1403-01-251403-02-04bool(false) آخرین وضعیت قیمت ها در بازار همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 4 ارديبهشت 1403

Today : Tue, April 23, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  59768 تاریخ انتشار:  1394-03-25 - 05:45 تعداد بازدید:  4660
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مردم از پايين آمدن قدرت خريدشان مي‌گويند
آخرین وضعیت قیمت ها در بازار

مادستان

معاون اول رئیس‌جمهور در حالی از افزایش قدرت خرید مردم سخن گفته است که کاسبان، کارگران و کارمندان از كوچكتر شدن سبد مصرفی خود مي‌گويند.
چند روز پیش بود که اسحاق جهانگیری، در مراسم آغاز عملیات اجرایی پالایشگاه‌های میعانات گازی سیراف، اعلام کرد که علاوه‌بر بهبود رتبه اقتصادی ایران در دنیا، قدرت خرید مردم و تولید ناخالص داخلی هم افزایش یافته است.
وی به این نکته اشاره کرد که اقتصاد نباید به حالت سنتی اداره شود و باید راهکارهای مدرنی را برای اقتصاد ایران با جایگاه فعلی‌اش در دنیا، برگزید. اما همین ادعای معاون اول رئیس‌جمهور کافی بود تا مردم برای این نکات حرف‌هايي داشته باشند.
 آمارهای بانک مرکزی چیز دیگری می گوید
در این میان، اگرچه دولت از ابتدای روی کار آمدنش، سیاست کنترل تورم را به جای رونق‌دهی به اقتصاد برگزید، اما با روند کاهشی تورم، مردم افزایش قدرت خرید خود را نسبت به 3 سال پيش، احساس نکردند.
اما به هرحال، گشت و‌گذاری هم در بازار اگرچه نشانگر این است که قیمت‌ها حداقل نسبت به گذشته افزایش یافته‌اند اما سایه سنگین گرانی بنزین و آب و برق در دولت یازدهم، بر قیمت‌ها دیده می‌شود و همین کافی بود تا وقتی قیمت بنزین از سوی دولت افزایش یابد، سایر کالاها هم به تبع آن گران شود. حتی گزارش‌های بانک مرکزی هم این را به خوبی نشان می‌دهد.
آخرین گزارش بانک مرکزی از گرانی و ارزانی کالاها که دهم خردادماه منتشر شده و وضعیت قیمت کالاها در هفته منتهی به هشتم خردادماه سال جاری را با هفته مشابه سال گذشته یعنی خرداد ماه سال ۹۳ مقایسه می‌کند، نشان می‌دهد قیمت ۸ گروه مواد‌غذایی نسبت به هفته مشابه ماه گذشته افزایش یافته است.
این گزارش می‌گوید بهای تخم‌مرغ در هفته اول خردادماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 3/6‌درصد افزایش داشته، ضمن اینکه برخی اقلام حبوبات نیز بین 3/0 درصد تا 5/9 درصد افزایش را تجربه کرده است. در میان میوه‌ها هم، به جز طالبی و موز که به ترتیب 7/0 درصد و 9/0 درصد کاهش را تجربه کرده‌اند، سایر اقلام از 4/0 درصد تا 9/21 درصد افزایش قیمت داشته‌اند، همچنین قیمت سیب‌زمینی معادل 7/0 درصد و لوبیا‌سبز 4/3 درصد افزایش داشته است و به طور کلی، قیمت روغن‌نباتی جامد هم معادل 5/1 درصد افزایش را نشان می‌دهد. قیمت لبنیات نسبت به هفته مشابه سال گذشته 1/14 درصد، تخم‌مرغ 8/22 درصد، حبوبات 6/14 درصد، میوه‌های تازه ۸۵ درصد، سبزی‌های تازه ۷ درصد، گوشت قرمز 3/7 درصد، قند و شکر 5/4 درصد، چای 1/8 درصد و روغن‌نباتی نیز 6/0 درصد افزایش قیمت داشته است؛ بنابراین حتی آمارهای بانک مرکزی هم ادعای معاون اول رئیس‌جمهور مبنی بر افزایش قدرت خرید مردم را رد می‌کند.
