ۱۰سال، ریشه آن تا عمق ۲۰متری زمین میرسد، افزود: از این نظر گیاهی مقاوم به کمآبی است و بازار بسیار خوبی دارد.
زنگنه یادآور شد: برای کشت پسته سالانه تسهیلاتی در نظر گرفته میشود که سال گذشته ۵۰۰ میلیون ریال به صورت الگویی و بلاعوض به متقاضیان پرداخت شد.
وی با بیان اینکه به هر متقاضی ۱۰۰میلیون ریال به صورت بلاعوض داده شد، گفت: این حمایتها سالانه در راستای کشتهای الگویی و ترغیب کشاورزان پرداخت میشود که مبلغ آن خیلی قابل توجه نیست.
پسته گیاهی مناسب در تناوب کشت
مدیر جهاد کشاورزی ملایر تأکید کرد: با توجه به کم آببر بودن پسته، این محصول میتواند در تناوب زراعی محصولات آبی و اصلاح الگوی کشت قرار گیرد و سالانه شاهد توسعه سطح زیر کشت این محصول باشیم.
زنگنه با تأکید بر اینکه سرمایهگذاری در زمینه تولید پسته در این شهرستان به دلیل شرایط اقلیمی خوب آب و خاک، از نظر درآمدزایی، فروش و بازاریابی ظرفیت بالایی است، ادامه داد: شهرستان ملایر در زمینه کشت پسته در استان همدان پیشرو است.
مساحت اراضی آبی شهرستان ملایر ۳۷ هزار و ۵۲۰ هکتار و مساحت اراضی باغی ۱۶ هزار و ۶۱۶هکتار است که در مجموع کل اراضی کشاورزی آبی و دیم این شهرستان حدود ۶۰ هزار هکتار است.