ملایر- سحر یوسفی- خبرنگار همدانپیام: سرمایهگذار بخشخصوصی به جز دغدغه سرمایهگذاری و تولید نباید هیچ دغدغهای داشته باشد و این وظیفه و تکلیف ما است که مسیر را هموار کنیم.
استاندار همدان در نخستین سفر استانی خود شهرستان ملایر را برای بازدید انتخاب کرد و در این سفر یکروزه تعدادی از کارخانههای ملایر را مورد بازدید قرار داد . شهرک صنعتی جوکار و واحدهای فروسیلیس در اولویت برنامههای استاندار قرار داشت که با بازدید از این شرکتها از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات این مجموعه قرار گرفت .
استاندار همدان در نشستی که به منظور بررسی مشکلات و ارائه راهحلهای لازم در خصوص واحدهای فروسیلیس برگزار شد، اظهار کرد: حدود ۶۰ کانی معدنی در کشور وجود دارد که به لحاظ ذخایر معدنی و عیار خوبی که این معادن دارند یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیا محسوب میشویم .
حمید ملانوری با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که باید اقتصاد کشور را از اقتصاد نفتی به معدنی تغییر دهیم، گفت: در هر گوشهایی از کشور کانی و ذخایر خوبی دیده میشود و ما باید از آن بهرهبرداری کنیم .
وی با اشاره به تغییر و تحولات عصر حاضر گفت: در این دوره رقابتی و شرایطی که گرفتار تحریم و تهدید هستیم باید متمایزتر از سیستمهای مدیریتی دیگر نقشآفرینی کنیم .
معادن یکی از محورهای محرک و مؤثر توسعه استان
ملانوری، یکی از بزرگترین منابع ثروت و یکی از محورهای محرک و مؤثر توسعه استان را در معادن دانست که میتواند اشتغال خوبی ایجاد کند و علاوه بر ایجاد ثروت و سرمایه، در حوزه رفاه اجتماعی و توسعه سیاسی نیز نقشآفرینی کند و باید به عنوان یک موضوع جدی به آن نگاه کرد.
بزرگترین و ارزشمندترین خیرین، سرمایهگذاران بخشخصوصی هستند
وی گفت: معتقدم، بزرگترین و ارزشمندترین خیرین عصر حاضر، سرمایهگذاران بخش خصوصی هستند و سرمایهگذار با ایجاد اشتغالزایی و حل مشکل معیشت نیازی به قانون جوانی جمعیت و فرزندآوری نداریم .
سرمایهگذار به جز دغدغه سرمایهگذاری و تولید نباید دغدغهای داشته باشد
ملانوری با تأکید بر اینکه سرمایهگذار بخشخصوصی به سرمایهگذاری و تولید نباید هیچ دغدغهای داشته باشد و این وظیفه و تکلیف ما است که مسیر را هموار کنیم .
وی با اشاره به اینکه سرمایهگذار بخشخصوصی امروز تنها کسی است که باید فرش قرمز برایش پهن کنیم، گفت: امنیت سرمایهگذاری یعنی اینکه سرمایهگذار با نشاط سرمایهگذاری کند و از سرمایهگذاری خود لذت ببرد که این وظیفه ماست .
ملانوری گفت: ما امروز به دلیل اینکه در مباحث حساس و مهم، قدرت ریسک و خطرپذیری نداریم، آن قدر معلول اطرافمان جمع شده که گرفتار مسائل حاشیهای متعددی هستیم .
تنها نسخه شفابخش حل مسائل اقتصادی، مردمی کردن اقتصاد است
وی بیان کرد: تنها نسخه شفابخش حل مسائل اقتصادی کشور تأکید بر سیاستهای اقتصاد مقاومتی است که چکیده و عصاره مفاد سیاست اقتصاد مقاومتی، مردمی کردن اقتصاد و سرمایهگذاری بخش خصوصی است .
ملانوری تأکید کرد: اعتقاد راسخ ما ایستادن در کنار فعالان بخشخصوصی است و من با تمام توان در کنار بخش خصوصی میایستم و کمک میکنم تا مشکلات حل شود .
اعمال استانداردهای 2گانه؛ مهمترین مشکل استان
فرماندار ملایر نیز در این نشست اظهار کرد: از سال ۸۸ که مجموعه شهرک صنعتی فروسیلیس جوکار راهاندازی شد تا به امروز عملکرد قابل قبولی ثبت کردند و فعالیت خوبی داشتند .
سلمان اسماعیلی با بیان اینکه مشکلات، آب و برق و ... قابل حل هستند، گفت: مهمترین مسأله این است که در برخی دستگاههای اجرایی استان شاهد استانداردهای دوگانه هستیم .
فرار سرمایهگذاران از استان
وی با بیان اینکه دیدگاه درستی به سرمایهگذاران در استان وجود ندارد گفت: مسائل مختلف کارگری، اجتماعی و اینکه نتوانستیم به خوبی میزبان سرمایهگذاران باشیم سبب شده، تعدادی از سرمایهگذاران آبرومند استان به استانهای همجوار بروند و فرار سرمایهگذاری اتفاق بیفتد.
