اعتراض انگورکاران به نحوه توزیع یارانه‌ها همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  75204 تاریخ انتشار:  1395-10-01 - 05:45 تعداد بازدید:  522
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اعتراض انگورکاران به نحوه توزیع یارانه‌ها

مادستان

■ جهاد کشاورزی: یارانه نیست جایزه صادراتی است

■ کشاورزان: چرا یارانه به باغدار نمی‌رسد

 ملایر- رؤیا روستایی- خبرنگار همدان‌پیام: افزايش بارش‌هاي سال گذشته موجب زياد شدن توليد محصولات كشاورزي بويژه انگور و كشمش ملاير، يك طرف و اينكه زياد بودن محصولات موجب مي‌شود كشاورزان با همه زحمتي كه براي توليد و برداشت كشيده‌اند، مجبور به فروش محصولاتشان با قيمت پايين‌تر شوند، طرف ديگر قضيه است.
كشاورزان در اين زمينه خواستار حمايت دولت هستند تا اگر از افزايش بارندگي‌هاي پاييز و زمستان به خاطر رونق كشاورزي خوشخال مي‌شويم و خدا را شكر مي‌كنيم، كشاورز هم نخستین كسي باشد كه اين رونق را احساس مي‌كند.
در اين زمینه با توجه به پيگيري‌هاي نمايندگان ملاير در مجلس شوراي اسلامي، يارانه‌اي براي اين منظور در نظر گرفته شد. اما در حال حاضر كم بودن مبلغ در نظر گرفته شده و همچنين تعلق نگرفتن اين يارانه به برخي كارخانه داران و باغداران موجب اعتراضاتي شد و باغداران ملايري نسبت به تقسيم اين يارانه، اعتراض دارند.
 تقسیم عادلانه یارانه در بین کشاورزان و باغداران ملایری
يكي از اعضاي تعاونی باغداران ملایر هم که بیش از 30 سال به کشاورزی مشغول است، در اين باره می‌گوید: ما نامه‌ای را برای مسئولان امر نوشته‌ایم تا نحوه تقسیم یارانه سبزه و کشمش به‌صورت عادلانه در بین باغداران تقسیم شود.
محمدرضا جليلي می‌افزاید: محصولات تولیدی انگور همچون کشمش، سبزه، باسلق، شیره و سایه‌خشک برای اقتصاد مقاومتی و سخنان رهبری بوده است و آیا کسی که این محصولات را تولید می‌کند، باغدار نبوده و یارانه به آن تعلق نمی‌گیرد.
وي بیان می‌کند: ما از مسئولان و نمایندگان شهرمان خواستاریم این یارانه را در بین همه کشاورزان و باغداران تقسیم کنند، نه اینکه آن را به عده‌ای از تاجران و کارخانه‌داران بدهند.
به گفته جليلي، بسیاری از کشاورزان از نقاط مختلف ملایر این نامه را امضا کرده‌اند و همگی خواستار توزیع عادلانه این یارانه در بین باغداران هستند.
وي با بیان اینکه سالیانه بیش از 20 درصد به هزینه‌های تولید محصول انگور و سبزه اضافه می‌شود، اما قیمت سبزه تغییری نمی‌کند، می‌گوید: سال گذشته سرما محصولاتمان را از بین برد و امسال هم که مردم محصول خوبی داشته‌اند، بازار نامناسب بوده و قیمت سبزه بوده است.
 یارانه؛ حقِ باغدار و صادرکننده است
كارشناس امور كشاورزي شهرستان ملاير هم در اين‌باره به همدان‌پیام می‌گوید: افرادي كه صادركننده هستند، مشخص مي‌كنند كه از چه باغداراني محصول را خريده‌اند؛ بر اين اساس طبق قانون، يارانه به باغدار و صادركننده تعلق ميگيرد.
حجت‌ا... مصطفوي می‌افزاید: هرچند اين طرح در شهرهايي چون اروميه، قوچان، تاكستان قزوين و ... اجرا مي‌شود و آنها حتي زودتر از ما اقدام كرده‌اند.
