همدانپیام- محمود رمضانی: عملیات محدودههای اکتشافی فلزی (پلیمتال) در اسدآباد و کبودراهنگ در حال بررسی است و احتمال کشف هرگونه فلز از جمله طلا در فاز مطالعات شناسایی و پیجویی وجود دارد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان با اشاره به احتمال کشف معادن فلزی جدید گفت: در خصوص خبر کشف معدن فلزی در شهرستان اسدآباد و کبودراهنگ (بخش گلتپه) اظهار کرد: درحال حاضر عملیات محدودههای اکتشافی فلزی (پلیمتال) در این محدوده در حال بررسی است و احتمال کشف هرگونه فلز از جمله طلا در فاز مطالعات شناسایی و پیجویی وجود دارد.
احمد شانیان با تأکید بر اینکه پس از انجام اکتشاف عمومی و تفصیلی به مردم اطلاعرسانی خواهد شد، خاطرنشان کرد: کار مطالعات به تازگی آغاز شده و به طور قطع چندین ماه زمان نیاز است که به قطعیت برسیم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان گفت: در صورت هرگونه اکتشاف قطعی اعلام خواهیم کرد تا مردم استان مانند دیگر اکتشافات و کارهای خوب انجام گرفته در جریان امور قرار گیرند.
وی با بیان اینکه در صورت وجود معدن فلزات گرانبها آن گاه میتوان در مورد میزان و درصد خلوص آن اطلاعاتی ارائه کرد، افزود: مطالعات اکتشافی توسط بخش دولتی و خصوصی انجام خواهد شد.
شانیان بیان کرد: کار اکتشاف این نوع محدودهها با پیگیری نمایندگان مجلس و مسئولان استانی و کشوری ذیربط و توسط شرکتهای زیرمجموعه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) و نیز بخش خصوصی در بخشهای مختلف استان در مرحله مطالعات اولیه در حال اجراست و تاکنون پروانه اکتشافی در این خصوص صادر نشده است.
نگاهی به گذشته
سال 97 بود که نخستین معدن طلای استان همدان در روستای عشوند شهرستان نهاوند کشف شد.
با وجود ظرفیت بالای همدان در استخراج سنگهای قیمتی، اما در همدان در زمینه سنگهای نیمهقیمتی هنوز کار نشده و اگر متقاضی سرمایهگذاری وجود داشته باشد براساس سیاستهای جدید در جذب سرمایهگذار و تسهیل در صدور مجوزهای لازم، به طور قطع استقبال خواهد شد.
البته در سالهای گذشته 2 معدن رز کوارتز و یاقوت در استان همدان توسط شرکت پرشین یاقوت کشف شده و به بهرهبرداری میرسد که ذخایر آن بین 200 تا 300 تن میرسد.
به گزارش همدانپیام، در سال 1396 یک سری محدودههای اکتشافی به وسیله وزارتخانه به عنوان پهنههای اکتشافی در استان همدان معرفی شدند. در مجموع استان همدان به 2پهنه بزرگ تقسیم شد، این 2 پهنه شامل اسدآباد یک و 2، که از شمال تا جنوب استان را شامل میشد. یک سری نقاط امیدبخش در استان همدان کشف و شناسایی شد، این نقاط امیدبخش نقاطی بودند که به 10 تا 12 محدوده کوچکتر تقسیم میشدند و احتمال اینکه در آنها طلا کشف شود زیاد بود. در این بین کار اکتشاف پلیمتالها که طلا هم جزو آنهاست به شرکت ایمیدرو سپرده شد.
محدوده شناسایی شده در استان برای اکتشاف طلا منطقه وسیعی بود و تقریبا نصف همدان را شامل میشد.
بین ملایر و نهاوند پهنهای ژئوشیمیایی وجود دارد و از گذشته نیز در منطقه عشوند و سلطانآباد ملایر بحث اکتشاف رگههایی از طلا مطرح بود که توسط سازمان زمینشناسی انجام میشد.
پیش از این مدیر اسبق اداره صمت استان همدان در گفتوگویی با خبرنگارهمدانپیام چنین گفته بود که متأسفانه با توجه به اینکه معدن طلای ساریگونی قروه استان کردستان همجوار بخش گلتپه در شهرستان کبودراهنگ است، به نظر میرسد این کانیزایی به منطقه گلتپه انتقال پیدا نکرده است یا اینکه مطالعات ما هنوز به نتیجه نرسیده است. شرکتهایی که در امر کاوش برای طلا فعال هستند، هنوز به نتیجه قطعی مبنی بر وجود طلا در منطقه گلتپه نرسیدهاند. جستوجو و کاوش برای یافتن معدن طلا در استان توسط اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی انجام میشود و اگر گزارشی در این رابطه دریافت نماییم پروانه بهرهبرداری صادر میشود.
برای معدن عشوند میتوان امیدوار بود که آهن و مس کشف و استخراج شود، اما در خصوص طلا با توجه به عیار پایین به نظر صرفه اقتصادی وجود ندارد.
به گفته وی در بسیاری از مناطق همدان رگههایی از طلا گزارش شده است، اما برای استخراج طلا باید حوزه تودهای از طلا وجود داشته باشد تا قابلیت استخراج و بهرهبرداری را داشته باشد یا اگر حوزهای با عیار پایین طلا کشف شود باید گسترش پهنه داشته باشد و به صورت تودهای باشد.
نباید فراموش کرد، توسعه معادن در سطوح مختلف میتواند به افزایش فرصتهای شغلی کمک کند. معادن با تأمین مواد اولیه بسیاری از صنایع، سبب به گردش درآمدن چرخ صنعت میشوند و علاوه بر ایجاد اشتغال، افزایش صادرات غیرنفتی، توسعه استانها را نیز به دنبال خواهند داشت. بدون وجود معادن، زندگی روزمره افراد جامعه با اختلال مواجه میشود. یکی از بنیانهای اصلی هر جامعهای را معادن تشکیل میدهند. معادن با تأمین آسفالت، شیشه، گچ و... در جوامع بشری، سبب پایدار ماندن این جوامع میشوند.