  روایت مردم از کاهش یا افزایش قدرت خریدشان
اما شاید نبض اصلی اقتصاد ایران به دست مردمی باشد که روزهایشان را برای تأمین مایحتاجشان، به خرید از مغازه‌ها و فروشگاه‌ها می‌گذرانند. کارمندان و کارگرانی که سطح درآمدشان ثابت است و از این بابت شاید بیشترین لطمه را بخورند اما این تمام داستان نیست، زیرا کاسبان و فروشندگان هم که به اصطلاح، نان به نرخ روز می‌خورند و کالاهایشان را بسته به شرایط بازار و دخل و خرجشان، قیمت‌گذاری می‌کنند هم می‌گویند که قدرت خریدشان پایین آمده، درآمدشان دیگر همچون گذشته نیست و مشتریان پر و‌پا قرصی ندارند، بلکه بیشتر خریدارانشان کسانی هستند که یا از سر اجبار مجبور به خریدند و یا واقعاً کسب و کارهایی دارند که پول خوبی برایشان تأمین کرده است.
خانم خانه‌داري كه پنجشنبه عصر براي خريد به سبزه‌ميدان آمده بود مي‌گويد: حداقل من تصور نمی‌کنم که قدرت خرید مردم افزایش یافته باشد، چون خيلي‌ها شغل شوهر من كه كارمند متوسط است را دارند و وقتي دقت مي‌كنم مي‌بينم سال گذشته راحت‌تر و بيشتر مي‌توانستم خريد كنم. هزينه‌هايمان بالا رفته ولي حقوقمان خيلي ناچيز اضافه شده است. همه قيمت‌ها نسبت به سال گذشته اضافه شده است. خودتان اگر به خریدهایتان در سال گذشته و امسال توجه کنید، می‌بینید که اگر با ۲۰ هزار تومان می‌توانستند در سال گذشته، حداقل 3- 4 نوع میوه با وزن یک كيلو و‌نيم خرید کنید اما امسال باید بابت همین میزان ۳۵ هزار تومان پول بدهید.
مرد جواني هم كه در حال خريد گيلاس است مي‌گويد: تنها مسأله خريد ميوه نيست، پوشاک، نان، گوشت و مرغ، برنج، مایحتاج لوازم‌التحریر بچه مدرسه‌ای‌ها و سایر هزینه‌های سربار همچون گرانی آب، برق، گاز و شارژ ساختمان، بر حقوق یک کارمند تحمیل می‌شود، اجناس هم که گران است، اينها موجب شده است قدرت خريدمان به شدت پايين بيايد.
مغازه‌داري هم كه گيلاس، زردآلو و هلو مي‌فروشد هم مي‌گويد: امسال ميوه و تره‌بار نسبت به سال گذشته همين‌زمان تقريباً 2 برابر شده و همين امر موجب شده است بازار ما امسال كسادتر شود.
  آخرین تحولات بازار میوه همدان
گزارشات ميداني خبرنگار همدان‌پيام از جزئيات قيمت‌ها در بازار ميوه و‌تره‌بار (سبزه‌ميدان) حاكي از آن است كه هندوانه، هلو، طالبي و گيلاس ارزان‌تر از هفته پيش شده است.
قيمت خيار نهاوند  2هزار تومان، هندوانه هزار و100 تومان، هلو درجه يك 6 هزار تومان و درجه دو 5 هزار تومان، گيلاس 8هزار تومان ، انگور ياقوتي درجه يك 10 هزار تومان و درجه دو 8 هزار تومان و هويج با درصدي كاهش نسبت به هفته گذشته به  3هزار و500 تومان رسيده است.در حال حاضر قیمت طالبی بین ۲ تا 2 هزارو 500تومان و قیمت ملون از هزار و500 تا ۲هزار و500 تومان است.
قيمت سبزي خوردن هر كيلو 3 هزار تومان، گوجه‌فرنگي هزار و500 تومان، بادمجان‌سياه 2هزار تومان، سيب‌زميني و پياز هزار تومان است.
موز نيز 3هزار و500 تومان و زردآلو 6 هزار تومان به مشتری عرضه می‌شوند. ‌اين ارقام ؛ البته در خرده‌فروش‌هاي خارج از بازار ميوه ‌و‌تره‌بار با اختلافي حدوداً بين يك تا 3 هزار تومان به فروش مي‌رسند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com