1403-01-201403-01-30bool(false) مستأجران کبودراهنگی خانه به‌دوش شدند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  110549 تاریخ انتشار:  1399-05-06 - 08:40 تعداد بازدید:  161
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مستأجران کبودراهنگی خانه به‌دوش شدند

مادستان

کبودراهنگ- اکرم حمیدی - خبرنگار همدان پیام: این روزها افراد زیادی به‌دنبال تمدید قرارداد اجاره‌خانه هستند و بسیاری هم که در این آشفته‌بازار مسکن دیگر توان افزایش رهن و اجاره را ندارند، نگران و سرگردان به‌دنبال راه و چاره‌ای هستند تا صاحب‌خانه‌ها اسباب و اثاثیه‌شان را گوشه خیابان نریزند.
در این شرایط که مردم با کرونا و مشکلات اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، برخی صاحب‌خانه‌ها با بی‌توجهی به این مسائل، افزایش تورم را برای بالا بردن رهن و اجاره بهانه‌ کرده‌اند و چون نظارتی در این‌باره وجود ندارد از آب گل‌آلود ماهی می‌گیرند. مستأجران نیز به‌ناچار یا باید از کیفیت محل زندگیشان کم کنند و یا سفره‌هایشان را کوچکتر پهن کنند تا بتوانند از پس مخارج زندگی برآیند و سقفی بالای سر خود داشته باشند. از دیگر مشکلات مستأجران هزینه‌های جابه‌جایی وسایل، حق‌العمل بنگاه‌های املاک، شارژ ساختمان و ... است، متأسفانه برخی صاحب‌خانه‌ها با قیمت‌های سرسام‌آور نمک بر زخم آنها می‌پاشند.
 ناگفته نماند با توجه به اینکه رئیس جمهور از تصویب طرحی برای تعیین سقف افزایش اجاره مسکن خبرداده است و طبق گفته او در تهران نباید بیشتر از 25 درصد، کلان‌شهر‌ها 20 درصد و مابقی شهرها 15 درصد اجاره‌ها افزایش پیدا کند ولی متأسفانه به هیچ‌عنوان این طرح در شهرستان کبودراهنگ اجرایی نشده بلکه اجاره‌بها چندین برابر شده است و مسئولان هم دست روی دست گذاشته‌اند. صاحب‌خانه‌ها با بنگاه‌ها و دلالان دست به یکی کرده‌اند و قیمت‌های غیرکارشناسی و سرسام‌آور می‌دهند، مردم هم از روی ناچاری حاضرند از خورد و خوراکشان بگذرند ولی سرپناهی داشته باشند.
یکی از کارشناسان مسکن درباره افزایش اجاره‌بها و رهن مسکن می‌گوید: قیمت‌هایی که اکنون در بازار مسکن شاهد هستیم واقعی نیست و هرکس بر اساس سلیقه‌ قیمت‌گذاری می‌کند؛ بنابراین مسئولان باید نظارت جدی و ویژه‌ای بر این آشفته‌بازار مسکن داشته باشند در غیر این‌صورت مردم برای همیشه باید با این مشکلات دست و پنجه نرم کنند و خانه‌دار شدن برایشان رؤیایی دست‌نیافتنی باشد.
رضایی ادامه می‌دهد: متأسفانه فشارهای اقتصادی بر مردم زیاد است و درآمد معیشتی آنان کفاف زندگیشان را نمی‌دهد و نیاز است دولت در حوزه کاهش اجاره‌بهای مسکن نظارت جدی داشته باشند.
■ مردم کبودراهنگ هم می‌گویند:
متأسفانه نظارتی بر اوضاع مسکن وجود ندارد. با افزایش چند برابری خرید مسکن، اجاره‌بها و رهن هم بسیار بالا رفته و دیگر توان پرداخت اجاره‌بها را نداریم، چه برسد به خرید مسکن!
مولایی می‌گوید: دلالان از مهم‌ترین عوامل بر هم خوردن تعادل بازار مسکن هستند و متأسفانه آنها نرخ تعیین می‌کنند؛ بنابراین اگر مسئولان چاره‌ای برای حل این معضل نداشته باشند، اجاره‌بها و رهن همچنان بیش از پیش افزایش می‌یابد و مستأجران خانه به‌دوش می‌شوند.
مرتضوی شهروند دیگری است که می‌گوید: در بازار مسکن شهرستان کبودراهنگ ده سال رکود وجود داشت و در یک سال اخیر چنان قیمت‌ها افزایش یافت که این ده سال رکود جبران شد. بسیاری از افراد سودجو نیز از این فرصت استفاده می‌کنند و هر قیمتی که دلشان می‌خواهد به مستأجران و خریداران مسکن می‌دهند.
مرتضوی با نارضایتی از اوضاع اجاره و رهن در شهرستان کبودراهنگ می‌گوید: اگر در شهر‌های دیگر افزایش قیمت وجود داشته، حداقل امکانات نیز وجود دارد ولی در کبودراهنگ با توجه به کمبود این امکانات، افزایش قیمت‌ها بسیار ناعادلانه است.
عباسی دیگر شهروند کبودراهنگی است و می‌گوید: با افزایش اجاره‌بهای مسکن و مشکلات اقتصادی، بسیاری از خانواده‌های کم‌درآمد به‌شدت دچار مشکل شده‌اند و توان پرداخت اجاره‌بها و تأمین مخارج زندگی خود را ندارند. اگر این روند ادامه داشته باشد، آسیب‌های اجتماعی بسیاری به‌دنبال خواهد داشت.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com