شهرها برای توسعه درآمد می‌خواهند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  127795 تاریخ انتشار:  1401-08-16 - 16:05 تعداد بازدید:  191
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شهرها برای توسعه درآمد می‌خواهند

مادستان


گروه شهرستان :در دهه های اخیر مدیریت شهری در ایران به طور فزایندهای با چالشهای فراوانی روبرو بوده است که این امر ناشی از عوامل گوناگون اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اجرائی، مالی و حقوقی متعددی است رشد و توسعه سریع و شتاب‌زده و غالباً بی رویه شهرها به واسطه رشد سریع جمعیت شهری، یکی از مسائلی که بر ابعاد مشکلات و معضلات حاضر افزوده است وجود بیش از 47 درصد از جمعیت کشور در شهرها، بالاتر بودن نرخ رشد جمعیت شهری نسبت به نرخ رشد جمعیت ملی و اختصاص درآمد بسیار بالائی از ارزش افزوده و اشتغال کشور به شهرها، نشان از جایگاه اقتصاد شهری در ایران دارد.

از دید اقتصاد شهری عواملی چون گسترش دامنه فعالیتهای شهرداری‌ها و بالا بردن سطح انتظارات مردم از آنها و مشکلات ناشی از افزایش جمعیت شهری نیاز به گسترش منابع مالی و درآمدی شهرداری‌ها را بیشتر می‌کند. بنابراین، در میان بخشهای مختلف مدیریت شهری، تأمین منابع مالی و درآمدی شهرداری‌ها اهمیت ویژه ای دارد؛ زیرا از یک سو کسب درآمد شهرداری‌ها تأثیر عمده ای در ارائه خدمات به شهروندان دارد و از سوی دیگر فقدان درآمد کافی نه تنها سبب عدم ایجاد خدمات ضروری در شهر میشود بلکه، اساساً اجرای تمامی طرح‌ها و برنامه‌های شهری را با مشکل مواجه خواهد ساخت.

 ایجاد مراکز تجاری خدماتی اقدام شهرداری ملایر در ایجاد ارزش افزوده

شهردار ملایر در این باره اظهار کرد : شهرداری ملایر با ایجاد ارزش افزوده برای زمین ها با مالکیت شهرداری و احداث مراکز تجاری خدماتی و فرهنگی جدای از عمل به وظایف خود مبنی بر ارتقاء فرهنگ عمومی جامعه ، از موقعیت تجاری واحدهای همکف این املاک استفاده کرده تا از طریق اجاره ‌بهای این املاک به درآمد پایدار و مستمر دست یابد .

مجید فرجی با اشاره به ایجاد درآمد پایدار از طریق اجاره بهای واحدهای خدماتی و اداری احداثی در املاک شهرداری ، بررسی و مذاکره و در نهایت توافق با صاحبان املاک با مساحت بیش از ۵۰۰ متر در سطح شهر که وا افتاده و یا غیر قابل استفاده مانده است را از اقدامات شهرداری در این زمینه عنوان کرد که علاوه بر بهره مندی مالک از خدمات شهرداری همچون صدور پروانه ساختمانی ، شهرداری نیز به استناد قانون اصلاح ماده ۱۰۱ نسبت به تحصیل قدر السهم خویش اقدام می کند.

وی به قدر السهم شهرداری از املاک ورود به محدوده شهری در راستای اجرای سیاست‌های کلی توسعه شهری و اقدام ملی مسکن اشاره کرد و یکپارچه سازی خدمات شهر سازی و نیز طرح ممیزی املاک و صدور فیش عوارض جمعی را از راه های ایجاد درآمد پایدار شهرداری ملایر برشمرد.

 ۱۵ طرح‌ تأیید شده برای سرمایه گذاری شهرداری نهاوند

موقعیت سرمایه گذاری و ظرفیت های قابل تعامل برای این موضوع در شهر نهاوند وجود دارد  و توجه به این شاخصه ها و تبدیل و بالفعل کردن آنها می تواند حوزه اقتصادی و اشتغال را در شهر نهاوند ارتقاء و تقویت کند.

مسئول دایره سرمایه گذاری شهرداری نهاوند از طرح های تأیید شده برای سرمایه گذاری در شهرداری را که تسهیلات و شرایط ویژه‌ای برای استقبال کنندگان در نظر گرفته شده است، خبر داد.

مهدی حسین طلائی گفت؛ از جمله این طرح‌ها می توان به ایجاد و راه اندازی شهربازی بام، هتل و سوئیت اقامتی بام ، بزرگترین و اولین مزرعه کودک و نوجوان در ایران،همچنین  مجتمع تجاری  و پردیس،سینمائی زمین مدرس ،کارگاه بتن آماده ،مجتمع توریستی و اقامتی باغ دهفول راه  را عنوان کرد که مورد تأیید قرار گرفته است و طرح های مطالعاتی آنها هم آماده است.

طلائی گفت: از دیگر این طرح های تأیید شده بازار خودرو در ترمینال سابق ، پارک آبی ، دکه‌های تجاری موضوعی سطح شهر و پیست اسکیت را عنوان کرد که همه گی مورد تأیید‌شدن و منتظر سرمایه گذارند.

