1403-01-251403-02-04bool(false) كبودراهنگ نان به نرخ روز مي‌خورد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 4 ارديبهشت 1403

Today : Tue, April 23, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  77731 تاریخ انتشار:  1396-03-06 - 05:45 تعداد بازدید:  237
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

كبودراهنگ نان به نرخ روز مي‌خورد

مادستان

نان براي مردم ايران از اهميت بسيار بالايي برخوردار است واز اجزاي اصلي سبد غذايي هر خانوار ايراني محسوب مي‌شود. در شهرستان كبودراهنگ كه متأسفانه از اقتصاد و رونق و توسعه خبري نيست، اهميت نان در سبد غذايي به عنوان قوت غالب دوصدچندان مي‌شود.
بزرگ‌ترين شهرستان استان و بزرگ‌ترين توليدكننده گندم استان نانش را به نرخ روز نمي‌خورد و براي خوردن نان مورد علاقه و نيازش يا بايد هزينه بيشتري پرداخت كند يا از علاقه و نيازش چشم‌پوشي كند؛ البته شايان ذكر است که اجراي طرح آزادپزي 20 درصد از نانوايي‌هاي سراسر كشور اين طرح در بسياري از استان‌ها و شهرهاي كوچك و كم‌درآمد اجرا نشد و در برخي شهرها نيز فقط در فاز اول اجرا شد و 6 درصد از نانوايي‌ها آزادپز شدند. ولي در شهرستان كوچك كبودراهنگ اين طرح به طور كامل اجرا شد و مديران استاني يك بار در تمام دوران مديريت خود يك طرح قانوني به طور كامل را اجرا كردند تا ثابت كنند كه علم مديريت مي‌دانند.
 از فروردين 94 بسياري از مردم كبودراهنگ با خوردن نان‌هاي بربري و سنگك خداحافظي كردند و ناتواني مديريتي مسئولان در اجراي اين طرح دودي به چشم مردم شهر داد كه بيش از 3 سال است كه چشمشان را به خوردن نان سنگك بسته‌اند.
طبق مصوبه هيأت دولت در سال 93، 20 درصد از واحدهاي نانوايي كل كشور آزادسازي شدند و آرد يارانه‌اي 20 درصد از نانوايي‌ها قطع شد.
در اين طرح نوع نانوايي و نوع پخت مشخص نيست و تمام نانوايي‌ها با انواع پخت‌ها از جمله لواش، فانتزي، حجيم‌پز، سنگك، بربري، تافتون و... را شامل مي‌شد. اين در حالي است كه در شهرستان كبودراهنگ بخصوص مركز شهر كبودراهنگ اين 20 درصد فقط و فقط واحدهاي سنگك و بربري‌پز را دربر گرفته و به گفته فرماندار شهرستان اين طرح به دستور استاندار در كل استان و به تبع شهرستان‌ها اجرا شده است و مصوب شد كه اين 20 درصد آزادسازي شامل واحدهای سنكگ و بربري باشد.
با اين توصيفات مي‌توان فهميد كه در برخي از شهرستان‌ها هنوز واحدهاي سنگكي با تعرفه دولتي 550 تومان فعال است و كبودراهنگ تنها شهري است كه از اين قافله عقب مانده است و سنگك آزادپز هزار توماني مي‌خورد و اين 20 درصد در كبودراهنگ تمام واحدهاي سنگك و بربري‌پز را شامل شده است.
رئيس صنعت، معدن و تجارت شهرستان مي‌گويد: بيش از 175 واحد نانوايي در شهرستان در حال فعاليتند كه از اين تعداد 41 واحد آزادسازي شده كه تمام واحدهاي بربري و سنگك را شامل مي‌شود و 128 واحد آرد يارانه‌اي‌بگير نيز در ماه 918 هزار و 32 كيلو معادل 23 هزار كيسه آرد دريافت مي‌كنند. با يك حساب سرانگشتي مي‌توان  برآورد كرد كه هر واحد نانوايي يارانه‌اي يا دولتي كه در كبودراهنگ فقط واحدهاي لواش‌پزند، به طور ميانگين روزانه 5 كيسه آرد پخت كند و تمام مردم شهرستان تمام وعده‌هاي غذايشان را فقط نان بخورند باز هم اضافه مي‌آيد. اين در حالي است كه با آزادسازي نانوايي‌هاي لواشي نيز مي‌توان پخت اضافه، آردفروشي، تخلفات، كيفيت و نامرغوب بودن نان سفره مردم كاست.
از طرفي هم اگر به طور استاندارد كشوري به ازاي هر هزار و 800 تا 2 هزار نفر يك واحد نانوايي تأمين‌كننده نان مورد نياز باشد، در شهرستان 143 هزار نفري كبودراهنگ 79 واحد نانوايي نياز است كه در حال حاضر 96 واحد مازاد نياز در شهرستان در حال فعاليت است كه توليد مازاد نياز متقاضي، كاهش كيفيت، افزايش دورريخت و هدررفت و كاهش ارزش توليد مي‌شود و حال اگر طرح آزادسازي شامل نانوايي‌هاي لواشي نيز مي‌شد، بسياري از اين مشكلات برطرف مي‌گرديد و مردم قشر ضعيف و وسع مالي كم نيز مي‌توانستند از نان سنگك بهره‌مند شوند.
اجراي اين طرح در راستاي افزايش كيفيت و ايجاد حس رقابت در نانوايي‌ها بود كه توانست به بخشي از هدف خود دست يابد و افزايش كيفيت در واحدهاي آزادپز را شاهد بوديم ولي اين طرح هيچ برنامه‌اي براي واحدهاي يارانه‌بگير براي افزايش كيفيت و كاهش تخلفات نداشت شهروندان كبودراهنگي بر اين عقيده‌اند كه نان سنگك از ارزش غذايي بالايي برخوردار است و مصرف روزانه آن توصيه پزشكان تغذيه نيز می باشد ولي آزادسازي تعرفه اين نان با توان خريد مردم اين منطقه سازگار نيست؛ چراكه كبودراهنگ از نظر اقتصاد و توليد در سطح بسيار پايين است و بسياري از مردم هنوز با مشكلات شديد معيشتي دست‌وپنجه نرم مي‌كنند.
خانم خانه‌داري نيز اجراي اين طرح را جلوگيري از اسراف و دورريخت نان سنگك مي‌داند و مي‌گويد از آنجا كه نان سنگك از ماندگاري كمتري برخوردار است. دورريز فراواني نيز دارد افزايش قيمت اين نان باعث خريد كم و مصرف درست مي‌شود.
شخصي هم در اين خصوص عنوان داشت اجراي قانون‌ها همواره با تبصره‌ها و مصوبه‌هايي همراه است كه بسته به موقعيت جغرافيايي، اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي هر منطقه قابل تغيير و داراي تبصره و ماده قابل تغيير و جابه‌جايي است كه مي‌توان با مطالعه دقيق خصوصيات خاص در هر منطقه و توان مديريتي آن را اجرا كرد كه اجراي اين طرح در كبودراهنگ نيز نياز به مطالعه و بررسي داشت كه متأسفانه فقط با سليقه مسئولان استان كه از معيشت، اقتصاد و فرهنگ مردم اين شهر بي‌خبرند، اجرا شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com