1403-06-161403-06-26bool(false) بقاع متبرک و امام زادگان قطب فرهنگی، دینی و مذهبی جامعه هستند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 26 شهريور 1403

Today : Mon, September 16, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  132383 تاریخ انتشار:  1402-03-11 - 09:35 تعداد بازدید:  739
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان:
بقاع متبرک و امام زادگان قطب فرهنگی، دینی و مذهبی جامعه هستند

نویسنده : نیر احمدی

مادستان

 
 رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان با بیان اینکه، به فرموده مقام معظم رهبری امامزادگان باید به قطب فرهنگی تبدیل شوند گفت: این اماکن مقدس توان پویایی فرهنگ ایرانی و اسلامی را دارند وجود هر بقعه و زیارتگاهی در کشور نشان از تاریخ غنی و فرهنگ ایرانی و اسلامی است.

 به گزارش خبرنگار همدان پیام،حمید ترکمان در جمع خبرنگاران با تبریک روز تجلیل ملی از امامزادگان و بقاع متبرک با بیان اینکه امامزادگان نقش مهمی در ترویج فرهنگ دینی در جامعه دارند تصریح کرد: مساجد و امامزادگان فرصت‌های طلایی هستند که به صورت خودگردان فعالیت می‌کنند و نقش مهمی در ترویج فرهنگی دینی در جامعه دارند.

وی افزود: اما برای استفاده از ظرفیت این اماکن مقدس باید بخشی از اعتبارات فرهنگی در این حوزه تعریف و هزینه شود.

رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان با اشاره به مسائل فرهنگی بقاع متبرکه و توجه ویژه به افزایش روحیه معنویت در جامعه تأکید کرد: مردم با آرامش قلبی خاصی در حرم اهل بیت(ع) و امامزادگان حضور می‌یابند که این هم حاکی از پیوند عمیق قلبی میان مردم و اهل بیت (ع) است.

ترکمان خدمت به ائمه اطهار (ع) و امامزادگان را برای خادمان این اماکن مقدس دانست و گفت: تمامی خدام امامزادگان همدان حقوق بگیر نیستند و خدام فعال در امامزادگان بیشتر افتخاری کار می‌کنند.برخی افتخاری کار می‌کنند که قدردان زحمات آنها هستیم. وی با بیان اینکه هزینه آن بخش از خدام حقوق بگیر از طریق درآمد بقعه و یا توسط هیأت امنا تأمین می‌شود.

وی گفت‌: تعدادحقوق‌بگیران امامزادگان همدان به طور میانگین یک تا 5  نفر هستند و خدام افتخاری نیز بستگی به فعالیت امامزادگان و شاخص بودن آنها ۲۰۰ نفر تا ۱۰ نفر را شامل می‌شود.

رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان با بیان اینکه ۷۰ درصد خدام افتخاری امامزادگان خانم ها هستند، که بخش قابل توجهی از اقدامات فرهنگی،انتظامی و مدیریتی بقاع را انجام می‌دهند و البته حضور آقایان نیز موثر بوده و قدردان زحمات آنها هستیم افزود: بقاع متبرکه به عنوان یک مجموعه خودگردان از طریق درآمد ضریح ۲۰ تا ۳۰ درصد هزینه‌ها را تأمین و مابقی نیز از سوی خیران محقق می‌شود که می‌توان گفت بخش اعظمی از نیازها توسط خیران تأمین می‌شود.

ترکمان اظهار کرد: در شهرستان همدان ۴۸ بقعه متبرک وجود دارد که از این تعداد در فعالیت چشمگیری که در طول سال دارند ،می توان به امامزاده عبدا... (ع)،امامزاده شاهزاده حسین ( ع) و امامزاده یحیی (ع) اشاره کرد. وی از خیرین خواست نسبت به امور سایر امامزادگان نیز ورود داشته باشند و تنها به امامزادگان شاخص توجه نشود چرا که از طریق این اماکن می‌توان فعالیت‌های فرهنگی عظیم و ارزشمندی را برگزار کرد.

رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان با اشاره به برنامه‌های بقاع متبرکه خاطرنشان کرد: طرح آرامش،نشاط معنوی،بصیرت عاشورایی،برنامه های مناسبتی مانند دهه کرامت و هفته وقف و.... در طول سال در این اماکن مقدس برگزار می‌شود.

ترکمان با اشاره به اینکه سال گذشته یک هزار و ۶۰۰ بیمار نیازمنداز خدمات درمانی بهره‌مند شدند گفت: توزیع بسته‌های معیشتی بین نیازمندان در طول سال از برنامه‌های شاخص بقاع متبرکه است.

وی افزود: «قرار دوازدهم» به نیت حضرت مهدی (عج) دوازدهم هر ماه در بقاع متبرک شاخص برگزار و بسته‌های معیشتی بین نیازمندان توزیع می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه سال گذشته یک هزار بسته معیشتی از طریق طرح «دوازدهم» بین نیازمندان توزیع شد عنوان کرد: امسال نیز ۳۰۰ بسته معیشتی توزیع شده‌است.
وی با بیان اینکه طرح گسترش فضای امامزادگان در دستور کار است است و برخی از آنها مانند بقعه شاهزاده حسین ( ع) جزو برنامه اوقاف است اما مشکلاتی هم وجود دارد اظهار کرد: مشکلاتی در خصوص بنایی میراثی،مسائل مالی و تملک مغازه‌های اطراف ما وجود دارد که هر گونه اقدام در این زمینه تابع قوانین هستیم.

رئیس امور اوقاف و خیریه شهرستان همدان با بیان اینکه امامزادگان شاخص در همدان فضای برگزاری نماز را دارند و به این فریضه الهی توجه خاصی می‌شود تأکید کرد: امامزادگان نقش مهمی در ترویج فرهنگ نماز در جامعه دارند تا نفوذ فرهنگی دشمن خنثی شود.

ترکمان در خصوص پیگیری حل مشکلات حقوقی خدام اظهار کرد: برای خادمان آموزش‌هایی برگزار می‌شود وافرادی که بیش از ۱۰ سال سابقه دارند حداقل دوبار در سال مشهد مقدس حضور داشته و آموزش ببینند که البته همچنان مستلزم نیاز به تقویت این آموزش‌ها است.

وی در پایان از برگزاری دوره آموزشی خدام هیأت امنایی همدان در روز ۲۷ خرداد ماه ۱۴۰۲ در مشهد مقدس خبر داد.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com