طلائی تأکید کرد؛ ایجاد و تقویت شرایط سرمایه‌گذاری به پایدارسازی درآمد شهرداری‌ها و تأمین مالی پروژه های توسعه شهری کمک و منابع درآمدی پایدار پشتوانه ی قابل توجهی برای شهرداری ها در دراز مدت است.

 خودکفائی شهرداری تویسرکان در تولید کفپوش

معاون شهردار تویسرکان گفت:شهرداری توانسته است در زمینه ی تولید کفپوش در راستای کاهش هزینه ها و ایجاد درآمد پایدار برای شهر به خودکفائی برسد.

محسنی ادامه داد:در راستای ایجاد درآمد پایدار و کاهش هزینه ها،کارخانه ی آسفالت شهرستان راه اندازی و تجهیز شده است که تأمین آسفالت شهرداری برای لکه‌گیری و آسفالت خیابان های شهرستان توسط همین کارخانه انجام شده است.از دیگر اقدامات شهرداری ایجاد کارگاه تولید جدول و بلوک و کفپوش و موزائیک فرش بوده است که برای تجهیز این کارگاه دستگاه های میلیاردی خریداری شده است.

وی افزود:شهرداری تویسرکان مصرف کننده این تولیدات است؛بنابراین برای ایجاد درآمد پایدار فقط می توانیم مازاد تولیدات را بفروشیم.

وی گفت: از طرفی برای ایجاد درآمد پایدار به سرمایه گذار بخش خصوصی نیاز است و چون تویسرکان مرکز استان نیست برای جذب سرمایه گذار با مشکل روبرو هستیم و برای این کار باید از استان مجوز دریافت کنیم.

وی در پایان گفت:شهرستان تویسرکان برای ایجاد درآمد پایدار ظرفیت های بسیار خوبی دارد؛ایجاد بازارچه های دائمی و یا حتی موقت و کار مشارکتی با سرمایه گذاران میتواند به درآمد پایدار شهر کمک کند.

 توسعه هر شهری در گرو درآمد پایدار است

شهردار کبودراهنگ با بیان این مطلب افزود :از الزامات اولیه شهرداری‌ها برای ارائه خدمات مناسب از جمله ایجاد حفظ  ونگهداری معابر و خیابان ها ،ایمنی عمومی، ایجاد محیط شهری و همچنین ارائه سیمای مناسب تری از فضای شهری ،طراحی فضاهای برای اوقات فراغت و.... به طور مستقیم به درآمد پایدار مرتبط می‌شود .
علی فلاح ادامه داد: درآمد پایدار می تواند نقش بسیار مؤثری در سرعت بخشیدن به توسعه و عمران شهرها شود و توسعه هر شهر درگرو درآمد پایدار است .

وی خاطرنشان کرد: درآمد پایدار شهرداری کبودراهنگ از طریق عوارض خودرو ،عوارض نوسازی ،پروانه‌های ساختمانی، جایگاه سی ان جی ،معاینه فنی خودروهای سبک و سرقفلی تعدادی از مغازه ها در پاساژ ها فعال هستند.

وی خاطر نشان کرد: در تلاش هستیم درآمد پایدار شهرداری را افزایش دهیم  و برنامه‌های از جمله خرید تمام سهم  کارخانه آسفالت برای شهرداری که با بخش خصوصی شراکت دارد، راه اندازی کارخانه معدن شن و ماسه، پسماند شمال استان، ساخت ساختمان های ترمینال سابق و شورای شهر با جذب سرمایه گذارو.... برای توسعه پایدار شهرداری کبودراهنگ پیش بینی شده است.

فلاح در پایان افزود: امروزه یکی از مسائل مهم شهری دسترسی شهرداری ها به منابع درآمدی  و پایدار است که موجب می‌شود شهرداری‌ها نقش فعال‌تری در محیط شهری ایفاء کنند بنابراین ما برای رسیدن به این اهداف از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد و برای ارائه خدمات بهتر و مطلوب تر برای شهروندان تمام توانمان را به کار می گیریم.

 ایجاد مجتمع تجاری توسط شهرداری صالح آباد برای ایجاد درآمد پایدار

شهرداری صالح آباد از حدود 15سال پیش به منظور ایجاد درامد پایدار اقداماتی همچون ایجاد 4باب مغازه تجاری در ورودی صالح آباد و جایگاه CNG نموده است که همه ساله بابرگزاری مزایده آنها رابه اجاره گذاشته وازاین محل درآمد ثابت وپایداری ایجاد نموده است.

به گفته شهردار صالح آباد  در 4سال اخیر نیز باخریداری وافزودن ماشین آلات عمرانی مورد نیاز شهروندان توانسته است درآمد پایداری نیز ازاین طریق ایجاد نماید.

مهدی سحاب روشن همچنین از کلنگ زنی 16واحد تجاری توسط شهرداری بامشارکت بخش خصوصی درسال جاری خبرداد که این اقدام نیز به منظور  افزایش درآمد پایدار شهرداری بوده که درچندماه آتی شاهد بهره برداری از آنها خواهیم بود.

وی همچنین اظهار کرد: شهرداری صالح آباد تعدادی ملک وحمام قدیمی بلااستفاده در تملک دارد که درصورت وجود سرمایه گذار آمادگی واگذاری آنها را برای استفاده صنایع دستی، اقامتگاه بوم گردی وسایر کاربری های گردشگری را دارد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com