ملایر_ زهرا امیری_خبرنگار همدانپیام: روز چهارشنبه ۲ آبان ماه استاندار همدان در سفر یک روزه میهمان ملایریها بود و در این سفر مشکلات واحدهای تولیدی فروسیلیس از جمله مالیــات، جریمه تأمین اجتماعــی، هزینه و کمبود برق، نبود خدمات آتشنشــانی و درمانگاه، تأخیر در ارائه پروانه بهره بــرداری و مشــکلات زیســت محیطی این واحدها، مشکلات واحدهای فرآوری کشمش، نبود آزمایشگاه استانداردسازی کشمش در شهرستان و ثبت نکردن برند ملایر برروی بستهبندی کشمش و مشکلات 2 واحد تولیدی بافت نه و بافتسان از محورهای مهم سفر حمید ملانوری به شهرستان ملایر بود.
استاندار همدان در نشست شورای اداری که با حضور وزیر میراث فرهنگی در فرمانداری ملایر برگزار شد، گفت: امروز باید مدیریت ریسکپذیر و تفکر خطر پذیر در رأس مدیریتی استان قرار بگیرد و مدیر پشت میزنشین نمیتواند مشکلات مردم را حل کند اگر ریسکپذیری و خطرپذیری در مدیران وجود نداشته باشد مشکلات مردم حل نمیشود.
حمید ملانوری در ادامه اظهار کرد: زمانی اختیارات شما مدیران به کار میآید که برای رفاه حال مردم از آن استفاده شود و ما مسئولیت حفظ و صیانت از این ظرفیتها برای توسعه کشور داریم و باید آن را در اختیار اهلش قرار دهیم.
وی افزود: در شرایطی که مشکلات مختلف از جمله تعهد ارزی، مالیات، بیمه، ثبت سفارش به تولید کننده فشار میآورد و طبق سیاستهای رهبر انقلاب تنها راه برون از مشکلات کشور اقتصاد مقاومتی و مردمی کردن اقتصاد است باید کمک کنیم که تولید کننده دغدغهای جز تولید نداشته باشد.
وی با بیان اینکه واحدهای فروسیلیس شهرستان با مشکلات زیادی مواجه بودند خطاب به مدیران گفت: در 2 هفته آینده مشکلات این واحدها مرتفع و ظرف 2 هفته آینده با گرفتن گواهی لازم و صدور پروانه بهرهبرداری از سازمان محیط زیست، این واحدها بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
ملانوری در ادامه با بیان اینکه هر آن چه سازمان استاندارد و گمرک در حوزه آزمایشگاه و یا در صدور گواهی، فروش و صادرات این محصول را از شهرستان جمع کردند به شهرستان بازگردانند، افزود: باید همواره مسیر را برای کشاورز، تولید کننده هموار کنیم تا بتواند محصول خوبی را تولید کند.
استاندار همدان تأکید کرد : ثبت جهانی انگور ملایر یک افتخار برای استان و کشور است و این یک اشکال بزرگ است که واحدهای فرآوری کشمش نمیتوانند برند ملایر را روی محصولات خود داشته باشند.
وی با بیان اینکه در شهرستان ملایر ۳۰۰ اثر تاریخی وجود دارد که ۲۱۰ اثر آن ثبت ملی شده است، گفت: در کنار همه این جاذبههای تاریخی آثار هنرمندان این شهرستان در حوزه صنایعدستی و مبلمان میتواند کمک کند که شهرستان ملایر به به یک پایگاه مهم گردشگری تبدیل شود.
فرماندار ملایر نیز دراین نشست گفت: شهرستان ملایر دارای 5 شهرک و ناحیه صنعتی فعال که 5هزار و ۷۸۴ نفر در ۲۲۳واحد فعال این شهرکها اشتغال دارند.
سلمان اسماعیلی در ادامه با بیان اینکه ۱۰واحد از ۲۳واحد راکد در شهرستان به چرخه تولید بازگشتند افزود: مجموعه زیرساختهای صنعتی دولتی این شهرستان از ابتدا 5/287 هکتار است که زمینی با وسعت ۵۵۰ هکتار به این مجموعه اضافه خواهد شد.
وی با بیان اینکه محصولات کشاورزی در شهرستان ملایر سالانه ۳۰۸ هزار میلیارد تومان برای کشاورزان ما آورده دارد گفت: وجود صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی همچون مرکز پرتودهی غرب کشور با ۷۰درصد پیشرفت، پروژه بزرگ گاوداری ۶ هزار رأسی شستا، پالایشگاه انگور، شرکت به طعم لبن و گلخانه صنعتی از دیگر ظرفیتهای ما در شهرستان است.
