سلامت دانشآموزان یکی از مسائل بسیار مهم در موضوع تنوعبخشی محیطهای یادگیری در فرایندهای تعلیموتربیت است؛ دراینبین فضاهای ورزشی نیز بهعنوان یکی از محیطهای تربیتی نقش مؤثری را در ارتقای سلامت جسمی و افزایش نشاط دانشآموزان دارند.
از طرفی دیگر طرح شهید سلیمانی با عنوان طراحی و بهسازی فضاهای ورزشی با 2 رویکرد درون مدرسه و با اولویت مدارس مناطق محروم و دخترانه دنبال میشود که موضوع ارتقای فعالیتهای تربیتبدنی و سلامت دانشآموزان از طریق کمک به تعمیق، بهسازی و متناسبسازی فضاهای ورزشی اهمیت بالایی دارد.
طرح شهید سلیمانی باهدف تلفیق مشارکت آموزشوپرورش با دیگر دستگاههای اجرایی، سازمانها، فرمانداریها و دهیاریها در توسعه فضای ورزشی در خدمت نظام تعلیموتربیت شکلگرفته است.
معاون تربیتبدنی و سلامت آموزشوپرورش استان همدان از استمرار طرح شهید سلیمانی و ایجاد فضاهای جدید ورزشی در استان همدان خبر داد.
عبدا... جعفری اظهار کرد: پس از اجرای طرح شهید سلیمانی در سال ۱۴۰۱ و اضافهشدن تعداد ۷۱ فضای ورزشی درون مدرسهای از طریق تجهیز، ایجاد و بهینهسازی اماکن در اختیار آموزشوپرورش، سرانه فضاهای ورزشی درون مدرسهای به میزان بیش از ۳۲ هزار مترمربع افزوده شد.
جعفری با بیان اینکه این طرح با استقبال بسیار خوبی از سوی مسئولان، اولیاء دانشآموزان و خیرین معظم روبهرو شد، عنوان کرد: در این طرح ۶۰ زمین چمن مصنوعی در مدارس کمبرخوردار، ۷ سالن ورزشی، ۷ رده درس تربیتبدنی احداث و ۲۲ فضای ورزشی نیز از اعتبارات همین طرح تعمیر و تجهیز شدند.
وی به جذب و هزینهکرد ۱۸۰ میلیارد ریال اعتبار ملی در سال گذشته اشاره کرد و ادامه داد: با کمک استاندار و فرمانداران و همچنین ورود مؤثر خیرین با کمکی بالغ بر ۱۲۰ میلیارد ریال جهت تکمیل پروژههای مذکور هزینه شد که در نوع خود این مدل مشارکت بینظیر بود.
جعفری تصریح کرد: در سال جاری نیز وزارت آموزشوپرورش تاکنون اعتباری بالغ بر ۴۵ میلیارد ریال به استان همدان اختصاص داده که قرار است ضمن تکمیل پروژههای قبلی، ۸ زمین چمن مصنوعی جدید نیز در مدارس ایجاد شود که در صورت اجرای موفق این طرح، ۵ هزار مترمربع دیگر به سرانه روباز ورزشی مدارس استان اضافه خواهد شد.
وی با تأکید بر تلاش برای افزایش سرانه فضاهای ورزشی استان همدان عنوان کرد: این سرانه بر اساس هدفگذاری باید به ۱.۲ مترمربع بهازای هر دانشآموز میرسید که در حال حاضر به ۴۳ سانتیمتر مربع رسیده است.
جعفری با اشاره به مجموع عملکرد اداره کل آموزشوپرورش تا سال 1400 گفت: قبل از این حدود 7957 مترمربع با فضای سرپوشیده داشتیم در واقع با همان 140 تا سالن ورزشی که 49 باب از آنها مستقل هستند و بیرون از مدرسه قرار دارند، صبح و عصر فعالیت برای دانشآموزانم دارند و شبها هم عموم مردم فعالیت ورزشی در این اماکن دارند.
معاون تربیتبدنی و سلامت آموزشوپرورش استان با بیان اینکه تنوعبخشی به محیط آموزشی در تعلیموتربیت کشور از اهداف بسیار مهمی است، گفت: توجه به فضاهای ورزشی مدارس، نقش مهمی در تحقق ساحت زیستی، بدنی سند تحول بنیادین آموزشوپرورش دارد که در سند تحول بنیادین شده است؛ بنابراین فضاهای ورزشی عهده بر اینکه میتوانند محیط استعدادیابی برای دانشآموزان بهمنظور اینکه میتوانند در آینده قهرمان جامعه بشری باشند.
جعفری تصریح کرد: بخش مهمی از بودجه آموزشوپرورش صرف هزینه برای تربیتبدنی میشود که بهعنوان یک درس اصلی در همین سند تحول بنیادین هم به آنها اشاره شده است. از همان مقطع ابتدایی یک معلم تربیتبدنی برای این درس در نظر گرفتهاند که هر هفته به مدت 2 ساعت مشغول فعالیت میشوند و آن چیزی که مهم است پرداختن به فعالیتهای مکمل و فوقبرنامه ورزشی است.
وی با تأکید به اینکه موضوع فعالیتهای تربیتبدنی و ارتقا سلامت دانشآموزان، بهمنظور تعیین سرمایه مهم اجتماعی برای دهههای بعدی است، گفت: یکی از مهمترین اهداف سند تحول بنیادین، ارتقای جایگاه درس تربیتبدنی است و به همین منظور درصدد راهاندازی چند مکان ورزشی مناسب و تجهیز مدارس در مناطق کمبرخوردار هستیم.
معاون تربیتبدنی و سلامت آموزشوپرورش استان افزود: کلاسهای درس تربیتبدنی باهدف چابکی و شادابی دانشآموزان و تقویت مهارتهای بنیادی راهاندازی میشود پس انتظار میرود دانشآموزان بهخوبی و به طور کامل از این فضا استفاده کنند.
جعفری ساخت این فضاهای ورزشی در مدارس را یکی از دستاوردهای همکاری مؤثر بین دستگاههای مختلف دانست و خاطرنشان کرد: اگر دستگاههای مختلف سازمانی با یکدیگر همکاری کنند، اتفاقات خوبی در حوزه سلامت جامعه و هدایت استعدادهای ورزشی میافتد.