تهدید پرورش ماهی با واردات ماهی‌های چینی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  81790 تاریخ انتشار:  1396-06-05 - 05:45 تعداد بازدید:  148
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تهدید پرورش ماهی با واردات ماهی‌های چینی

مادستان
مسئول شیلات و آبزی‌پروری جهاد کشاورزی ملایر گفت: واردات تیلاپیلای چینی علاوه بر مضر بودن برای سلامتی پرورش‌دهندگان ماهی را در آستانه ورشکستگی قرار داده است.
مسعود نوروزی در گفت‌و‌گو با تسنیم با بیان اینکه سالیانه بیش از 500 تن ماهی سردآبی و گرم‌آبی در شهرستان ملایر تولید می‌شود، اظهار داشت: پرورش ماهی به طور رسمی از سال 85 در این شهر در 5 استخر سردآبی و‌ مزرعه گرم آبی آغاز شد و هم‌اکنون تعداد 25 استخر سردآبی و 18 مزرعه گرم آبی و منابع آبی پرورش ماهی در این شهر وجود دارد.
نوروزی با اشاره به اینکه سالیانه بیش از 500 تن ماهی سردآبی و گرم آبی از شهرستان ملایر به استان‌‌های همدان، اراک، کرمانشاه و استان‌‌های همجوار صادر می‌شود، گفت: هم‌اکنون بیش از100 نفر در این زمینه در شهرستان اشتغالزایی انجام شده است.
مسئول شیلات جهادکشاورزی ملایر در ادامه با اشاره به پایین بودن سرانه مصرف ماهی در کشور و اینکه این سرانه یک سوم میانگین جهانی است خواستار حمایت بیشتر مسئولان از فعالان تولید و پرورش آبزیان در سطح استان و شهرستان شد.
نوروزی ارزش غذایی بالای گوشت ماهی نسبت به گوشت قرمز، قیمت مناسب و داشتن انواع ویتامین آ، بی، دی، کلسیم، فسفر و مقداری آهن، مس، سلنیوم و‌ داشتن اسید چرب اشباع نشده امگا 3 را از مزیت‌های استفاده از گوشت ماهی دانست و افزود: کارشناسان تغذیه کشور معتقدند با فرهنگ‌سازی و متعادل ساختن قیمت تمام شده می‌توان آمار استفاده از گوشت ماهی در کشور را افزایش داد و عده بیشتری را به مصرف این محصول تشویق کرد.
وی با اشاره به اینکه ماهی تیلاپیلا علاوه برداشتن جیوه سنگین به جای آمگا 3 از امگا 6 بالایی نیز برخوردار است، گفت: گوشت این ماهی دارای مقدار زیادی اسید آراشیونیک است که اگر چه برای ترمیم بافت‌های صدمه دیده مفید است اما مقدار زیاد آن با اختلالات مغزی مثل آلزایمر و تشدید التهاب بدن در ارتباط است.
نوروزی با بیان اینکه این ماده نامرغوب غذایی هم اکنون در بسیاری از مراکز مواد غذایی استان و شهرستان به ویژه بیمارستان‌ها مصرف می‌شود. گفت: بدترین مکان استفاده از این مواد غذایی بی‌کیفیت و‌ خطر‌زا بیمارستان‌‌های مادر و ‌کودک است که ‌ضروریست کارشناسان تغذیه ماهی قزل‌آلا که دارای کیفیت غذای بهتری است را جایگزین کنند.
وی در ادامه بر ضرورت حمایت بیشتر مسئولان از فعالان این عرصه تولید و پرورش، آبزیان در سطح استان و شهرستان تأکید کرد و افزود: هم‌اکنون واحد پرورش ماهی روستای آورزمان ملایر که دارای مجوز بهره‌برداری و موافقت اصولی از سال 85 است در آستانه تخریب قرار دارد.
