مردم صالح آباد نگران بحران آب هستند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  129834 تاریخ انتشار:  1401-11-04 - 18:31 تعداد بازدید:  599
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مردم صالح آباد نگران بحران آب هستند

مادستان


■ آبفا: مجتمع حسین آباد عاشوری از منابع آبی خود تغذیه خواهد شد

 صالح آباد _مینا ابراهیمی _خبرنگار همدان‌پیام: چندماهی است ایجاد طرح ملی مجتمع آبرسانی روستاهای حسین آباد عاشوری،رباط زعفرانی  زاغه،سیمین وآبرومند بامحوریت روستای حسین آباد عاشوری که  قرار است  به دلیل جلوگیری از هزینه‌های اضافی از مخزن شهر صالح آباد تغذیه کند،به دغدغه‌ای اساسی برای مردم شهر صالح آباد تبدیل شده است که درصورت استفاده این مجتمع از چاه‌های آبی شهر صالح آباد که در سال‌های گذشته باتنش آبی جدی مواجه بود،دیری نمی‌پاید که آب شهر صالح آباد با بحران مواجه شود.


پس از پیگیری‌های متعدد شورای اسلامی شهر صالح آباد معاون منطقه‌ای آبفای استان ومدیر آبفای شهرستان بهار باحضور در شهرداری صالح آباد نسبت به توجیه افکار عمومی وانجام مواردی برای کنترل ومدیریت مصرف آب چاه‌های شهر صالح آباد اقدام کردند.

رئیس شورای اسلامی  شهر صالح آباد بابیان اینکه روحیه مشارکتی وهم نوع دوستی اهالی شهر صالح آباد همواره زبانزد بوده است ودر زمان بحران آب همدان نیز  روزانه ۴۰ تانکر به شهر همدان کمک می‌کردند،گفت: با توجه به تنش آبی صالح آباد درسال‌های گذشته و استفاده از مخزن مشترک برای حسین آباد عاشوری بایدراهکارهای مناسبی برای جلوگیری از تنش آبی شهر در آینده اندیشیده شود.

جلال بهزاد مقدم در جلسه‌ای که به منظور رفع تنش و شبهه مردم شهر صالح آباد در شهرداری تشکیل شده بود، گفت: با توجه به خواسته مردم و کمبود آب شرب همه مناطق کشور باید اقدامات لازم برای آبرسانی به همه مناطق بدون آسیب و ایجاد بحران برای مناطق دیگر صورت پذیرد زیرا مردم صالح آباد در چندسال گذشته با بحران جدی آب مواجه بودند.

بهزاد مقدم همچنین با اشاره به اینکه در سال‌های ۱۳۹۰ و ۹۱ شهر صالح آباد  با مشکل جدی آب  مواجه بوده،  چاه‌هایی حفر گردید  و به همین دلیل می‌طلبد که مردم و مسئولان توجه ویژه‌ای به آب این منطقه داشته باشند.

 بخشدار صالح آباد نیز با بیان اینکه کاهش بارندگی و تشنگی زمین سال به سال کشور را با بحران آب مواجه می‌کند، گفت: در زمان‌هایی که کمبود آب نیز نبوده شهر صالح آباد دچار نوسان و بحران آب بوده و به همین دلیل می‌طلبد با کارشناسی و بررسی دقیق در خصوص مسائل آب برای پیشگیری از تنش آبی صالح آباد اقداماتی صورت پذیرد.

عادل عبدالملکی اضافه کرد: با توجه به بازدیدی که از مخزن آب حسین آباد عاشوری در روزهای بحران جدی آب همدان داشتیم، روزانه مردم شهر صالح آباد با 40 تانکر به کمک شهر همدان آمدند وتغذیه  وتأمین منابع آبی مجتمع حسین آباد عاشوری که آبرسانی به ۵روستارا انجام خواهد داد، باید مشخص گردد  تا در آینده مشکلی برای آب شرب مردم صالح آباد به وجود نیاید.

معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان همدان نیز ضمن قدردانی از مشارکت مردم صالح آباد در مدت بحران  آب شهر همدان گفت:درزمان بحران آبی همدان منابع تانکر آبی توسط شهرهای جورقان و صالح آباد علاوه بر چاه‌های کشاورزی شهرستان بهار، تأمین می‌شد که جای قدردانی دارد.

حمیدرضا نیکداد افزود: با توجه به سیاست‌های اداره آبفای استان مبنی بر اینکه باوجود تأسیسات در مسیر مجتمع‌ها نیازی به ایجاد  تأسیسات جدید احساس نمی‌شود،گفت: به دلیل وجود مخزن صالح آباد برای پمپاژ ایستگاه مجتمع حسین آباد عاشوری از این مخزن استفاده می‌شود البته روستاهای مجتمع از منابع آبی خویش تغذیه می‌شوند زیرا منابع آبی شهر صالح آباد پاسخگوی مجتمع نیست.