وي با بيان اينكه اين طرح بيشتر حمايت از باغداراني است كه محصول زيادی دارند، اظهار می‌کند: با اين طرح، دست واسطه‌ها هم كوتاه مي‌شود و صادركننده مستقيم از كشاورز محصول را خريداري مي‌كند.
 طرح مجدد بررسی می‌شود
رئيس تعاون روستايي شهرستان ملاير هم می‌گوید: اين طرح دستورالعملي بوده كه دولت تصويب كرده، در واقع جايزه صادراتي بوده است و از اعتبارات صادراتي تأمين مي‌شود.
مهدي شيرزادي می‌افزاید: با توجه به كمبود بودجه، اين يارانه به توليدكننده‌اي كه توليداتش صادر مي‌شود و صادرکننده است، تعلق مي‌گيرد. هرچند این موضوع، اعتراضاتي را به همراه داشته و قرار شده است كه هيأت دولت، دوباره طرح را بررسي كند.
 هوایِ باغدار را هم داشته باشید
نماينده مردم ملاير در مجلس شوراي اسلامي در اين‌باره می‌گوید: قبل از برداشت محصول طی نامه‌ای از شوراي اقتصاد و وزير جهادكشاورزي درخواست کردیم. با توجه به افزايش محصول امسال و قيمت پايين، يا به كشاورزان يارانه داده شود و يا ضرري كه باغدار از فروش محصولات دارد، جبران شود.
به گفته محمد كاظمي، در اين زمينه با وزير جهادكشاورزي و معاون رئيس‌جمهوری ملاقات داشته‌ایم و حتي استاندار همدان هم با رئيس‌جمهوری ديدار داشت و موضوع را مطرح كردند، از طرفی نامه‌اي با امضاي 170 نفر از نمايندگان براي رئيس‌جمهوری گرفته شد كه اين ضرر را به نحوي جبران كنند.
وي بيان می‌کند: در نهايت با توجه به اينكه مي‌گويند منابع مالي و بودجه بسيار محدود است و از طرفي صادرات محصول كشمش موجب مي‌شود تا قيمت آن افزايش يابد. همچنین قرار شد به ازاي هر كيلو 200 تومان به بخش صادرات شهرستان يارانه تعلق بگيرد. اما اگر اين 200 تومان را كسي كه صادركننده است به باغدار بپردازد، مبلغ آن به شدت مورد اعتراض ماست.
كاظمي تأكيد می‌کند: در دولت اراده جدي براي حل اين مشكل وجود ندارد و در تريبون مجلس هم اعلام كردم، «آقاي روحاني، مردم ملاير از اين اقدام نكردن شما و نحوه برخورد شما خاطره خوشي نخواهند داشت و انتظار نداشته باشيد كه فردا براي انتخابات فعال شركت كنند.»
وي می‌افزاید: متأسفانه به نامه‌ای با 170 امضا هم توجهي نشده و اخيراً وزير جهادكشاورزي هم طی نامه‌اي به جهانگيري، معاون رئيس‌جمهوری درخواست كرد، «اين 200 تومان به 600 تومان تبديل شود.»
نماينده مردم ملاير در مجلس می‌گوید: در حال حاضر مشكل اين است كه اين مبلغ به كارخانه‌دار و صادركننده‌ها تعلق مي‌گيرد تا از طريق صادركننده و خريدار كشمش به كشاورزان داده شود، اما در حال اقدام هستيم تا به همه كارخانه‌داران حتي آنهايي كه صادركننده هم نيستند داده شود؛ زيرا كارخانه داراني هم كه صادركننده نيستند در واقع اين محصولي را -كه از باغدار مي‌خرند- براي صادركننده خريداري مي‌كنند.
كاظمي با تأکید بر اینکه در اين زمینه طوماري جمع شده است، می‌گوید: در جلسه‌اي كه گذاشته شد به مديركل جهادكشاورزي استان همدان هم اعلام كرديم كه اگر مسأله حل نشود اين طومار را نمايندگان ملاير در محلي در مجلس نصب كرده و خودمان هم آنجا مي‌نشينيم تا مشكل حل شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com