باید به فرهنگ ارزشمند کارآفرینی بازگردیم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  73402 تاریخ انتشار:  1395-06-17 - 05:45 تعداد بازدید:  6434
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در اختتامیه رقابت‌های فن‌آورد استان
باید به فرهنگ ارزشمند کارآفرینی بازگردیم

مادستان

■ همدان باید بوعلی‌ها بسازد

  رقابت‌های فن‌آورد پس از برگزاری دومین دوره مسابقات تخصصی که به صورت ملی در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، برای ساماندهی متخصصانی که از سراسر کشور در این مسابقات شرکت کرده بودند، مسابقات استانی را طراحی و با تعامل و همفکری مسئولان کشوری، استان اول برای آغاز این طرح، همدان انتخاب شد.
پس از جمع‌بندی شرایط و توانمند‌ی‌های استان مقرر شد که فن‌آورد استان همدان در 3 رشته صنایع تبدیلی برای عسل مازاد استان، بسته‌بندی سفال و همچنین برنامه‌نویسی کامپیوتر برگزار شود.
با تشکیل کمیته‌ علمی این رویداد و تبلیغات گسترده فن‌آورد، بیش از 90 متخصص در این رویداد شرکت کردند که طرح‌های قابل توجهی در این مسابقه ارائه شد.
روز گذشته تالار فجر همدان با حضور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و مسئولان استانی و شرکت‌کنندگان این مسابقه نفرات برتر این رقابت‌ها تجلیل شدند.
 خلاقیت در کشور از دست رفته است
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در مراسم اختتامیه رقابت‌های تخصصی مهارت‌سنجی فناورد گفت: خلاقیت در کشور ما از دست رفته و فرزندان ما تنها به دنبال استخدام در یک ارگان دولتی هستند که این موضوع منش کارآفرینی و خلاقیت را از بین برده است.
سورنا ستاری با بیان اینکه فرهنگ اصیل علم و فناوری باید دوباره به ملت بازگردد، افزود: زیست بوم باید در استان ایجاد شود تا افرادی همانند بوعلی و دیگر اندیشمندان پرورش یابند.  وی با بیان اینکه باید دوباره به فرهنگ ارزشمند کارآفرینی برگردیم، بیان کرد: امروز از پیروزی گذشته بر محیط زیست پشیمان و به دنبال اقتصاد دانش‌بنیانی هستیم که مثل گذشته به محیط زیست آسیبی وارد نکند.
ستاری ادامه داد: اکنون با بهره‌گیری از دانش‌ و فناوری باید اشتغالی ایجاد کنیم که نه تنها ضرری برای محیط زیست ندارد بلکه پایدار و سودآور باشد.
به گفته وی، اگر زیست بومی در استان ایجاد شود که فرهنگ کارآفرینی در آن مقدس باشد قطعاً اشتغال حاصل از آن پایدار و سودآور خواهد بود. معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور بیان کرد: امروز داشتن ماده اولیه مهم نیست، بلکه مهم این است که از چه دانشی برای ایجاد ارزش‌افزوده در آن ماده اولیه استفاده می‌شود.
ستاری با اشاره به اینکه بیش از هزار شرکت دانش‌بنیان در زمینه گیاهان دارویی فعالیت دارند، افزود: بیش از 2 هزار و 600 شرکت دانش‌بنیان در کشور فعالیت دارند که درآمد سالانه این شرکت‌ها 200 هزار میلیارد ریال برآورد شده است.
 وی، 94 درصد تولید زعفران دنیا را در ایران عنوان کرد و گفت: گردش مالی زعفران در دنیا 5/8 میلیارد دلار است اما از این گردش تنها 5 درصد سهم ایران آن هم با 450 میلیون دلار صادرات است.
 فن‌آورد به دنبال استخراج مغزهاست
رئیس کمیسیون علمی- راهبردی چشم‌انداز مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در این آیین افزود: هنوز در بسیاری از اذهان دوران دیجتال فرا نرسیده و همچنان در دوره آنالوگ بسر می‌برند در حالی که باید تغییر و تحول رخ دهد، زیرا اندازه‌ها کوچکتر، مواد مصرفی کمتر و درآمدها بیشتر شده است.
علی آقامحمدی بیان کرد: آن چیزی که امروز فن‌آورد انجام می‌دهد این است که به جای استخراج معادن، به استخراج مغزها رفته و این مسأله در بسیاری از کشورهای پیشرفته جا افتاده و در حال انجام است.
وی گفت: امروز کارهای تکراری درآمدزا نیست و تنها کارهایی که در آن تحول رخ داده حرف نخست را می‌زند و بازدهی بیشتری دارد.
