روستای امیرآباد قطب صنعتی رزن همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 5 ارديبهشت 1403

Today : Tue, April 23, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  124729 تاریخ انتشار:  1401-04-16 - 12:16 تعداد بازدید:  751
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

روستای امیرآباد قطب صنعتی رزن

مادستان

 رزن _ محیا حق‌وردی‌لو_ خبرنگار همدان‌پیام: ازجاده رزن حرکت می‌کنیم نخستین روستا پس از رزن به سمت جاده آوج روستای امیرآباد است که مقصد گردشگری این هفته از توابع دهستان است. جنگل‌های زیبا و بکر این این روستا همیشه مورد توجه علاقه‌مندان به طبیعت‌گردی و دوست‌داران مناظر طبیعی بوده است. رودخانه فصلی و چشمه‌های همیشه جاری میان این جنگل‌ها، زیبایی فصل‌ها را چندان کرده و طبیعت بکری را به ارمغان آورده است. مردمان روستای امیرآباد خون‌گرم، مهمان‌نواز و سخت‌کوش هستند و با زبان ترکی صحبت می‌کنند. روستای امیرآباد ۶۰۰ سال قدمت، ۱۵۹ خانوار و نزدیک‌ به ۶۰۰ نفر جمعیت دارد.
این روستا دارای هزار و ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی دیم و آبی هست؛ بیشتر مواقع سال آب و هوای خنک بر روستا حاکم است و ما شاهد تاکستان‌های انگور با قدمت بالای صد سال در روستا هستیم، اهالی روستا هرساله پس از چیدن انگور این تاکستان‌ها، به بهانه شیره‌پزون خانوادگی، دور هم جمع می‌شوند و شکر این نعمت را به جای می‌آورند. شغل مردمان روستا در3 دسته؛ دامداری و کشاورزی، تولید قطعات یدکی خودرو و پوشاک قرار دارد.
یکی از مهمترین ویژگی‌های روستا، قرار گرفتن در کنار جاده بین‌المللی همدان _ قزوین است. جاده بین‌المللی که یادآور روزهای سخت جنگ جهانی‌دوم و مسیر پیشرفت ایران عزیز می‌باشد.
محل قرارگیری روستای امیرآباد در طول تاریخ با توجه به مستندات موجود و نقل بزرگان روستا 3 مرتبه جابه‌جا شده و از اواسط دوره قاجار به مکان فعلی خود رسیده است؛ در زمان قاجار این روستا بالای تپه و کنار جاده قرار گرفته و برای مدتی هم بالای تپه کنار جنگل‌های بکر روستا بوده که به دلیل کم‌آبی(نقل از بزرگان روستا)، اهالی روستا به کنار جاده و مکان فعلی این روستا نقل مکان کردند.
در نخستین روز تابستان سال 81  زلزله بالای 6 ریشتری روستای امیرآباد را  80 درصد تخریب کرد و با کمک دولت و همت اهالی، این روستا دوباره بازسازی شد.
پس از ساخت جاده بین‌المللی همدان –قزوین، نزدیک 80 سال قبل، ایجاد قهوه‌خانه‌ها و ارائه خدمات‌رفاهی به مسافران و کامیون داران شغل تعدادی از اهالی این روستا بود.
وجود معادن غنی شن و ماسه از دیگر ویژگی‌های مهم این روستا می‌باشد؛ روستای امیرآباد قطب صنعتی شهرستان رزن است به طوری که بالای 60 درصد واحدهای صنعتی شهرستان رزن در زمین‌های این روستا قرار گرفته است، شهرک صنعتی رزن و کارخانه آرد، رزن یدک، قطعه‌سازان رزن و خیلی از شرکت‌های نام آشنای استان در اراضی این روستا واقع شده‌است.
درحال حاضر بیش از 60 درصد از جوانان روستای امیرآباد، تحصیلات دانشگاهی دارند؛ همچنین ۴ نفر از این روستا عضو بنیاد علمی نخبگان هستند.
از مراسم‌های این روستا می‌توان به گردهمایی روز سیزده بدر با عنوان داش‌تنری( که اهالی روستا با دور هم جمع شدن به انجام بازی‌های بومی و محلی و... می پردازند) و برگزاری مراسم عروسی به شیوه خاص و با انجام رقص‌های محلی و مراسم‌شکرگذاری در زمان برداشت گندم اشاره کرد. در مراسم برداشت گندم مردمان در بخشی از زمین به شکرگذاری می‌پردازند و گندم‌ها را می‌چینند و به‌صورت خوشه‌ای دسته‌بندی می‌کنند و به‌عنوان برکت نگه ‌می‌دارند و در روزهای عید از آن به‌عنوان سبزه که نماد سالی پر برکت است استفاده می‌کنند‌.
از دیگر ویژگی روستا می توان به موقعیت توریستی این روستا اشاره کرد، به طوری که با عبور مسیر یک الی ۴ ساعته می‌توان به ۷ مرکز استان دسترسی داشت. کرج، تهران، هشتگرد، قزوین، تاکستان، ابهر، رشت، زنجان، همدان، ساوه، قم،کرمانشاه، رشت، سنندج و اراک از جمله شهرهای مهمی است که ساکنان آن منطقه می‌توانند روستای امیرآباد را به عنوان مقصد گردشگری انتخاب نمایند.
روستای امیرآباد با روستاهای دورنیان و ماهنیان همسایه است؛ از نقل قول‌ها اینگونه فهمیده می‌شود که بنیان گذاران این 3 روستا 3 فرزند یک خان بوده‌اند که با فوت خان‌ و تقسیم ارث، هرکدام یک روستای جدید را بنا کردند؛ یک شخصیت اسطوره‌ای به‌نام طاهر در آن روزها وجود داشته و در داستان‌های محلی نیز از این شخصیت روایات زیادی وجود دارد و در راستای احترام به این شخصیت اکنون ما شاهد نام خانوادگی غالب طاهری و طاهرلو در این روستا هستیم.
روستای امیرآباد در طول 4 دهه گذشته همواره پایبند انقلاب بوده است و با اهدای 4 شهید در این را افتخار میزبانی شهید گمنامی را دارد. این روستا در اوایل انقلاب، حین جنگ و برای پیشرفت علمی کشورمان در بحث پیشرفت موشکی همرزم شهید تهرانی مقدم، شهید وحید شیر محمدلو را تقدیم انقلاب علمی کرده است.

 




بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com