نهاوند- خبرنگار همدان پیام: در شهرستان نهاوند ۷۵ مزرعه پرورش ماهی فعال وجود دارد که رتبه نخست و سهم ۷۰ درصدی پرورش و ۹۰ درصدی تولید بچه ماهی در استان همدان را به خود اختصاص داده است.
لزوم ارتقاء واحد شیلات نهاوند به اداره برای خدمترسانی بهتر با ایجاد این واحدهای پرورشی میتوان علاوه بر اشتغال مستقیم زمینهساز اشتغال غیرمستقیم و ایجاد صنایع تبدیلی، فراوری، بستهبندی و صادرات ماهی را فراهم کرده است.
معاون عمران و برنامه ریزی فرماندار نهاوند گفت؛ نگاه مسئولان شهرستانی به این موضوع مثبت است زیرا توسعه شیلات و غذاهای دریایی به اصلاح سبک زندگی مردم و ایجاد اشتغال کمک می کند.
جعفر سلگی در نشست ایجاد شهرک شیلاتی در نهاوند که با حضور مدیر شهرکهای کشاورزی استان و مدیران جهادکشاورزی، دامپزشکی، محیط زیست، منابع طبیعی شهرستان و سایر کارشناسان ذیربط برگزار شد، گفت: نهاوند به عنوان قطب شیلات غیر ساحلی کشور شناخته شده است و با وجود سرابهای متعدد بر ایجاد این شهرک به منظور توسعه شیلات و ایجاد اشتغال تأکید کرد.
سلگی افزود: با ایجاد این شهرک اراضی بایر احیا و آب های بدون استفاده پس از مصرف در پرورش ماهی به رودخانه و مصرف بهرهبرداران بخش کشاورزی و باغات هدایت میشود.
سلگی اضافه کرد: مکانیابی و بررسی این موضوع از طریق استعلام از دستگاههای ذیربط و استفاده از اراضی ملی میتواند در ایجاد منطقه گردشگری و دیگر صنایع وابسته توسعه و اشتغال پایدار را برای شهرستان محقق کند.
توسعه صنعت شیلات و آبزیپروری باهدف تأمین نیاز داخل و صادرات به کشورهای مختلف از جمله ظرفیتهای خاص نهاوند در این حوزه است.
در حال حاضر از 6 سراب شهرستان بیشتر مزارع از سراب گاماسیاب و فارسبان بهرهبرداری میکنند و زمینه توسعه این فعالیت در سایر سرابهای شهرستان نیز فراهم است.
یکی از ظرفیتهای کمنظیر نهاوند در کشور تولید ماهی چشمزده و بچه ماهی در کشور است که در مزرعه قزل دانش این شهرستان در حال انجام است، تولید با ظرفیت کامل مجموعه از ورود ۴۰ درصد تخم چشم زده به کشور جلوگیری و ۲۵ درصد بچه ماهی کشور توسط این مجموعه تأمین میشود.