وی مبل و منبت را راه نجات ملایر و پیشران اصلی این شهرستان دانست و اظهار کرد: در یکماه برگزاری جشنواره مبلمان منبت، ۱۵هزار میلیارد ریال سرمایه وارد ملایر شد و بسیاری از حوزههای دیگر فعال شدند و بیش از ۴۰هزار نفر در این هنر صنعت به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این هنر صنعت فعالیت میکنند.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز بیان کرد: ما توانایی ایجاد کارخانه تولید سلولهای خورشیدی را داریم و امیدواریم با کمک وزارت دفاع و بخش خصوصی منشأ تأسیس نیروگاههای خورشیدی کوچک و بزرگ در سراسر کشور شود.
احمد آریایینژاد در ادامه اظهار کرد: بروکراسیهای اداری به شدت مردم را اذیت میکند، درحالی که میتوانیم از توان دولت الکترونیک استفاده و در وقت مردم صرفهجویی کنیم.
آریایینژاد با بیان اینکه ظرفیت خوبی در حوزه کشاورزی در شهرستان وجود دارد، افزود: جای خالی صنایع تبدیلی در حوزه کشاورزی محسوس است و به همین دلیل کشاورزان و تولیدکنندگان در خرید محصولات کشاورزی متضرر میشوند.
وی به مشکلات آب شرب روستایی و شبکههای فرسوده آب در روستاها که امسال مشکلات عدیدهای ایجاد کرده است، پرداخت و تأکید کرد: نیروگاهها باید به سمت نیروگاههای خورشیدی برود.
ظرفیتهای شهرستان ملایر در 5سرفصل شناسایی شده است
دیگر نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: شهرستان ملایر ظرفیتهای بسیار خوبی دارد و 5 سرفصل در حوزه ظرفیتهای شهرستان ملایر شناسایی شده است.
حجتالاسلام احد آزادیخواه در ادامه اظهار کرد: شهرستانها در حوزه منابع انسانی به خصوص ملایر بسیار مستعد هستند و انتظار میرود از این ظرفیتها در پستهای مدیریتی استان استفاده شود.
وی بیان کرد: دومین ظرفیت شهرستان ملایر برندهای جهانی هستند و این برندها یک ظرفیت بینظیر است و وقتی فائو ظرفیتهای ما را میبیند و تأیید میکند این یک ظرفیت مستعد است و باید مورد توجه قرار گیرد .
آزادیخواه قیمت هر کیلو کشمش در ۶۰هزار تومان را در حال حاضر فاجعه دانست و گفت: امیدواریم با کارنامه درخشانی که استاندار همدان در حل قیمت زعفران داشتهاید برای کشمش هم علاج پیدا کنید.
وی به ظرفیت ملایر در حوزه مبلمان و منبت اشاره کرد و گفت: وجود ۱۰هزار هنرمند حرفهای منبت کار در شهرستان نشان از ظرفیت خوب شهرستان در این حوزه است و با کمترین منابع این ظرفیت برای شهرستان ایجاد شده است، ثبت جهانی این هنر صنعت را زنده کرد شهرک تخصصی ما توانمندی و ظرفیت خوبی را ایجاد کرده است از شما تقاضا داریم اقداماتی در حوزه صادرات مبلمان در حوزه چوب و مواد اولیه در این هنر صنعت داشته باشید.
وی خیاطی را یکی دیگر از ظرفیتهای شهرستان ملایر دانست و گفت: 20هزار نفر خیاط در شهرستان ملایر داریم بیشتر تولیدات خیابان 7تیر تهران تولیدات خیاطان ملایری است و خیاطان امروز با کمترین مساعدت میتوانند ظرفیت اشتغال زیادی را در شهرستان ایجاد کنند.
وی تعیین تکلیف نیروگاه نیروگاه ۵۵۰ مگاواتی سیکل ترکیبی ملایر را یکی دیگر از مطالبات دانست و گفت: در زمان شهید رئیسی تعیین شد که وزارت نیرو ساخت این نیروگاه را برعهده بگیرد ولی هنوز منابع آن تأمین نشده است و با توجه به زیرساختهای صنعتی شهرستان ملایر این پروژه برای ما حیاتی است.
آزادیخواه افزود: سد کلان ملایر دارای 3 فاز است و این سد ۴۵ میلیون مترمکعب آب دارد و هیچ مشکلی هم ندارد.
وی با بیان اینکه نام سد کلان باید تغییر کند و علت آن این است که کلان نام یکی از روستاهای شهرستان های پیرامونی ما است و ما با نمایندگان این شهرستان اختلاف داریم، گفت: چه اشکال دارد که با یک مکاتبه در شورای فرهنگ عمومی یک نام بومیتر و بیحاشیه برای این سد انتخاب شود.
وی با بیان اینکه فاز دوم سد که پمپاژ آب شرب است انجام شده است، گفت: فاز سوم آن و درواقع کانالهای یک و دو باقی مانده است که وظیفه وزارت نیرو است و کانال3 و 4 وظیفه جهاد کشاورزی است اگر بتوانیم در 2 مرحله دوتخصیص صدمیلیارد تومانی در فاز نخست بگیریم، امیدواریم بتوانیم مشکل این پروژه را حل کنیم.