نیکداد این اطمینان رابه مردم شهر صالح آباد داد: به هیچ عنوان از منابع آبی صالح آباد برای مجتمع روستای حسین آباد عاشوری استفاده نمی‌شود زیرا شهر صالح آباد در سال‌های گذشته با تنش آبی مواجه بوده است و در آن سال‌ها با اجاره چاه مشکل آب این شهر برطرف شد  بنابراین منبع  تغذیه آب مجتمع از چاه روستای حسین آباد عاشوری درفاصله ۵۰۰متری خط انتقال جاده اصلی است که مسافت زیادی نیز با چاه‌های شهر صالح آباد دارد و تنها ایستگاه پمپاژ در نزدیکی مخزن شهر صالح آباد احداث شده است.

نیکداد ادامه داد: پروژه مجتمع آبرسانی روستای حسین آباد عاشوری و 4 روستای دیگر به صورت ملی بوده و اعتبار لازم در حال حاضر برای اتمام ایستگاه پمپاژ نداشته و مابقی پروژه پس از تأمین اعتبار انجام خواهد شد که با توجه به کاهش بارندگی ۳۵ درصدی امسال نسبت به سال گذشته نمی‌توانیم از ظرفیت آب شرب صالح آباد برای این روستاها استفاده کنیم همچنین برای اطمینان مردم شهرصالح آباد دستگاه‌های کرومتر وشیرهای کنترل نصب خواهد شد.
مدیر آبفای  بهار نیز با بیان اینکه ۳ حلقه چاه شهر صالح آباد با دبی ۳۵ لیتردر ثانیه است که  نیاز آب شهر صالح آباد در پیک تابستان ۲۶ لیتر در ثانیه بوده‌است.
شریفی اضافه کرد: شهر صالح آباد هم اکنون بر اساس دبی سنجی به میزان ۲۰ لیتر در ثانیه آب نیاز دارد و چاه آب مجتمع حسین آباد باچاه شهر صالح آباد فاصله دارد ومردم شهر صالح آباد نگران کسری آب نباشند زیرا5 روستای مجتمع، منابع آبی خود را دارند.

وی ادامه داد: اگر وضعیت بارندگی خوب باشد، نیازی به آبرسانی با تانکر هم نیست و مجتمع آبرسانی با ایستگاه پمپاژجدا، وظیفه آبرسانی به این روستاها را دارد.

در ادامه آرش هوشمند، یکی از اعضای شورای اسلامی شهر صالح آباد نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه لوله‌ای از مخزن خروجی آب صالح آباد به صورت 24ساعته وصل شده و به یکی از روستاهای اطراف آبرسانی انجام می‌شود، درصورتی که ادامه این روند شهر صالح آباد را بامشکل آب مواجه خواهد ساخت و باید ساعات محدودی را برای آبرسانی به این روستا در نظر گرفت ودرصورت بحران نیز شهرصالح آباد آمادگی آبرسانی باتانکر به صورت محدود را دارد وباید از منابع چاه‌های آب شهر صالح آباد صرفاً برای مصارف شهر استفاده شود وسایر روستاها از منابع آبی خود تغذیه گردند، همچنین تدابیر لازم برای جلوگیری از کم آبی شهر اندیشیده شود.

آرش هوشمند اضافه کرد: همچنین باید ظرفیت چاه‌های آب شهر مشخص ومدیریت شود زیرا با توجه به کمبود آب منطقه در سال‌های گذشته نیازی به آبرسانی با لوله به صورت ۲۴ ساعته  به یکی از روستاهای کم آب نیست وباید ساعات آن محدود گردد تا شهر را دچار بی‌آبی نکند.  

درادامه مقرر شد، به منظور مدیریت مصرف آب شرب صالح آباد دستگاه کنترل، روزانه 2ساعت از چاه‌های آب شرب شهر صالح آباد، برای یکی از روستاهای همجوار نصب شود تا از هدررفت وکاهش آب شرب شهر صالح آباد جلوگیری شود، همچنین دستگاه دبی‌سنج باحضور اعضای شورای اسلامی شهر صالح آباد برای تعیین سطح دبی چاه‌های آب شرب شهر نصب گردد.

همچنین ورودی وخروجی آب‌های شهر مشخص شود وزمان استفاده ساعات بیشتر آب برای روستاهای مجاور به اطلاع مسئولان محلی برسد، ضمن اینکه در مواقع بحران آب روستاهای همجوار با مقدار وزمان مشخص با تانکر آبرسانی شوند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com