نوروزی با اشاره به اینکه این واحد تولیدی بزرگترین مزرعه پرورش ماهی قزل‌آلای ملایر بوده ‌و سالیانه در این مرکز حدود 40 تن ماهی تولید می‌شود، گفت: به دلیل ‌حمایت نکردن اداره ذی‌ربط شهرستان این مرکز پرورش ماهی قزل‌آلا در آستانه تعطیلی و تخریب قرار دارد.
وی بیان کرد: این استخر ملک شخصی و‌ کشاورزی بوده و از سال 85 پروانه بهره‌برداری است خواستار حمایت مسئولان شهرستانی و بررسی بیشتر و استعلام از شیلات استان در این زمینه شد.
مسئول شیلات جهاد ملایر از راه‌اندازی کارخانه تولید خوراک ماهی در شهرک سهند اشاره کرد و افزود: این واحد برای نخستین بار در استان همدان از ابتدای امسال راه‌اندازی شده است.
نوروزی با تأکید بر اینکه این واحد از ابتدای امسال با 2 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال برای 10 نفر راه‌اندازی شده است و می‌تواند تحول اقتصادی خوبی در صنعت پرورش ماهی شهرستان ایجاد کند خواستار حمایت مسئولان و حمایت بیشتر از فعالان عرصه تولید و پرورش آبزیان در سطح استان و شهرستان شد.
وی از جایگزینی طرح پرورش ماهی کپور تک‌گونه‌‌ای به جای استخر‌های ماهی قزل‌آلا در شهرستان خبر داد و افزود: پرورش این نوع ماهی در اطراف چاه‌های عمیق و مزارعی که هفته‌ای 1 تا 3 ساعت آب باشد قابل انجام است و اصطلاحاً به ماهی بدون آب معروف بوده و می‌شود با کمترین آب و ظرف يک تا 6 ماه ماهیان 5/2 تا 3 کیلویی از این مزارع برداشت کرد.
وی از وجود 3 استخر پرورش ماهی تک‌گونه‌ای کپور در شهرستان خبر داد و افزود: هم‌اکنون هر کدام از این استخر‌‌ها حدود 5 هزار ماهی دارد‌ و‌ میزان 10 تا 15 تن گوشت ماهی از این مزارع برداشت می‌شود. مسئول شیلات و آبزی پروری جهاد ملایر با اشاره به بحث کمبود آب به‌ویژه آب کشاورزی در ملایر، جایگزینی پرورش ماهی تک‌گونه‌ای کپور به جای قزل‌آلا را مقرون به صرفه دانست و تصریح کرد: قزل‌آلا نوعی ماهی است که آب دائم نیاز داشته اما پرورش ماهی کپور با وجود هفته‌ای 1 تا 3 ساعت آب در کنار چاه‌های کشاورزی در ملایر توجیح اقتصادی دارد.
وی از ایجاد 6 استخر جدید پرورش ماهی در شهرستان خبر داد و گفت: از این تعداد در هفته دولت امسال دو استخر پرورش ماهی در روستاهای توچغاز و ‌ورچق با هزینه 90 و 50 میلیون تومان به ترتیب به بهره‌برداری می‌رسد و زمینه اشتغال برای حداقل 40 نفر به طور مستقیم فراهم ‌می‌شود.
نوروزی از دیگر اقدامات شیلات ملایر به صدور 20 مجوز مشاغل خانگی برای پرورش ماهیان سردآبی و ‌گرم آبی، 2 مرکز پرورش زالو در روستای حسین‌آباد شاملو و اخذ مجوز برای پرورش کروکودیل از استان اشاره کرد.
وی خواستار حمایت مسئولان شهرستانی به ویژه امور آب در راستای ایجاد استخر‌های پرورش ماهی در اراضی پایین‌دست سد کلان ملایر شد و افزود: در زمستان با استفاده از آب رودخانه و ‌در تابستان نیز از آب خروجی سد برای کانال‌‌های کشاورزی استفاده می‌شود. همچنين تعداد 10 استخر پرورش ماهی ایجاد و علاوه بر افزایش هزار تنی تولیدات سالیانه ماهی در ملایر زمینه اشتغال حدود 100 نفر به طور مستقیم ‌نیز فراهم می‌شود.
 

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com