به گفته آقامحمدی، این مسابقات نقطه آغازی برای استفاده از مغزهاست و باید این مسابقات را برای درگیر کردن ذهن انسان باب کنیم و سمت و سوی آن نیز کار، تفریح و اندیشه باشد.
رئیس شورای سیاستگذاری رقابت‌ها بیان کرد: کشور ما دارای سرمایه‌های عظیم نیروی انسانی است از همین‌رو باید راهش را تغییر و شیوه جدید را در پیش گیرد و صحنه را به دست جوانان بسپارد.
آقامحمدی با بیان اینکه درس خواندن با فکر را باید ترویج دهیم، افزود: باید به سمتی پیش رویم تا کارفرما به نیروی کار نیاز داشته باشد نه اینکه نیروی کار با التماس و راه‌های قانونی خود را به کارفرما تحمیل کند.
وی گفت: کسانی که فن‌آورد را عرضه می‌کنند یک تیم 8 نفره از استاد و دانشجو هستند که تمام کارهایشان از صفر تا صد با خود آنها بوده که حال می‌بینیم دانشگاه صنعت شریف از آنها درخواست همکاری کرده است.
رئیس شورای سیاستگذاری رقابت‌ها بزرگترین مشکل بخش خصوصی در ایران را کوتاه فکر کردن عنوان کرد و افزود: همدان قابلیت‌های بسیاری دارد و می‌تواند متحول شود تنها به شرطی که در آن تیم‌سازی شود و مجموعه‌های دانشی شکل بگیرد.
آقامحمدی با بیان اینکه ما به استان دانش‌بنیان پایلوت نیاز داریم، گفت: همدان در زمینه انیمیشن کارهای خوبی انجام داده و قوی است و در زمینه سفال و بسته‌بندی حرف‌های تازه‌ای دارد که با دانش‌ و فناوری می‌تواند اقدامات خوبی در این زمینه‌ها انجام دهد.
 راه هموار است
استاندار همدان نیز با بیان اینکه کشور به وجود نخبگان و عالمان افتخار می‌کند، افزود: معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری با علاقه به همدان کمک می‌کند و حضورش در استان رهاوردهای خوبی داشته است.
محمدناصر نیکبخت با بیان اینکه 42 شرکت دانش‌بنیان در زمان مدیریت ستاری در همدان ایجاد شده، افزود: در حال حاضر سایت دایمی پارک علم و فناوری همدان در حال احداث است که بزودی فاز نخست آن به بهر‌ه‌برداری می‌رسد و 250 شرکت دانش‌بنیان نیز در این مکان می‌توانند مستقر شوند. نیکبخت بیان کرد: برجام آورده‌های بسیاری داشته که صادرات روزانه 2 میلیون و 800 هزار بشکه نفت یک نمونه آن است، البته نباید فراموش کرد که دشمن ایران، بدعهد و خبیث است و باید مواظب بود.
وی با بیان اینکه راه هموار است و نباید آن را سد کنیم، گفت: اگر تنها حوزه اقدام و عمل معاونت علمی رئیس‌جمهور، بهداشت و درمان و صنایع دستی را نگاه کنیم، می‌بینیم که در شرایط تحریم و سختی، کارهای بزرگی در کشور انجام شده است.
استاندار همدان ادامه داد: با تدبیر مقام معظم رهبری، عقلانیت دولت تدبیر و امید و پشتیبانی مردم، راه پیشرفت کشور هموار و مهیاست.
سرپرست رقابت‌های ملی مهارت سنجی فن‌آورد نیز گفت: ایده این مسابقات از سال 93 که روش آن شناسایی افراد موفق در حوزه صنعت بود کلید خورد و 2 سال به صورت ملی برگزار و با استقبال خوبی مواجه شد.
محمدحسین قمری با بیان اینکه همدان میزبان نخستین دوره رقابت‌های استانی فن‌آورد است، افزود: فن‌آورد استان همدان پس از نیازسنجی‌های صورت گرفته از استان، در ۳ رشته صنایع تبدیلی برای تبدیل عسل مازاد استان همدان، بسته‌بندی صنایع سفال و همچنین برنامه‌نویسی کامپیوتر برگزار شد و بیش از ۹۰ متخصص آثار خود را ارسال کردند.
به گفته قمری، کمک به تجاری‌سازی این ایده‌ها، از خدماتی است که فن‌آورد به برگزیدگان ارائه می‌کند.
سرپرست رقابت‌های ملی مهارت سنجی فن‌آورد متذکر شد: این رقابت‌ها در وهله نخست به شناسایی نیازمندی‌های بخش صنعت پرداخته و با تعریف سنجی‌های مناسب اقدام به شناسایی و ارزیابی افراد توانمند از سراسر کشور در حوزه‌های شناسایی شده می‌پردازد.
در پایان این مراسم از نفرات برگزیده مسابقات فن‌آورد در همدان تجلیل شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com