همه دستگاه‌ها برای نجات نهاوند از زلزله ورود کنند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  100541 تاریخ انتشار:  1398-07-24 - 12:54 تعداد بازدید:  221
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

همه دستگاه‌ها برای نجات نهاوند از زلزله ورود کنند

نویسنده : معصومه کمالوند

مادستان


 پاییز به میانه فصل رسید و کم کم ابری و خنک  شدن هوا حکایت از باران های در راه دارد این یعنی کارعمرانی تقریبا به روزهای پایانی خود نزدیک می شود.
شاید کم و بیش در حاشیه معابر ، خیابان ها و ورودی خروجی های شهر شاهد اجرای پروژه های مختلفی از جانب شهرداری باشیم اما موضوع مهمی که اینجا مورد نظر است بحث بافت فرسوده شهری ورخت ساماندهی که سال هاست قرار است برتن بافت فرسوده شهری مثل نهاوند با 172 هکتار بافت فرسوده که عمده آن در مناطق مرکزی شهر ازجمله خیابان معلم، دوخواهران، گل زرد واقع است و بافت میانی و مرکزی شهر را تشکیل می‌دهند، پوشانده شود.
همچنانکه بارها گفته شده است نهاوند همجواری با 4 گسل زلزله را دارد و سابقه زلزله های ویرانگر هم در کنار آن دلیلی شده تا کارشناسان و حتی مسولین مرتبط فاجعه آفرین بودن خروجی یک زلزله 4 ریشتری با مدت معلوم را هشداری بدانند که درصورت وقوع حتی یک پرنده هم از لا به لای آوارهای کوچه های قدیمی و خانه های فرسوده و آوار شده زلزله جان سالم به در نبرد.
چرا که راهی برای مانور مدیریت بحران در زمان لازم نگذاشته است بخصوص وقتی عمده این بافت فرسوده در مرکز شهر ، دقیقا جایی که باید در اختیار مانور مدیریت بحران باشد.همین ضرورتی برای توجه به بافت فرسوده شهر است، هرچند سیل و شرایطی که دربارش های فروردین 98 رخ داد هم بخشی از این بافت فرسوده را تخریب کرد و آمارهای قابل توجهی از در حال ساخت و تعمیر بودن خانه های فرسوده نهاوند اعلام شد.
مهرماه معمولا اوج رخداد زلزله های وقوع یافته است هرچند با استناد به غیرقابل پیش بینی بودن زلزله ، اما نمی شود از سابقه زلزله های اتفاق افتاده چشم پوشید و هر بار هم مدیریت بحران زمانی فعال می شود و جلسه می گذارد که زلزله ای رخ داده یا سیل و بورانی اتفاق افتاده و ماجرا به فراموشی سپرده می شود تا سیل و زلزله سال بعد .....
پیش از این بسته های تشویقی برای بازسازی بافت فرسوده شهر نهاوند با هدف اجرای سیاست‌های تشویقی شهرداری برای تبدیل بافت فرسوده شهری به بافت استاندارد با ساختمان‌های نوساز و گذرهایی دارای امکان امدادرسانی ارایه شده بود.
اما برخی اهالی مناطق بافت فرسوده به دلیل ناتوانی مالی در باز پرداخت آن نتوانستند استفاده کنند و گره بافت فرسوده نهاوند همچنان ناگشوده باقی ماند.
در بحث اجرای طرح بازآفرینی شهری، همزمان با سراسر کشور که در قالب یک برنامه‌ی ویدئوکنفرانسی به دستور رئیس‌ جمهور در 9 استان کشور از جمله همدان انجام شد.بر همین اساس استفاده حداکثری از بافت های فرسوده و تاریخی  با زیبا سازی آنها و تبدیل به  محل های درآمد زا مثل کافی شاپ، رستوران و کتابخانه ،خانه محله، کارگاههای خوداشتغالی و یا حتی محل کار (مثل خانه شهید قدوسی در نهاوند که بصورت موزه و محل اداره میراث فرهنگی شهرستان) است ، مورد توجه قرار گرفت.
شهردار نهاوند ، هدف از اجرای بازآفرینی شهری  را رویکردی جامع و یکپارچه برای هدایت روند رشد و توسعه شهرها باهدف پاسخگویی به چالش های برآمده از تغییرات و نیازهای نسل جدید  عنوان کرد، به گونه‌ای که ضمن پیشگیری و حل مشکلات شهری، به یک پیشرفت و بهبود پایدار کالبدی، اقتصادی، اجتماعی و محیطی منجر شود .
محمد حسین پور در این باره گفت: در ساماندهی بافت فرسوده سال گذشته500میلیون تومان اختصاص داده شد که هنوز تخصیصی در این مورد نداشته ایم.
به گفته شهرداری نهاوند، بحث اجرای پیاده راه سعدی یکی از همین اقدامات در حوزه ساماندهی بافت فرسوده شهری است و در حال حاضر کار در دست دستگاه های خدمات رسان از جمله برق، گاز و آب ، مخابرات است که پس از انجام کارهای مربوطه پروژه به شهرداری تحویل و پیمانکار در نخستین فرصت تحویل کار را آغاز خواهد کرد که در صورت مهیا بودن فضا و شرایط تا 3ماهه نخست سال آینده به اتمام خواهد رسید.
حسین پور این امیدواری را هم به کسبه مبنی براینکه در زمان اجرای پروژه مشکل و مانعی در کسب و کار آنها رخ نخواهد داد، اعلام کرد.به گفته حسین پوردر بافت‌های فرسوده سکونتگاه‌های غیررسمی که شامل بخشی از محلات دستغیب، کوی جوادیه، کوی شاطر آباد جدید هم استفاده از تسهیلات برای تخریب و باز سازی بافت فرسوده معرفی کرده ایم.
وی همچنین در بحث تثبیت بناهای دارای نماهای تاریخی گفت: امکاناتی از جمله ارایه امتیاز تجاری پیشنهاد شد  که این موارد بیشتر شامل کارگاههای هنری و سفره خانه هایی است که در همین بافت فرسوده قرار گرفته است، که البته چندان مورد استقبال قرار نگرفت و در اجرای موفق موضوع حفظ و تثبیت بناهای تاریخی باید میراث فرهنگی هم پای کار باشد.
حسین پور گفت : نهاوند و شیراز دو شهر با هم پوشانی بافت تاریخی و فرسوده است که در شیراز کارشناسان بازآفرینی شهری اقدامات قابل توجهی برای بهسازی و مقاوم سازی این بافت ها با حفظ  نوع بافت اجرایی کرده اند که هم در زیبا سازی شهری و هم در در حفظ بافت فرهنگی و تاریخی شهر شیراز اقدام قابل توجهی است که برای اجرا در نهاوند الگوی اجرایی مناسبی است.
حسین پور در بحث فرهنگی هم به احداث خانه های فرهنگ ، همچنین معرفی مشاهیر و عالمان شهر خبر داد که از جمله نیازهای فرهنگی در نهاوند محسوب می شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com