در مقطعی کار از روال قانونی خارج شد
اسماعیلی تصریح کرد: این مسأله نگرانکننده است زیرا در مقطعی کار از روال تخصصی خود خارج شد.
وی بیان کرد: وقتی شهرکی مجوزها و استعلامهای لازم را دریافت کرده است، نباید دیگر به قرارگاه پدافند زیستی مراجعه کرد و فرآیند را سخت کرد.
دوره بلوغ صنعت و ملایر سپری شده است
اسماعیلی با تأکید براینکه کار باید به روال تخصصی خود بازگردد، بیان کرد: دوره بلوغ در صنعت و معدن ملایر سپری شده و ما میتوانیم به دنبال ایجاد شهرکهای معدنی جدید، شهرک صنایع تبدیلی و ... در ملایر باشیم.
با نگاه مثبت به صنعت، شکوفایی در استان رقم میخورد
وی با بیان اینکه صادرات فروسیلیس خام افتخاری ندارد و باید به دنبال تولید شمش منیزیم باشیم، افزود: اگر تغییر نگاه مثبتی نسبت به صنعت داشته باشیم، شکوفایی چشمگیری در استان رقم خواهد خورد.
۵۵۰ هکتار شهرک صنفی صنعتی به زیرساختهای صنعتی ملایر اضافه شد
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان همدان نیز در این نشست گفت: ملایر یکی از 3شهرستان پیشرو استان در حوزه صنعت و معدن است و از ۸ شهرک تخصصی فعال در استان ۳ شهرک تخصصی در ملایر است.
مصطفی حقیقی با اشاره به اینکه ملایر در حوزه کشمش، مبل و منبت و صنایع معدنی دارای شهرک تخصصی است، افزود: طبق ماده ۵۴ دستگاههای خدماترسان مکلف هستند تا در واحد صنعتی زیرساخت را تأمین کنند که در این زمینه وزارت صنعت ورود پیدا کرد و مشارکت میکند.
وی با اشاره به مشکلات تأمین آب و برق شهرک صنعتی جوکار، بیان کرد: آب این شهرک در سالهای گذشته با حفر چاه ۱۰ لیتر آب تأمین شد و امسال به دلیل برخی مسائل اجتماعی، چاه مجدد حفر کردیم، اما به آب نرسید و مجبور شدیم به سمت تأمین آب از طریق تانکر برویم.
حقیقی با بیان اینکه ۱۳۰ مگاوات برق نیز برای شهرک تأمین شد و به منظور صدور و تمدید پروانه برخی واحدها، ارزیابی توسط مشاوران دانشگاههای معتبر کشوری انجام شد، اما ارزیابیها در سازمان محیط زیست مورد نظر قرار نمیگیرد.
وی گفت: در حال حاضر شهرستان ملایر دارای ۳۰۰ هکتار اراضی صنعتی دولتی است که به تازگی به همت فرماندار ملایر و نمایندگان مجلس، ۵۵۰ هکتار در قالب یک شهرک صنفی و صنعتی به زیرساخت صنعتی این شهرستان اضافه شد و مشکل زمین در ملایر حل میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان نیز بیان کرد: ملایر دارای ذخایر معدنی همچون سیلیس، دولومیت آندلوزیت است که این ذخایر نابی میتواند یک زنجیره مناسبی را در استان ایجاد کند.
از ۳۰۰هزار تن فروسیلیس کشور ۱۰۰ هزار تن در ملایر تولید میشود
احمد شانیان با اشاره به ظرفیتهای موجود معدنی در نیمه جنوبی استان همدان، افزود: ظرفیت تولید فروسیلس در کشور ۳۰۰ هزار تن است که از این میزان ۱۰۰هزار تن در شهرک صنعتی جوکار ملایر تولید میشود و توان تولید بیشتر را نیز دارد.
وی با بیان اینکه تولید شمش منیزیم در تکمیل زنجیره این صنعت در شهرک جوکار است، ادامه داد: شمش منیزیم بالغ بر 13/5 دلار ارزآوری میتواند داشته باشد که ارزآوری بالایی دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان اجرای بزرگترین طرح تولید شیشه خودرو در ملایر را در تکمیل زنجیره فروسیلیس دانست و افزود: واردات امسال یک دغدغه مهم برای تولیدکنندگان است و با توجه به دستورالعمل جدید در وزارت صمت در فرآیند تأییدیه و ثبت سفارش، مسائل و مشکلاتی را ایجاد کرده است.
شانیان درباره صادر نشدن و تمدید مجوز برای برخی طرحهای توسعهای و ایجادی شهرک صنعتی جوکار نیز بیان کرد: پیرو تشکیل جلسات و استعلام مورد نظر از محیط زیست، اما هنوز پاسخی واصل نشده است.
گفتنی است؛ در این نشست مسائل و مشکلاتی از جمله مالیات، جریمه تأمین اجتماعی، هزینه و کمبود برق، نبود خدمات آتشنشانی و درمانگاه، تأخیر در ارائه پروانه بهرهبرداری و مشکلات زیست محیطی مطرح شد .